Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Egy kis közvéleménykutatás:...

Egy kis közvéleménykutatás: Együtt vagy külön szobában alszotok a babával? Ha külön, mikortól?

Figyelt kérdés

2016. júl. 4. 13:26
1 2 3 4
 31/39 anonim válasza:
nekem ket lanyom van az egyik 5 eves, a masik 2 eves, en nem tettem oket kulon masik szobaba pedig van 2 ures felesleges szobank, en akkor erzem jol magam ha a gyermekeim mellettem vannak, es ok is akkor erzik jol magukat ha mellettuk vagyok, akkor vagyunk kulon ha oviban vannak! :)
2016. júl. 6. 11:20
 32/39 Zs0503xl válasza:
Nekünk 2hónapos a kislányunk,egyedüli gyerek. Mióta a kórházból haza jöttünk egy ágyban alszunk vele. Amíg éjszaka fel kel enni addig itt is marad velünk. 😊 Nekem így jo.Most is rajtam fekszik. A kisagyban nappal el van míg en a dolgomat csinálom.
2016. júl. 10. 06:23
 33/39 anonim ***** válasza:
5 és fél hónapos kislányom velünk egy szobában, de külön a saját kiságyában alszik :) Nekem így jó, közel van hozzám, hallom minden rezdülését, és a férjemet sem zavarja, sőt örül, hogy itt van velünk, mindig mikor kimegy a szobából ránéz, hogy éppen milyen pozitúrában alszik és mutatja is :) Nekünk így jó :) Idővel majd átkerül másik szobába, de hogy mikor, azt nem tudom, majd ahogy alakul :)
2016. júl. 10. 16:45
 34/39 anonim ***** válasza:
0%

23 hónapos a(z első) fiúnk.Az első naptól külön szobába altatjuk rácsos kiságyban.2 hetes korától végigalussza az éjszakát.Nem etettük soha semmivel éjjel.

1 éves koráig légzésfigyelő volt alatta,résnyire nyitott ajtó.Semmi gond nem volt.Nem ringattuk/énekeltünk/táncoltunk neki,hogy elaludjon.Felhúztuk az éneklő baglyot vagy mi a nyavalyát és elköszöntünk.

Kb. 2-szer ébresztett fel,akkor is csak a fogzás miatt...

Több ismerősünk elcseszte azzal,hogy egy szobában (ez még hagyján,ha nincs több szoba)és egy ágyban aludtak a csecsemővel.Azaz aludtak volna,de a gyerek nem hagyta.

Nemi életük sincs és mindig fáradtak,kialvatlanok...maguknak köszönhetik.

Nem kell annyira félteni azt a gyermeket!Hadd szokja az egyedüllétet is,hamarabb önállósul...

Később meg azzal rontják el,hogy semmi feladatot nem adnak neki.Semmi dolga nincs csak játszani.Véleményem szerint korán rá kell nevelni a kötelességtudatra,a munkára.Arra,hogy a pénzért meg kell dolgozni...

Elnézést,hogy továbbmentem a válaszommal.

36éves apa.

2016. júl. 11. 12:26
 35/39 anonim ***** válasza:

Nagyfiúnál,aki 7 és fél éves:Közös szobában,ő kiságyban aludt.Majd kb. 2 évesen költözött saját szobába,leesésgátlós ágyban alszik azóta is.Nem volt gond az alvásával,rövid átmeneti időszakokra csak.

Kisebbik fiunk 3 hónapos,szintén közös szobában alszunk,ő kizárólag a kiságyában alszik,tőlem 1 méternyire.Egyelőre úgy érzem,mellettünk a helye,majd ha nagyobb lesz,lesz saját kuckója.Éjjel nem ébred már.

2016. júl. 11. 12:34
 36/39 anonim ***** válasza:

34-es

Egyetértek hogy hamar kötelességtudatra kell nevelni a gyereket! Ez is megérne egy témát :) Kislányomnak biztos nem az lesz az egyetlen dolga, hogy játszon! Már most szoktam neki mondogatni, gyere, kiteregetünk, vagy mosogatunk, persze még csak 5 hónapos, csak nézi, de szoknia kell, hogy ezeket is meg kell csinálni. Meg szoktam neki mondani, hogy hamarosan aktívan is tudsz majd segíteni, ilyesmik :)

Egyébként egy szobában, külön ágyban alszunk, ő is alszik egész éjjel 2 hetes kora óta :D

2016. júl. 13. 09:23
 37/39 A kérdező kommentje:
34-es igazad van. Gyerekkoromban sokat morogtam, hogy nekem miért kell otthon annyi házimunkát csinálnom, de most már belátom, hogy milyen sokat ért. Van olyan barátnőm aki egy levest nem tud megfőzni, vagy kézzel mosni, meg ilyenek.
2016. júl. 13. 22:21
 38/39 anonim ***** válasza:

Kedves 36-os és kedves kérdező!Örülök,hogy egyetértetek véleményemmel,ami látszólag 0%-os. :)A 36-os anyuka nagyon helyesen teszi,hogy elmondogatja,hogy mit fognak csinálni.Nagyon tetszett ahogy leírta :)

Általában lepontoznak (ami nem igazán zavar) túl szigorúnak és maradinak titulálnak.(ez sem zavar)

Én rendes nevelést kaptam és szerencsére normális,példamutató szülőkkel áldott meg a sors.

4-en voltunk testvérek és már 6-7 évesen erőmhöz képest részt vettem minden munkában amit drága,dolgoskezű SZÜLEIM végeztek.Munkára neveltek.Nem azt kérdezték,hogy van-e kedvem? :)

Hanem kijelentették,hogy kapjam össze magam,mert indulunk.Meg se fordult a fejemben,hogy ellenkezzek velük.Felfogtam,hogy értünk dolgoznak és felnéztem rájuk,tiszteltem őket.Büszkeséggel töltött el,hogy besegíthetek az "ÉLET" fenntartásában:állatot gondozhatok,(nem hörcsögöt,hanem lovat bivalyt,disznót,kecskét,tyúkot és persze kutyát is)gereblyézhetek,kapálhatok stb,12 évesen már kaszálhatok a felnőttekkel.Sokat dolgoztunk,de nem éltük meg kényszernek.Jó érzés volt egy erős,összetartó családban felnőni,együtt dolgozni.Állandóan ment a viccelődés,kacagás.Apám soha ki nem fogyott a humoros régi sztorikból. :)Természetesen délután meg-megszöktünk a mezőről és megfürödtünk a faluban lévő patakban,ahová kőből saját kezűleg gátat építettünk.

Ott voltak az "úri" gyerekek is,de a (főleg városi) csajok,akik nagyszüleiknél töltötték a vakációt mégis ránk "parasztgyerekekre" voltak kíváncsiak,mert mi szívósak,izmosak voltunk a sok munkától és napbarnítottak.Belénk lettek szerelmesek...De szép idők voltak.:)

Ez a boldog gyermekkorom persze vidéken volt.Most a fővárosban élünk,teljesen más környezetben.Annyiban hasonlít,hogy családi házas övezet.Meg,hogy itt is van asztalos műhelyem.De más világ,más idők,más emberek...nehéz megszokni.De itt is feltalálom magam.

A kisfiam egy mérőszalaggal járkál állandóan és mindent megmér.Annyira jókedvű,kacagós és huncut.Mint én voltam.Csak neki már sok mindent nem tudok megmutatni a falusi élet és a természet szépségeiből,mint amit apám megmutatott vagy megtapasztaltam a bőrömön...

Azért alig várom már,hogy megtaníthassam legalább fúrni-faragni.Mindegy mi lesz belőle,ha felnő és családja lesz,ne kelljen majd szerelőt hívni,hanem ő maga tudjon elkészíteni/megjavítani majd mindent.

Méltán viselje majd a FÉRFI elnevezést...

Elnézést kérek,hogy elkalandoztam. :)

2016. júl. 18. 18:07
 39/39 anonim ***** válasza:

A nagy 3 évesen ment át külön szobába, addig a mi szobánkban vot az ágya. Majd megszületett rá fél évre a tesója és átköltözött egy matracra hozzánk:-)

Ezután én a hőség miatt lementem a lenti szobába egy matracra, kicsit a mózesbe tettem. Ezalatt a nagy a helyemre költözött a hálóba:-D

Most visszajöttünk a kicsivel (ő bölcsővel csatlakozik hozzánk) és a nagynak kívánságára felállítottuk az utazóágyat és abban nyomja😂

Hiába a nagy ház, mindenki egy szobára vágyik! A macska is bekéredzkedett a kosarával😄😜

A nagy 4 lesz, a kicsi 3 hós, a macsak 1.5 lesz😄

2016. aug. 8. 20:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!