9,5 hós babám egyre korábban kel, tudom és kell e ezt befolyásolnom?
Csökkent az alvásigénye, ha zavar, akkor változtass rajta, ha nem zavar, akkor így van jól.
Én később tenném le este, mert én nem örülnék, ha 5 kor kelne reggel.
Nálunk működik az, hogy kora reggel felkel, kap enni, pelenkát cserélek és azonnal visszateszem az ágyába. Így még másfél órát szokott aludni.
De közben nincs inger; a rolót nem húzom fel, villanyt nem kapcsolok, nem beszélek hozzá.
csökkent az alvásigénye. Összességében nem alszik keveset, hiszen éjjel 10, nappal 2-3 órát. Én megpróbálnám a napi 1 alvást, amitől eleinte nyűgös lesz nyilván, de talán átállna rá néhány nap alatt.
De ha titeket nem zavar a korai kelés, akkor nincs gond.
Az, hogy mit "kell" és mi a jó a gyereknek, a családnak, az 2 külön dolog. Elvileg kellene az oviban aludniuk, nekem pl. az ötből 2 gyerekem soha, de soha nem aludt az oviban.
A lányom pl. 1,5 évesen leszokott a nappali alvásról... lehetett néma csönd, halk zene, mesélhetett neki bárki, melléfekhetett a 15 hónappal idősebb tesó, mutatva a jó példát, semmi nem használt, nem aludt. Van ilyen.
Keresd meg azt a megoldást, ami neki, nektek jó, persze - nyilván- ésszerű határokon belül maradva.
Ezt mintha az én kislànyomról írtad volna, ő is 9 hónapos. Az esti menetrend nála is pont így van kezdetek óta, viszont a 2 nagytesója miatt (a legnagyobb is csak 4.5 éves) néha úgy alakul hogy szegénykém csak 8-kor tud lefeküdni a szokàsos 7.15 helyett. És: UGYANÚGY 5 körül felébred. Mi egy szobàban vagyunk vele, ha magamra húzom a takarót h ne figyeljen fel rám, akkor sem alszik vissza, vígan magyaràz az àllatainak, majd felàll és egyre hangosabban reklamàl, úgyhogy végül kiveszem. Tàpszer utàn néha még visszaalszik 6.20-ig, de egyre gyakrabban nem. Persze 7.30-ra màr iszonyat álmos, de ha a nagyok pont akkor viharzanak ki vagy màr nincs itthon pàrom és nekem kell oviba vinni a nagyot, akkor nem alszik végúl vissza a pici és kibekkeli az egész délelőttöt, ebéd utàn 1.5 óràt alszik így is néha, de 5-re màr tiszta nyűg, fél órát szundizik, és ugyanúgy este 6.30-kor kezdődik nála az esti rutin.
azért nem ez az àtlag. Délelőtt és ebéd után alszik 1.5-1.5 órát.
Én nem variàlok, nàlunk nincs értelme, nem alszik tovàbb reggel akkor sem. Volt màr hogy csak napi 1-et aludt, akkor sem durmolt reggel tovàbb. Van ilyen.:) a bátyjai sem hétalvók, bàr mindketten màsak e téren. Meg alakul is ez még, ki fog tolódni nàla is a reggeli kezdet, most erre van kalibràlva a biológiai óràja. Szerintem.:)
Még az ébredéshez jutott eszembe: az én babàmat mindig a készülődő reggeli kaki ébreszti szerintem. Lehet hogy ezzel esetleg lehetne sakkozni,hogy kikísérletezni mikor kapjon vacsoràt, stb., de nekem ehhez nem lenne idegzetem, màsrészről örülök a korai fekvésének, mert utàna még tartalmas estém lehet a nagyokkal is, akik ugye még szintén kicsik, és igénylik a hosszas pancsit és hogy van még idő mesét olvasni pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!