Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » 9,5 hós babám egyre korábban...

Gnézsu kérdése:

9,5 hós babám egyre korábban kel, tudom és kell e ezt befolyásolnom?

Figyelt kérdés
Fél 7-kor már megyünk fürödni, 7-fél8 körül legkésőbb alszik. Ez kezdetektől így van, és igényli is, mert dörzsölgeti a szemét és nyűgösködik. Eleinte 7ig aludt, aztán 7-8 hónaposan 6 körül kelt már fel, most pár napja viszont 5-kor kel. Éhes nem lehet, mert hiába kel fel, akkor sem adok neki, csak 7 körül enni, és nem is igényli, sokszor akkor sem eszi meg a teljes adagot. Nappal kétszer alszik 1-1,5 órát. Később nem szeretném altatni addig, míg nem tud és szeretne tovább fent lenni. Próbáljam meg 5kor megetetni, és visszarakni az ágyba, hátha alszik tovább, vagy inkább bízzam rá, ha 5kor kel, akkor így jó neki, majd később változik?

2015. aug. 24. 20:35
 1/8 anonim ***** válasza:

Csökkent az alvásigénye, ha zavar, akkor változtass rajta, ha nem zavar, akkor így van jól.

Én később tenném le este, mert én nem örülnék, ha 5 kor kelne reggel.

2015. aug. 24. 21:05
 2/8 anonim ***** válasza:

Nálunk működik az, hogy kora reggel felkel, kap enni, pelenkát cserélek és azonnal visszateszem az ágyába. Így még másfél órát szokott aludni.

De közben nincs inger; a rolót nem húzom fel, villanyt nem kapcsolok, nem beszélek hozzá.

2015. aug. 24. 21:30
 3/8 A kérdező kommentje:
Es nappal igy is tud ketszer aludni a baba? Mert elvileg 9 honaposan neki meg ketszer kellene
2015. aug. 24. 21:32
 4/8 anonim ***** válasza:

csökkent az alvásigénye. Összességében nem alszik keveset, hiszen éjjel 10, nappal 2-3 órát. Én megpróbálnám a napi 1 alvást, amitől eleinte nyűgös lesz nyilván, de talán átállna rá néhány nap alatt.

De ha titeket nem zavar a korai kelés, akkor nincs gond.

2015. aug. 24. 21:36
 5/8 anonim ***** válasza:
az én fiam is felkelt anno 5-6 korul, de csak nézelodott, nevetgélet, "beszélt"..ugyhogy mi be se mentunk hozzá a szobába, visszaaludt magátol. igy aludt reggel 9 ig. majd 11tol 12ig és 2-fél4 ig. most 16 honapos, még mindig igy alszik (annyi kulonbséggel, hogy este 8-tol reggel 8-ig alszik, bár az elmult két napban fél10 ig aludt) napkozben pedig kétszer. probáltam, hogy ebéd után teszem le egyora korul..de nem aludt tobbet 1,5 oránál és már du. 5 orakor nem volt észen a fáradtságtol.
2015. aug. 24. 21:41
 6/8 A kérdező kommentje:
Ha megprobalom reggelivel visszaaltatni, es sikerrel jarok, akkor nyilvan kesobb fog aludni delelott, sőt eselyes, hogy igy csak egyszer. Az nem gond, ha 9 honaposan csak egyet alszik a baba? A vedono azt mondta h masfel evesen fog csak / kell neki egyet aludnia.
2015. aug. 24. 21:49
 7/8 anonim ***** válasza:

Az, hogy mit "kell" és mi a jó a gyereknek, a családnak, az 2 külön dolog. Elvileg kellene az oviban aludniuk, nekem pl. az ötből 2 gyerekem soha, de soha nem aludt az oviban.

A lányom pl. 1,5 évesen leszokott a nappali alvásról... lehetett néma csönd, halk zene, mesélhetett neki bárki, melléfekhetett a 15 hónappal idősebb tesó, mutatva a jó példát, semmi nem használt, nem aludt. Van ilyen.

Keresd meg azt a megoldást, ami neki, nektek jó, persze - nyilván- ésszerű határokon belül maradva.

2015. aug. 24. 21:57
 8/8 anonim ***** válasza:

Ezt mintha az én kislànyomról írtad volna, ő is 9 hónapos. Az esti menetrend nála is pont így van kezdetek óta, viszont a 2 nagytesója miatt (a legnagyobb is csak 4.5 éves) néha úgy alakul hogy szegénykém csak 8-kor tud lefeküdni a szokàsos 7.15 helyett. És: UGYANÚGY 5 körül felébred. Mi egy szobàban vagyunk vele, ha magamra húzom a takarót h ne figyeljen fel rám, akkor sem alszik vissza, vígan magyaràz az àllatainak, majd felàll és egyre hangosabban reklamàl, úgyhogy végül kiveszem. Tàpszer utàn néha még visszaalszik 6.20-ig, de egyre gyakrabban nem. Persze 7.30-ra màr iszonyat álmos, de ha a nagyok pont akkor viharzanak ki vagy màr nincs itthon pàrom és nekem kell oviba vinni a nagyot, akkor nem alszik végúl vissza a pici és kibekkeli az egész délelőttöt, ebéd utàn 1.5 óràt alszik így is néha, de 5-re màr tiszta nyűg, fél órát szundizik, és ugyanúgy este 6.30-kor kezdődik nála az esti rutin.

azért nem ez az àtlag. Délelőtt és ebéd után alszik 1.5-1.5 órát.

Én nem variàlok, nàlunk nincs értelme, nem alszik tovàbb reggel akkor sem. Volt màr hogy csak napi 1-et aludt, akkor sem durmolt reggel tovàbb. Van ilyen.:) a bátyjai sem hétalvók, bàr mindketten màsak e téren. Meg alakul is ez még, ki fog tolódni nàla is a reggeli kezdet, most erre van kalibràlva a biológiai óràja. Szerintem.:)

Még az ébredéshez jutott eszembe: az én babàmat mindig a készülődő reggeli kaki ébreszti szerintem. Lehet hogy ezzel esetleg lehetne sakkozni,hogy kikísérletezni mikor kapjon vacsoràt, stb., de nekem ehhez nem lenne idegzetem, màsrészről örülök a korai fekvésének, mert utàna még tartalmas estém lehet a nagyokkal is, akik ugye még szintén kicsik, és igénylik a hosszas pancsit és hogy van még idő mesét olvasni pl.

2015. szept. 6. 00:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!