Álvászavar a 6 hós babámnál?
Ez gyakori, a legtöbb baba alvása 4-5 hónapos korban elromlik, jönnek az ingerek, a mozgásfejlődés, a fogzás, a hozzátáplálás, ez így sok neki együtt, emiatt ébred gyakran. Sokat olvastam erről, mert az én babámat is érintette a dolog. 4-7 hónapos koráig tartott ez az időszak, sem éjjel, sem nappal nem aludt, 2-4 óra között volt egy átlag napi alvásom, neki pedig 6-8 óra között, beleértve ebbe a nappali alvását is, ami általában 30 percben kimerült.
Mivel ő cicin aludt el mindig is, ki kellett találnom valami mást, hiszen a több órás altatási próbálkozásokat egyszerűen nem bírtam, végül is amolyan ágyba tevős, "csakazértsem felvevős" módszer segített, aminek segítségével rászokott a cumira, és így megtanult önmagától elaludni. Ez nagyon sokat segített, hiszen habár ugyanúgy megébredt egy-két óránként, vissza tudta altatni magát úgy, hogy be sem kellett mennem hozzá.
Ez a módszer nem minden babánál működik, de amelyiknél igen, ott már egy este alatt csodákat lehet elérni. Nálunk működött.
nem vettem fel viszont megnyugtattam simogatassal kezfogassal...elso alkalomnal 1,5 ora volt mig elaludt es a vege fele sirt kb 25-30 percet... ez volt egyben az utolso alkalom is, mert itt talaltak egymasra a cumival, ettol a ponttol 5 percen belul magatol elalszik, ejjel sem ebred meg - vagy magatol visszaalszik vilagito cumival, illetve a nappali alvasai is hosszabbak lettek.
en azt mondom, van egy pont, ahol a nem alvas tobbet art, mint ha egyszer sir a baba 10-15 percet...nalam ez 8 hetes atlag napi 3 ora alvas utan jott el. most mar azt kivanom barcsak elobb belefogtunk volna...akkor nem megy ra a babam 5.-6. hónapja az orokos altatasi mizeriara. nekem mind fejlodesben mind sulyban lemaradt ebben az idoszakban ugyhogy egy cseppet sem banom a drasztikus modszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!