Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Alvászavar fél éves babánál?

Alvászavar fél éves babánál?

Figyelt kérdés

Leírom a tüneteket, hátha segítetek rájönni mitől ébred a fél éves gyerekem óránként (fazik melege van kizárható, éjjel nappal ugyanannyi fok van születése óta):

- 5-6 hete ébred, egyere többször, lassan óránként

- 2-3 óra elteltével szopizik, közte csak beleszív párat

- sírva ébred de amint kiveszem abbahagyja és vissza alszik könnyen, akar vallon

- fog nem látszik bár sokat rág nyáladzik de ez már jó pár hete megfigyelhető nála, nappal jó kedvű

- most váltottunk ki egy étkezest, elég nehezen kakil..

- nappal csak 1-2 órát alszik, túl aludva biztos nincs

- ha magam mellé veszem kicsit jobban alszik, de akkor én nem alszom

mitől kelhet hát? :)

2015. jan. 17. 23:04
 1/5 anonim ***** válasza:

3 dologra tippelek.

-lehet a foga, nem feltétlenül látszik, de mozoghatnak a fogcsírák

-új étel bevezetése változás nàla, a szervezete alkalmazkodik

-illetve ha esetleg most kezdett el mászni, vagy bármi új mozgàst csinàlni, az is okozhatja

Minden újat és minden vàltozást intenzíven élnek meg a babàk és ez kihat az alvàsi szokásaikra is.

2015. jan. 18. 00:17
 2/5 A kérdező kommentje:

az az igazság, hogy szinte egy napon történt nála az első falat, az első forgás és az első komolyabb beszéd hangok, raadasul pont videken voltunk a nagyieknal tehat idegen helyen. elotte ataludta az ejszakakat es kb azota nem alszunk. na de ez karacsonykor volt, a mozgas fejlodesen csak tul van mar azota es uj eteleket is 4 hete kap...a fogzasra gondoltam en is de szerintem akkor nem lenne ilyen jo a kedve, ahhoz hogy orankent kelljen mar elegge kellene fajnia.

lehet hogy a nehezen kakilashoz van koze.

2015. jan. 18. 03:18
 3/5 anonim ***** válasza:
67%

Nyugi, ez így is marad sokáig. Az enyém is fél évesen kezdte, most már 98%-ban végig alussza az éjszakát. Másfél éves.

De nemcsak az enyémre alapozok, hanem benne vagyok egy babás társaságban, és mindenkinek "elromlott" a babája ennyi idősen. Mi magunkhoz vettük, ha nagyon sírt, velünk aludt, és nem szokott ide.

2015. jan. 18. 08:45
 4/5 anonim ***** válasza:
6 hónapos volt a kislányom és Ő is átaludta az éjszakát, aztán 1 hétig sűrűn ébredt éjszaka... Kevés volt neki a tej, ezért pár napig 2 mellből evett este, amíg vissza nem állt a tejtermelés, azóta ismét alszik, mint a kisangyal...7,5 hónapos
2015. jan. 18. 21:53
 5/5 A kérdező kommentje:
mivel alig szopizik ejjel nem hiszem h az ehseg kelti.
2015. jan. 18. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!