Alvászavar fél éves babánál?
Leírom a tüneteket, hátha segítetek rájönni mitől ébred a fél éves gyerekem óránként (fazik melege van kizárható, éjjel nappal ugyanannyi fok van születése óta):
- 5-6 hete ébred, egyere többször, lassan óránként
- 2-3 óra elteltével szopizik, közte csak beleszív párat
- sírva ébred de amint kiveszem abbahagyja és vissza alszik könnyen, akar vallon
- fog nem látszik bár sokat rág nyáladzik de ez már jó pár hete megfigyelhető nála, nappal jó kedvű
- most váltottunk ki egy étkezest, elég nehezen kakil..
- nappal csak 1-2 órát alszik, túl aludva biztos nincs
- ha magam mellé veszem kicsit jobban alszik, de akkor én nem alszom
mitől kelhet hát? :)
3 dologra tippelek.
-lehet a foga, nem feltétlenül látszik, de mozoghatnak a fogcsírák
-új étel bevezetése változás nàla, a szervezete alkalmazkodik
-illetve ha esetleg most kezdett el mászni, vagy bármi új mozgàst csinàlni, az is okozhatja
Minden újat és minden vàltozást intenzíven élnek meg a babàk és ez kihat az alvàsi szokásaikra is.
az az igazság, hogy szinte egy napon történt nála az első falat, az első forgás és az első komolyabb beszéd hangok, raadasul pont videken voltunk a nagyieknal tehat idegen helyen. elotte ataludta az ejszakakat es kb azota nem alszunk. na de ez karacsonykor volt, a mozgas fejlodesen csak tul van mar azota es uj eteleket is 4 hete kap...a fogzasra gondoltam en is de szerintem akkor nem lenne ilyen jo a kedve, ahhoz hogy orankent kelljen mar elegge kellene fajnia.
lehet hogy a nehezen kakilashoz van koze.
Nyugi, ez így is marad sokáig. Az enyém is fél évesen kezdte, most már 98%-ban végig alussza az éjszakát. Másfél éves.
De nemcsak az enyémre alapozok, hanem benne vagyok egy babás társaságban, és mindenkinek "elromlott" a babája ennyi idősen. Mi magunkhoz vettük, ha nagyon sírt, velünk aludt, és nem szokott ide.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!