Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Nehezen elalvó, és rosszul...

Nehezen elalvó, és rosszul alvó babák anyukái, ti milyen praktikákat vetetettek be, hogy jobban aludjon a pici?

Figyelt kérdés
Öt és fél hónapos kisfiam születésétől kezdve nehezen alszik el: nyűgösködik, nyög, majd hangol, végül sír. Két-három hónapos korában volt egy átmeneti időszak, amikor 5-6 órát átaludt, majd hajnali 2-3 között felébredt, és képtelenség volt visszaaltatni 1-2 óráig. Most ez csak rosszabbodott: minden éjjel 23:30-kor ébred, cumi, víz, visszaalszik, majd 2-3 körül újra, ekkor vagy fenn vagyunk, vagy olykor vissza tudom altatni. De ezután is óránként ébred reggel 7-ig. Nagyon kimerítő már ez, főleg hogy nappal is igényli a társaságot, keveset van el egyedül.

2014. szept. 15. 10:24
 1/9 Hencsi55 válasza:
Nálunk is így van, csak őt a cici megnyugtatja és max. 10perc múlva alszik. Azóta van ez így mióta elindult a fogzás.
2014. szept. 15. 10:52
 2/9 A kérdező kommentje:
Hogy bírod? Nappal tudsz aludni, amikor a babó is alszik? Én sajnos nem, max. csak feküdni, esetleg szunyókálni. Nehezen bírom. :(
2014. szept. 15. 10:55
 3/9 anonim ***** válasza:
szia, igaz az én kisfiam már nagyobb, mindjárt 17 hónapos, de kb ebben a korban nálunk is pontosan ez ment, volt olyan, hogy egy teljes ciklust fent volt, tehát 3 órát éjszaka, azt hittem megbolondulok, senki semmit nem tudott mondani rá, védőnő is csak nézett, hogy ilyet még nem tapasztalt..., pff, hát rajtam ez nem segített, nálunk csak az idő oldotta meg, egyszer már csak azt vettem észre, hogy egyre kevesebbet vagyunk fent éjszaka, nappal én sem igazán tudtam aludni, de egyszer-kétszer volt már az a fáradtság, amikor 10-20 perc alvás után a világot is meg tudtam volna váltani :), esetleg egy kicsit tartalmasabb vacsora, pl. sinlac? sajnálom, hogy túl sok biztatót nem tudtam írni, kitartást és tényleg feküdj, pihenj mikor a babás is alszik
2014. szept. 15. 12:40
 4/9 A kérdező kommentje:

Szia! A védőnő nekünk csak annyit mondott, hogy "ő akkor kis alvásigényű". :-) Persze ötleteltünk vele is, mit kellene csinálni, hogy jobb legyen. Sinlacot ajánlotta, akkor sem történt változás, sőt akkor meg azért ébredt, mert szomjas volt rá.

Már szinte mindent próbáltunk. Homeopátia (Sedatif PC - az pár éjszakáig jó volt), most a Chamomillát adom neki, ill. még egy másik homeopátiás szert, ezektől kicsit nyugodtabb, de ugyanúgy ébred.

Várom az éjszakát, amikor legalább 5 órát alszik egyhuzamban. :-)

2014. szept. 15. 13:01
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem éhes?Az enyém az volt,ha megetettem aludt tovább..
2014. szept. 15. 22:48
 6/9 A kérdező kommentje:
Nem éhes. Vizet iszik vagy cumizik, ringatom, és így alszik vissza. Már hozzátáplálom, elég sokfélét eszik napközben.
2014. szept. 25. 13:39
 7/9 A kérdező kommentje:
Mostanra annyi változás történt, hogy 2 éjjel nem mentem be hozzá. Harmadik éjjel már csak felsírt, aztán aludt tovább, és alszik minden éjjel. Azóta két hét telt el, és akkor ébred éjjel, ha kakilt vagy nappal keveset evett. Ez kibírható. Ja, és nekünk a citromfű tea vált be végül. Attól nyugodt, és nyugodtabb az alvása is.
2014. okt. 4. 09:21
 8/9 A kérdező kommentje:
Ja, fog még sehol, bár már elmúlt 6 hós :-)
2014. okt. 4. 09:22
 9/9 A kérdező kommentje:
A "sírni hagyjuk" módszert csinálta más is? Mennyi ideig vált be? Nem volt "visszaesés"?
2014. okt. 16. 16:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!