Vissza tudom meg szoktatni a kiságyba?
Valószínűleg csak nagyon kitartóan, ha mindig visszateszed és nem viszed ki magad mellé. És megpróbálod valahogy máshogy altatni, nem cicin.
2015. júl. 8. 10:11
Valószínűleg szeparációs szorongás. Rád van szüksége, hagyd, hogy veled legyen mikor igényli. Ha elmúlik szépen alszik majd az ágyában is. Miért akarod ennyire rászoktatni? Zavar téged, hogy ott alszik?
2015. júl. 8. 10:25
3/10 A kérdező kommentje:
Nagyon jó érzés, hogy ott szuszog mellettem, de így sem én sem a férjem nem alszik nyugodtan.
Félünk, hogy ráfekszünk, vagy elmászik és leesik, valamint a legzésfigyelőt is igényeljük, megmyugtat minket.
4/10 A kérdező kommentje:
Ha nem cicin, akkor csak hosszasan énekléssel kísért hurcolással tud elaludni, ezt az éjszaka közepén már nem vállaljuk, na meg 8 kg -al sétálni fel-alá, hát....
2-es vagyok, mi kb ilyen korában vettük le a kiságy egyik oldalát és toltuk oda az ágyunkhoz, ez segített mindenkinek, ha meg éjszaka közénk kívánkozott odavettük, amúgy mi is megtanultunk mellette aludni, rugalmasan kezeljük ezt a dolgot és egyre jobban elvan a kiságy területén.
2015. júl. 8. 10:44
6/10 A kérdező kommentje:
Sajnos a mi kiságyunk oldala nem levehető, de lehet az is segít ha így egészen odahúzom.
Amikor köztetek alszik nem féltek, hogy nincs alatta a légzésfigyelő?
Fiam pont 8 hónaposan kezdte ezt, szerintem is szeparációs szorongás. Ő nem csak köztünk akart aludni, hanem konkrétan rajtam, olyan volt, mint egy újszülött. :) Nálunk ott felborult minden, ugyanígy voltam a szoptatás-altatás dologgal. Jóval később, nagy erőfeszítések és sírások árán visszaszokott némileg az ágyába, ill. az volt a célom, hogy megtanuljon egyedül is elaludni, hogy később ne legyen ezzel gondja. Elaludt, de első ébredésnél rohant át hozzánk. Most 2,5 éves és mese után integet, jó éjszakát kíván az ágyából, és mehetek ki. Nagyon megbántam így utólag, hogy fájdalmat okoztam neki azzal, hogy erőltettem, mikor még nem volt kész rá.
2015. júl. 8. 14:09
Mi már nem használunk légzésfigyelőt, de mikor használtunk akkor is pelenkára rakható volt, így ez a probléma nem merült fel.
2015. júl. 8. 14:28
9/10 A kérdező kommentje:
Kedves 7-es, köszönöm, hogy ezt leírtad nagyon elgondolkodtatott.
De minden kedves válaszolónak köszönöm!
Jobb ha most visszaszoktatot! Noverem fia 5 eves es nem hajlando a sajat agyaban aludni! Sajnos nehez lesz, sok sirassal, de ha jot akarsz a hazassagodnak, meg a gyereknek is, akkor megteszed.
Lefekteted a helyere, ott vagy a kozelben mig elalszik, ha sir felveszed, de ha megnyugodott visszateszed. Mas mod nincs ra, sajna.
2015. júl. 13. 20:31
Kapcsolódó kérdések: