Hogy tudnám a kiságyba szoktatni 9 hónapos kislányom?

Hűha, ez elég rosszul hangzik...:-(
Hát én nem vagyok szakértő, de sztem a nappali alvásnál kezdeném az átszoktatást, mert ez sztem húzós lesz mindkettőtöknek.
Először is tökéld el magad, hogy végigcsinálod, még akkor is, ha nagy valószínűség szerint hosszú sírós napokba fog kerülni...meg kell magad erősíteni, mert nem akar majd átszokni, de hát muszáj, nem aludhat örökké a hintába, meg a babakocsiban, ez tény.
A hintát eltüntetném most akkor "örökre", de izgassad vele. Nap közben is sokszor be-be tenném az ágyába 5-10 percekre, majd alváskor is oda tenném, és nyugodt hangon "magyaráznám" neki, hogy ez az ágyikója, és itt is nagyon jó lesz aludni, meg ilyesmi...
Tutira ordít majd, felvenném, megnyugtatnám, és visszatenném. Ha megint sír, újra fel, nyugtatás, és ahogy a sírást abbahagyja, vissza. gyakorlatilag kifárad majd szegény, és végül elalszik, de azzal, hogy nem hagyod ordítani, hanem megnyugtatod, nem hagyod magára, ez nem olyan durva.
Mi ezt végigcsináltuk, kb. 1 hétbe tellett, hogy szó nélkül elaludjon, és ez azóta is így van. Hidd el, neki is jobb, jobban tud pihenni, meg meglesz a saját kis kuckója, amit imádni fog. :-)
Szóval rászánnék először 1 hetet a nap közbeni alvásoknál, gondolom Ő még 2x alszik.
Aztán megpihennék 1-2 hétre, és nekiesnék az éjjelnek is...
Sk sikert!

Én voltam a legnagyobb hitetlen abban, hogy a babáknak elég pár nap, hogy megszokjanak új dolgokat. És láss csodát! A fiamat ölben altattam 17 hónapos koráig. Akkor meguntam, és megbeszéltem vele, hogy már nagyon nehéz és nem tudok vele sétálgatni. Így leültünk a fotelba. 3 nap nyűglődés után, a 4.en már ő mutatta, hogy oda üljünk le. Aztán jött a 2. fázis. Befeküdtünk az ágyba, úgy altattam el. 3 nap nyűglődés, azóta ő kéri, hogy feküdjünk be az elalváshoz az ágyba. Ezt csak azért írtam le, mert most már hiszem, hogy gyorsan mennek a váltások, csak kitartás kell hozzá.
Ha napokig kitartó vagy meglesz az eredménye. Lehet, hogy Nektek is fokozatosan kéne váltani. Nem rögtön az ágyába tenni, hanem először mondjuk a Ti ágyatokba feküdni a babáddal és ott elaltatni. Aztán, ha az már simán megy, akkor megpróbálkozni a rácsos ággyal. A lényeg az lenne, hogy a hintát kiiktatjátok. Valószínű az a baj, hogy az ágya már nem "hintázik". Ha esetleg melletted alszik el, hintáztatás nélkül, akkor nem kel fel arra, ha beteszed az ágyába.
A kisfiam egyébként 11 hónaposan leesésgátlós ágyat kapott, mert utálta a rácsosat. Ő sem maradt meg benne. Ahogy betettem ordított! Így egy darabig velünk aludt, amíg nem lett meg az új ágya.
Nálunk még hátra van a 3. fázis, amikor is a saját agyában alszik el, úgy, hogy csak mellette ülök. :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!