1 és 2,5 évesek a fiaim.Egyenlőre apa alszik a naggyal külön (egymásból nyíló ) szobában.Éjszaka sokat kelnek a gyerekek eltérő időpontban.Attól tartok,zavarnák egymást.A kicsi az elmúlt két nap átaludta az éjszakát,a nagy viszont többször ébred.
Személyes tapasztalatok,ötletek érdekelnének.Köszönöm.
A korkülönbség ugyanannyi, egy fiú, egy lány. 1 éves volt a kicsi, amikor éjszakára összeköltöztek. Néhány nap necces volt, kis hisztikkel, előtte apa altatta a kicsit, én a nagyot. Gyorsan megszokták, már követelik is a másikat, ha nem alszik ott. Nyilván ha valamelyik beteg, köhög, stb., akkor szeparáljuk őket. Nem zavarják egymást, pedig én is ezen rettegtem:) Sokszor van, hogy halljuk a másik szobából, hogy 'köhögtél, tedd a szád elé a kezed legközelebb', majd fordul egyet és alszik tovább. Valahogy egymásra nem úgy ébrednek, mintha apa vagy anya becsörtet.
2015. márc. 17. 23:03
2/12 anonim válasza:
Ilyen kicsiként simán összeszoknak hamar.
2015. márc. 17. 23:05
3/12 anonim válasza:
Minél hamarabb tedd össze őket. Én kezdettől fogva együtt aludtam nővéremmel, öcsémmel. Nem volt gond. Volt, hogy egy ágyban aludtam a nővéremmel-amikor nagyon pici voltam, aztán meg tiniként egy franciaágyon.
2015. márc. 17. 23:12
4/12 anonim válasza:
utolsó vagyok: elfelejtettem érdekességként leírni: tiniként mindig külön szobát akartam, mert azt gondoltam utálok már egyszobában a nővéremmel, de mikor 18 évesen végre külön szobát kaptam, hetekig alig tudtam aludni, mert olyan fura volt egyedül aludni:D
2015. márc. 17. 23:14
5/12 anonim válasza:
Soha.
2015. márc. 17. 23:38
6/12 anonim válasza:
Nekem két lányom van, 1,5 év korkülönbséggel és én egyből egy szobába tettem őket.
Vicces volt, hogy egymásra szinte soha nem keltek fel, pedig előfordult, hogy a kicsivel ki-be járkáltam egész éjjel amikor már nagyobb volt és egész éjjel hányt vagy ment a hasa. A másik meg se rezdült.
Egyik alkalommal is bent voltam mert az egyik folyton felébredt, a másik rezzenés nélkül végigaludta. Ahogy mentem volna ki már nem is emlékszem mit találtam, talán kekszdarabot és ahogy beleharaptam és roppant egy picit a fogam alatt, az addig békésen alvó gyerek egyből megriadt.
Én simán összeraknám őket és ha nem is azonnal, de szerintem hamar összeszoknak.
2015. márc. 18. 00:47
7/12 anonim válasza:
Bocsánat kicsit offolok: utolsó ez nagyon érdekes, mert nekem is ezt mondta a védőnő. Én még várandós vagyok a másodikkal (20 hónap lesz köztük), és berendeztük kettőjüknek a gyerekszobát. Én elejétől kezdve oda tervezem a nagy mellé. Emiatt kicsit aggódom. Igazság szerint elég pici a lakás, és hajnalba ha sír a pici úgy gondoltam teljesen mindegy hol van a másik, hisz úgyis hallja. Akkor tényleg nem kell aggódnom?
2015. márc. 18. 06:30
8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Dilemmában vagyok!
Nálunk az altatás úgy zajlik,hogy apa a nagyot èn a kicsit altatom.(még szopik)Nagyjàbol egy időben alszanak el.
Ami engem a legjobban aggaszt az az eltérő időpontban ébredés.Most aludjak velük ott vagy rohangáljak mndíg valamellyikhez 5 percenként?
Eleve együtt altassak vagy a kicsit külön ahogy most,csak majd vigyem be mikor elaludt?
2015. márc. 18. 08:26
9/12 anonim válasza:
Kezdetektől együtt alszanak a lányok majdnem 3 év korkülönbség van köztük. Nagyon ritkán van az, hogy felébrednek a másikra. Amikor a kicsi még baba volt és felsírt éjszaka, a nagy soha nem ébredt fel, ez inkább mostanában jellemző (5,5 és 2,5 most), de ez is csak azért mert közvetlenül egymás mellett van az ágyuk és a pici rengeteget forgolódik, így néha belerúg a nagyba.
2015. márc. 18. 08:30
10/12 A kérdező kommentje:
Az aggályom még az,hogy most apa alszik a naggyal.Ha összeteszem a fiúkat,attól tartok hogy mind a 2 gyerek mellé nekem kell majd kelnem,amit fizikailag nem nagyon bírnék.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!