Rosszul alvo kistestvert mikor raktatok egy szobaba a nagyobbik gyerekkel?
Én biztos hogy nem tenném ki ennek a nagyobb gyereket. Mi az hogy megszokja? De ha mégis akkor sem! Nem tudná magát kipihenni a sok sírástól.
Lehet a kicsi hasfájós vagy bármi lehet,ki kell deríteni az okát miért sír.
A nővéremnél is ugyanez volt a gond és azt tanácsolták, hogy tegye össze a két gyereket.
Eredmény: a 3 éves (nagyobbik) energikus, örökmozgó, cserfes gyerekből egy szótlan, álmatag, visszahúzódó gyerkőc lett, aki napközben inkább csak üldögél és van, hogy a széken elalszik az oviba reggelente (nem vicc!) és most ott tartanak, hogy a nagyobbik sem alussza végig az éjszakát pedig a kicsit már kihozták tőle, bepisil éjszaka, amire 2 éves kora óta nem volt példa.
Teljesen megzavartak egy kiegyensúlyozott gyereket ezzel.
Ráadásul mivel most már ketőköz kell felkelni ezért mindketten hullafáradtak.
Tisztán emlékszem rá (így 35évesen is),hogy gyerekként anyámék egy szobába rakták velem az öcsémet. Ő végigordította az éjszakát,én aludni nem tudtam sokszor az "idegtől" ráztam a kiságyat hogy hallgasson már el! A drága szüleim meg édesdeden aludtak,vagy csak lusták voltak felébredni.
Én soha az életbe nem csinálnék ilyet a lányommal!!!
Hát most egy kicsit elkeseredtem a válaszokon. Tisztán emlékszem, hogy a nagy fiam (22 èves), amikor 9 hónapos volt, akkor tettük külön szobába, és gond nélkül, az addig ébredős gyerek átaludta az éjszakát. Reggel játszva kelt. A most 3 évesem 15 hónaposan lett külön rakva, onnantól csak egyszer kelt fel..., most van egy 8 hónaposom, ès en is szeretnem külön rakni.... Lehet először kicserelem a két gyereket, hogy a nagy legyen velünk, a kicsi külön szobába, és ha átaludta az éjszakát, akkor visszamegy a "nagy".....
Remélem beválik...
Koszi a valaszokat, bar nem jutottam elorebb.
Elegge dul a testverfeltekenyseg es emiatt banom leginkabb, hogy nem egy szobaban alszanak, mert sokat segitene szerintem.
Jelenleg a nagyteso alszik kulon, egyedul, a kicsi meg velunk egy szobaban. Nyilvan nem akarom kitenni a nagyobbat annak, hogy ne pihenje ki magat, ezert is van velunk a kicsi.
Csak epp mi van, ha 2-3 eves koraig sem fogja ataludni az ejszakat? Addig maradna ez a felallas, hogy a nagyobbik egyedul, a kicsi meg velunk? Ezt nagyon nem szeretnem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!