Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Más anyák hogy őrzik meg a...

Piroska és a farkas kérdése:

Más anyák hogy őrzik meg a türelmüket?

Figyelt kérdés
Kislányom 10 honapos. Alapvetően könnyü baba, kiegyensulyozott, én lelkiismeretes anyának tartom magam. napközben minden oké.Idegen kezébe is oda adhatom, vagy akár kimehetek egy orára is a konyhába, nem sír utánam. Eddig elaludt az ölemben este, betettem az ágyába, és szevasz. Most egy ideje, nem alszik el, egyfolytában ki kell venni, rajtam elalszik vagy 50x, de ha visszatenném, rövid időn belül nagyon sír, újra és újra és újra...mikor már azt hinném, h na végre, alszik, akkor megint... és van egy pont, amikor elborul az agyam, nagyon csúnyán beszélek. Ezt nagyon szégyenlem, úgy érzem magam utána, h meg sem érdemlem, h anya legyek. Mégis közben nem tudom kontrollálni, van bennem vmi tehetelen düh, vagy nem is tudom.
2015. jan. 30. 21:48
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
9%
Szerintem szeparációs szorongás, a fiam is rajtam aludt, mikor eljött ez az időszak, úgy viselkedett, mint egy újszülött. Erre van most szüksége, el fog múlni! :)
2015. jan. 30. 21:51
 2/19 anonim ***** válasza:
27%

"elborul az agyam, nagyon csúnyán beszélek"

Mégis mit tudsz mondani egy 10 hónaposnak? Elképzelni sem tudom:S

2015. jan. 30. 21:56
 3/19 anonim ***** válasza:
21%

én fiam is ilyesmi, hogy leteszem alszik :D

de szóval amikor mégse, és sír, és kiveszem, visszateszem és megint, megint, nálunk mindig a pukitól van

most már előre adok neki Espumisant, főleg ha puffasztókat kell bevezetnem (9 hós)

de van amikor csak attól megnyugszik, hogy puszilgatom a hasát, bicikliztetem, szóval először ezeket próbálom, nem rögtön kikapni, mert látom rajta, hogy aludni akar, sír sír, ha kiveszem a vállamra biccen a feje alszik

igazából azért sír mert a fránya puki szél nem hagyja aludni

2015. jan. 30. 21:59
 4/19 A kérdező kommentje:
Neki nincs ilyen pukis baja... és, h miket tudok mondani? hát... amikor meghallom a szobánkban, h megint át kell menni, mert megint felébredt... ott akkor az ilyenmegolyanélet csinálja az eztmegazt.... És nagy a küzdelem bennem, h a szobájába érve hagyja abba, de néha bizony ott is kijön. Egyébként, azt hiszem, ez döntés kérdése , leginkább önfegyelem. sokszor sikerül is, aztán " visszaesek".
2015. jan. 30. 22:11
 5/19 anonim ***** válasza:

miért a lepontozás?

amúgy ha kínlódik a kicsi ne tegyél még rá egy lapáttal, hogy ingerült vagy vele

2015. jan. 30. 22:12
 6/19 anonim ***** válasza:
ja és ha én is majnem felrobbanok akkor inkább kerülöm a gyereket, míg megnyugszom egy kicsit
2015. jan. 30. 22:14
 7/19 anonim ***** válasza:
Én a helyedben nem venném ki a kiságyból, nyugtasd meg a kiságyban, beszélj hozzá nyugodt hangon, simogasd. Lehet ez sem lesz könnyű menet, de meg fogja szokni, hogy nem műsor van hanem alvás.
2015. jan. 30. 22:15
 8/19 A kérdező kommentje:
Senkit sem pontoztam le! Igen, van az a verzio is, hogy addig simogatom, míg elalszik.... aztán eltelik 5 perc, és újra sír. Igaza van annak, aki azt mondja, ne tegyek rá még egy lapáttal, férjem is azt mondja, h szerinte már csak azért is felébred, mert átveszi az én nyugtalanságomat.
2015. jan. 30. 22:18
 9/19 anonim ***** válasza:

Én is a szeparációs szorongásra tippelnék. Nálunk akkor volt hasonló, mikor 9 hós volt; kellett vagy 1-1,5 óra,h elaludjon. Nekünk az vált be,h apa maradt bent vele a szobában. Van a kicsi szobájában egy heverő, ott aludt(ak) el. Kb. 2 hétig tartott.

Ne aggódj, néha nekem is vannak olyan reakcióim, amik nem férnek bele a magamról alkotott anya-képbe (néha én is ingerülten reagálok). Én annak tudom be,h sehol nem tudom levezetni a feszültséget. Így télen még a séták is rövidebbek. Én legalábbis érzem,h ez a bezártság, mozgáshiány nem tesz vmi jót.

2015. jan. 30. 22:19
 10/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm, Utolso :) De ha szeparácios szorongás, akkor hogy lehet, h nappal semmi nyoma?
2015. jan. 30. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!