Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Miért ellenzik az emberek...

Miért ellenzik az emberek azt, hogy az anyák sírmi hagyják az esti alvásnál a gyereküket? Ez meglátszódik majd később a gyermek lelkén?

Figyelt kérdés
2014. jan. 27. 20:54
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
17%

Nah...kapsz itt mindjärt hideget meleget.

En nem ellenzem, szerintem hagyni kell kicsit sirni. Attol nem lesz baja. Nem hiszem hogy ettöl valakiböl lelkiserült välna ...

Kerem a lepontozäst anyukäk :D

2014. jan. 27. 20:58
 2/14 anonim ***** válasza:
60%
Velem is ezt csinálták anyukámék. Eredmény, egy rossz alvó, éjszaka egyedül töltésétől rettegő felnőtt... Szerencsére már férjhez mentem, így nem kell egyedül lennem éjszaka, de egyedül egyszerűen rettegek. Kamasz koromban szerencsére volt egy tv a szobámban, ami egész éjjel ment (ha kikapcsolt, rögtön felriadtam), különben nem tudtam volna aludni.
2014. jan. 27. 21:09
 3/14 A kérdező kommentje:
Azért benne szoktak maradni dolgok a gyerekekben, pl én anya miatt eszek mindig csokit, ha szomorú vagyok, mert kiskoromban ha pl elestem és sírtam kaptam csokit. Erre nem is emlékszem, valamelyik nap mesélte anyukám, amikor szomorkodtam, hogy nagyon durván függő vagyok.
2014. jan. 27. 21:11
 4/14 anonim ***** válasza:
73%
Hiányozni fog az ŐS BIZALOM (ha sírok jön anya és segít) és ez meghatározhatja az egész életet.
2014. jan. 27. 21:48
 5/14 anonim ***** válasza:
55%

Nem ertem mire jo a lepontozas. Attol, hogy valakinek mas a velemenye, meg lehet hasznos a kerdezonek. Na mindegy nem "hsznos" gombnak, hanem "tetszik" gombnak kellene amugy is hivni!!!

Engem hagytak sirni, mert akkor az volt a "kovetendo modszer". Es mivel a babak tenyleg par nap alatt "betornek", igy ugy is nezhetett ki, hogy ez milyen fasza. Itt jegyzem meg, hogy nem lett semmi bajom. Nem felek ejjel, el tudok aludni egyedul, tv-re is, anelkul is :D

Aztan mikor megszuletett a lanyom nekem eszembe sem jutott, hogy sirni hagyjam. 3 honapos kora tajan felmerult bennem, hogy jo lenne, leteve tudnam altatni. Tettem is fel itt kerdest, hogy hagyjam e sirni. MEggyoztek, hogy kicsi meg. Es ringattam tovabb. Nem bantam meg! Most 1 eves, es most lattam rajta, hogy meg lehetne probalni vele, hogy leteszem es meglatjuk. Picit meg ringatom, mig megissza a tejet, majd leteszem. Egy nyikk nelkul elalszik. Nem mondom, hogy egybol, mert van aztan, hogy porog-forog, de meg csak felallni sem akar, nem is sir. Szerintem igy is lehet, de szerintem ez a rogosebb ut. Betorni hamarabb lehet ;)

2014. jan. 27. 21:54
 6/14 anonim ***** válasza:
49%
nálam pl egyik gyereknél sem működött...próbáltam,mert sajna egyiknek sem erőssége az alvás,de egyszerűen nem működött.
2014. jan. 27. 22:30
 7/14 anonim ***** válasza:
57%
Azért nem mindegy, hogy egy órán át óbégat az a szerencsétlen egyedül a sötét szobában, vagy nem az első nyikkantásra van felkapva.
2014. jan. 28. 00:38
 8/14 anonim ***** válasza:
29%

Én is sírás ellenes vagyok, képtelen is lennék sírni hagyni a picimet. DE én szerintem a sírás-ellenes anyukák részéről azért egy icipicit néha túl van ez lihegve. A pici babák amúgy is rengeteget sírnak olyan dolgok miatt amin anyuci nem tud segíteni (hasfájás, fogzás, stb). Mégsem lesznek lelkisérültek. Szóval ha valaki egyszer-kétszer nem rohan be a babájához vagy veszi fel azonnal a kiságyból, hátha elalszik, de amúgy minden másban számíthat rá a baba, akkor én nem hiszem, hogy nagyon nagy gondot okoz.

Mindettől függetlenül egyáltalán nem támogatom a dolgot, csak ha valaki megpróbálta elkeseredésében, akkor utólag nem kell ilyenekkel rémisztgetni szerintem.

2014. jan. 28. 08:02
 9/14 anonim ***** válasza:
67%
Ezt nem lehet kijelenteni, hogy ellenzik az emberek. Mint a válaszok is mutatják, ez anyuka és gyermekfüggő is. Van anyuka, aki bírja hallgatni a gyermeke sírását a cél érdekében és van aki nem. Én nem bírom hallgatni, ezért nem is próbáltam ezt a módszert egyik gyermekemnél sem. Ettől független azt gondolom, hogy 5 perc sírástól egy gyermek sem lesz lelki beteg, de ha rendszeresen 20 percet vagy többet üvölt szegény gyerek a sôtét szobában, az nem válik biztos előnyére.
2014. jan. 28. 10:31
 10/14 anonim ***** válasza:
gyenge voltam, nem bírtam hallgatni a sírást. Biztos van gyakorlati haszna, megszokja, satöbbi, én képtelen voltam erre. A másodiknál sem fogom bírni, hiába kényelmes, meg megtanul egyedül elaludni... Hogy meglátszódik-e a gyerek lelkén, azt nem tudom, az enyém két éves, még melléfekszem, amíg elalszik, kiegyensúlyozott gyerek egyébként. Ha nem h
2014. jan. 28. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!