Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Miért kel fel 1 évesen óránkén...

Miért kel fel 1 évesen óránként cickózni?

Figyelt kérdés
A lányom minden este későn alszik el. Éjfél-01:00 körül. Nappal egyszer alszik max.egy órát. Amikor este elalszik egy óra mulva tuti fent van és keservesen sír. Foga még csak kettő van. Ilyenkor egyből cickó kell neki, mert csak azon tud megnyugodni és visszaaludni. Az állandó felkelések miatt, viszont reggel sokáig alszik. Van, hogy 11-12 óra mire felkel. Próbáltam, h felkeltem 9 kor, de még rosszabb, mert akkor nyűgös és ugyanúgy vissza alszik. Sose cumizott. Nem fogadja el. Rossz evő is. Ha eszik is valamit, csak pár kanállal. Mit csinálok rosszul? Egyedül vagyok vele, mert férjem külföldön dolgozik. Olyan van, hogy nagyon rászokott a cicire? Hogyan lehet az éjszakai cicizést elhagyni? Hogyan érhetném el nála azt, hogy ne éjfélkor aludjon és délbe keljen? Születése óta így van! Valamit nagyon elrontottam.. mit? :(
2015. jan. 19. 01:05
 1/6 anonim ***** válasza:
49%

általában a kimerült bab/gyerekek a rossza alvók

a rendszer fontos lenne nekik.

ahogy általában később is lesz, a elején is úgy a harmónikus.

kb 7 kor kelés 8 reggeli, tízórai, ebéd, uzsi, vacsi, este 8 rituálé utáni avás.

minél kimerültebb szegényke annál kevesebbet tud nyugton aludni.

szerintem az esti korai altatásra kell azonnal törekedni (csak mert szerintem nem szükséges lassú, fokozatos áttérés, mert nálunk mindennemű életritmus változtatás valahogy egyik napróla másikra már műköött is rögtön)

szóval 7 kor fürdés, esti kaja, szokásos mese, vagy játék, 8-9 ágy, lámpa le és csend.

már 7 körül kukorékolni fog, irány a reggeliztetés.

és nem cicivel kell mindig vigasztalni, nem azért kel mert éhes az biztos.de sokaknak egyszerűbb így csitítani a babát.

2015. jan. 19. 01:15
 2/6 anonim ***** válasza:
elírásokért bocsi
2015. jan. 19. 01:15
 3/6 anonim ***** válasza:

csatlakozom az előzőekhez én is-

valóban nem mindent csináltál jól-valószinűleg tapasztalat hiánya,miatt,meg első baba-de semmi olyan baj nincs,amit nem lehet megoldani.

első a napirend.ennek beállitása nem megy 1-2 nap alatt,de legyél kitartó.én felkelteném reggel-és bár nyűglődik,de 1-2 hét,de megszokja.legyen minden időben-ne csússzanak el a napszakok-étkezések.reggeli,tizórai,délben ebéd,uzsi,bőséges vacsora-esetleg este cici.te még abból a szempontból "szerencsés"is vagy,hogy éjjel másra nem kell tekintettel lenned-igy a visszaaltatást -cici nélkül is meg tudod oldani.elég nagy már,h ne egyen éjjel-a cicid pedig csak megszokásból,kelléknek használja.én nem venném el teljesen elsőre,de mondjuk 2szer adnék,a többinél visszafektetném.nem lesz egy könnyű menet-de ki kell tartani,néhány nap és rendeződik.fog sirni(te is)de ne add fel.a vizzel is lehet éjjel próbálkozni,ha nem kéri,akkor nem szomjas.kitartás

2015. jan. 19. 13:04
 4/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm Nektek a segítséget! :)
2015. jan. 19. 16:39
 5/6 A kérdező kommentje:
Elaludt a lányom fél10 kor. Fél órával ezelőtt sírásba kezdett. Kivettem a kiságyból cickózott egyet, majd visszatettem. Onnanstól hatalmas sírásba tört ki. Eddig bírtam hallgatni. Most játszik. Szerintem kialudta magát.
2015. jan. 19. 23:37
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy szomjas? Az én nagyobbik lányom 10 hónaposan csinálta ezt a gyakori szopizást, akkor szoktattam rá a cumisüvegből teára és megoldódott a dolog, mert már nem szomjazott. A napirendre nem tudok mit mondani, csak azt, hogy az én 22 hónaposom meg hajnali 5-kor kel minden nap, ez nekem nagyon korai, de semmit sem tudtam tenni ellene, pedig sokmindent megpróbáltam.
2015. jan. 20. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!