9 hónapos fiam 1,5-2 óránként felébred éjszaka. Hogyan tudnám leszoktatni erről? Másnak is volt ilyen?
Szeparációs szorongás. Én végig játszottam ezt a kisfiam 8 hós korától 11 hós koráig. Nem volt éhes, nem volt szomjas, másfél óránként felébredt és engem követelt, ott álltam a kiságy felett és simogatnom kellett. Ha nem simogattam fél órát-órát és közben kiakartam menni a szobából akkor nagy ordításba tört ki.
Millió cikket meg mindent elolvastam és írtak egy megoldást ami nálunk bejött.
A szeparációs szorongás ugye arról szól, hogy fél a baba a szülőktől való eltávolodástól miközben fedezné fel a világot. Anyás lett a kisfiam, félt hogy nem vagyok mellette így nappal is kínlódtunk meg éjszaka is.
Megoldás: apuka is szálljon be a dologba. Ha este fel ébred a kicsi apuka menjen hozzá vissza altatni, a kicsi megszokja apukát is, furcsa lesz neki hogy nem anya megy de pár nap és megszokja, majd elhagyja a keléseket mert rá jön hogy nem dőlt össze a világ.
Kb 2 hét után egyre kevesebbet ébredezett éjszaka majd teljesen elhagyta. Azért tartott 3 hónapig nálunk mert csak későn találtam meg a megoldást.
Ami az érdekes az egészben hogy csak 8-11 óráig ébredezett, volt hogy fél óránként is, utána hagyott minket aludni, vagy ha éjfél után fel ébredt akkor elég volt a tea. Amíg néztük este a tv-t addig a férjem ment be hozzá, lámpa oltás után én keltem fel hozzá de akkor meg már elég volt a tea.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!