Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Ti hogy altatjátok két-három...

Ti hogy altatjátok két-három hónapos babátokat? Ringatjátok? Sétáltok vele? Énekeltek neki? Vagy egyszerűen csak leteszitek és alszik magatól?

Figyelt kérdés
Egyszerűen elfáradtam:( Van, hogy órákon át a karomban tartva sétálni kell vele a lakásban fel-alá, közben énekelni...mire végre sikerül elaludnia.

2014. dec. 31. 10:18
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
20%

probaljatok fix idopontban kelteni. halkab kezdj el matatni a konyhaba es mindennap ugyanakkor menj be hozza. eves utan jol farasszatok le. utana vidd ki negyed orat levegozni akar a teraszra vagy vallon, mindegy. csereld a pelusat mindig legyen tiszta lefektetes elott. au ebredestol szamiva 2 oraval fektesd le. a 3-4 ora nagyon sok! ha 7-kor kel, 9-kor aludjon. amikot jatszotok vele foglalkozz ne fozz.kozbe meg ilyesmi mert attol nem farad le.

9-tol 10-ig ha alszik, a kovetkezo alvas max 13.00ig tortenjen meg. ha hamar felebred, akkor 16.00-ra is beiktathatsz egy alvast. este 6 utan mar ne hagyd aludni a 3 ora nappali alvas boven eleg egy 2 honaposnak (enyem 3*30 percet alszik az mondjuk kicsiz keves de egyszeruen nem akar tobbet). az idealis ha delelott alszik egy orat es delutan meg ket orat egyben... de ez csak akkor sikerulhet ha jo idoben teszed le. figyeld rajta mikor almos: ujj szopi fokuszalas mellozese, szemdorzsoles. ha nehezen alszik el talan meg a 2 ora ebren let is sok ezt neked kell kitapasztalni mi a megfelelo idopont. nekunk most 5 honapoa es a 2 orankenti alvas jott be es elotte mindig 5-15 perc levegozes.

ja es mikor lefektetet elotte 5-10 percel mar ne porgesd. bementek a szobaba fuggony behuz suttogj hozza, es itt jon nekem az hogy berakom az agyba cumi altatodal majd 1-2-3 percenkent bemegyek hozza es a 3.ra mar laudni szokott ez igy a ferber modszer de a tied meg csopp ahhoz hogy magatol elaludjon sztem meg 1-2 honapig ringasd. igy nem tart majd orakig. de jol faraszd ki mig ebren van a hazimunkat hagyd akkorra mikor alszik vagy apa hazaer.

2014. dec. 31. 12:52
 12/20 anonim ***** válasza:
78%

En ilyenrol meg nem hallottam,hogy egy baba tul kicsi legyen ahhoz,hogy magatol elaludjon,szerintem szoktatas kerdese az egesz.Az ujszulottek tobbsege szuperul elalszik ringatas nelkul is,utana viszont nagyon konnyu elrontani a dolgot.Az elso fiunkkal nekunk is sikerult,10 honapos koraig csak ringatva aludt,boven volt idom utana olvasni az altatas kerdesnek:)

A masodik most 1 honapos,es elalszik magatol,bar majdnem sikerult nala is elszurni.Eleg volt hozza,hogy a ferjem nehany alkalommal elringatta,es maris siras volt alvas helyett mikor az agyaba tettuk.Szerencsere minnel kissebb a baba,annal konnyebb ezen javitani,mert meg nincsenek erosen rogzult megszokasok.

Sosem hagyjuk sirni,de ha almos csak addig van kezben amig megnyugszik.Utana meg ebren letesszuk,es ha keri megkapja a cumijat.Ha megint sirna ismet felvesszuk,de amint megnyugszik meg ebren megy vissza az agyaba.

Mi csak az ejszakai alvast kotjuk csendhez es sotethez,nappal ha a nappaliban almosodik el jatek kozben,akkor hagyom a zajban elaludni.Igazabol ez a legkonnyebb,amikor latom hogy almos egyszeruen nem foglalkoztatom tovabb igy gond nelkul elalszik magatol.

Ami fontos lehet,hogy ha alvas kozben atviszed mashova,akkor sokkal rovidebb idon belul fog felkelni,mintha ott maradt volna ahol elaludt.,(ezt is olvastam,es nalunk igazolodott)Nehany masodpercre mindenki felebred alvas kozben,legyen az forgolodas vagy barmi mas miatt.Ilyenkor ha nem ott talalja magat a baba ahol elaludt(jelen esetben a karodban) akkor megijedhet,igy ahelyett hogy azonnal vissza aludna jon megint a siras es kezdheted az egesz altatast elorol.

Probald meg letenni az agyaba meg mielott elaludna.Ha sir vedd fel megint,majd addig ismeteld amig el nem alszik az agyaban.Lehetoleg kozben ne beszelj hozza es ne erjek olyan ingerek amik ebren tartanak.Ha hasfajos es amiatt nem tud elaludni arra viszont sajnos nincs otletem.

2014. dec. 31. 15:11
 13/20 anonim ***** válasza:
50%

kedves utolso kicsit tajekozodj (mielott lepontozol). a kisbabak jo reszenek nem eleg fejlett az idegrendszere az onnalo alvashoz ezert nagyon sok baba segitseget (ringatast cicit stb) igenyel az elalvashoz. amit te irsz kb 2-3 hetes korig igaz, addig valoban jol alszanak mivel kb semmilyen ingert nem vesznek fel. azonban egy 2-3 honapos baba - akinek a szamara mar kinyilt a vilag - nagyon konnyen tul porog, fokent a mai nodern zajok es fenyek kozott.... valamennyi ismerosom kisbabaja keptelen volt 3 honapos kora elott onalloan aludni.

akinek meg olyan csodazseni a babaja h mgatol elalszik, gratulalok, de a kerdezonek nyilvan nem segitseg.

2014. dec. 31. 16:10
 14/20 anonim ***** válasza:

nálunk ez ugy mukodott, ahogyan azt le is irta az utolso elotti hozzászolo.

azota sincs ez másképp, elalszik magátol. 10 honapos.

semmi csoda nem volt abban, hogy elaldut magétol, egyszeruen betettuk az ágyába, ha sirt kicsit, megnyugtattuk, de sose vettuk ki az agyabol és nem kezdtunk el vele járkálgatni a lakásban. az ismerosok kozt foként ilyen "csoda babák" vannak, egy kislányrol tudok, aki még 3 évesen is kuszkodik az alvással, és éjjelente 3 szor kel orditva.

2014. dec. 31. 16:24
 15/20 anonim ***** válasza:
55%

Hát, lehet, hogy valakinek bejön az, hogy ha sír akkor nem veszi ki az ágyból és úgy megnyugtatja, de nekem ez sosem sikerült. Ha sír az ágyában és nem veszem ki, akár fejre is állhatok, inkább egyre jobban felhergeli magát, nemhogy megnyugodna.

Nagy ívben tojik a simogatásra, éneklésre.

És én is úgy gondoltam először, hogy az előzőnél biztosan én rontottam el, hogy csak cicin aludt el, ezért most elhatároztam, hogy a másodikkal már az elejétől megpróbálom másképp csinálni, de már a kórházban sem tudtam kitenni magam mellől az ágyból, mert amint kitettem abba a kis kosárba, azon nyomban felébredt, és sírt. A szopiba viszont mindig belealudt, így ugyanott kötöttem ki ahol az elsővel, vagyis csak cicin alszik el a most két hónapos babám, csak aztán tudom kitenni az ágyába, de van amikor felébred és kezdhetem elölről, és van amikor én is elalszom, így ott marad mellettem.

Hiába várok 20 vagy akárhány percet miután elaludt, van amikor úgy is felébred ha átteszem.

Egyébként meg hason üvölt, a cumit meg nem fogadja el.

De amúgy nem bánom, már nem zavar, ha így működik, hát így.

2014. dec. 31. 17:18
 16/20 anonim ***** válasza:
nyilvan vannak olyan babak akiket nem kell altatni de en pl jol tudom milyen amikor 8 oran keresztul probalod altatni h 20 nyomorult percig aludjon. nem tudon statisztikailag melyik tobb de nyilvan a kerdezo nem olyantol varja a valaszt vagy az esz osztast akinek a babaja gombnyomasra elszusszan az ágyában.
2014. dec. 31. 18:16
 17/20 anonim ***** válasza:
15-os, ha leteszed es sir az elalvas helyett akkor - ha minden mas problema kizarhato - nem jokor teszed le: vagy tul koran vagy tul keson. mint feljebb irtam a titka egy koranak megfelelo napirend es hogy kitapasztald, mennyit bir ebren lenni.
2014. dec. 31. 18:19
 18/20 anonim ***** válasza:
kedves 5., köszönöm szépen!
2015. jan. 1. 10:33
 19/20 anonim ***** válasza:
Mikor már dörzsöli a szemét, akkor ágy. Kicsit szopizik, puszi és utána kijövök. Ha sír/nyöszörög, bemegyek simogatom - ezt addig, míg el nem alszik. Kb. 5-10 perc.
2015. jan. 2. 17:05
 20/20 anonim ***** válasza:
Ket hos lanyom este elalszik az eves vegere. Nagyritkan eves utan meg nezelodik, olyankor berakom az agyba, kijovok. Sirdogal par percet es alszik:) napkozben jatek alatt bealszik a szonyegén:)
2015. okt. 20. 23:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!