Létezik olyan, hogy egy baba egyszerűen nem bírja a kiságyat?
Egy éves a babám és már belefáradtam a kiságyba szoktatásba. Egy kezemen meg tudom számolni, hányszor sikerült végigvinnem az éjszakát a kiságyban.
Általában a kiságyban kezdünk, de aztán átkerül a nagyágyba. Eleinte mellénk került, de most úgy csináljuk, hogy beraktunk neki egy felnőtt franciaágyat, azon elaltatom és egy nagy 6szögletű járóka keretét rakom köré mikor elaludt. Így elalszik, igaz még azért 3-5-ször simán felkel éjszaka és egy idő után már én is ott maradok, mert nem bírom már az átjárogatást.
Szóval lehet, hogy egyszerűen utálja a kiságyat? Vennénk neki normál ágyat de a leesésgátló azért még kevés neki. Van erre valami megoldás? Járt már valaki így?
A nagyágyban ott a ti illatotok is ám... ;)
Szerintem se elsősorban az ágyon van itt a hangsúly, hanem a ti közelségeteken, mégha épp nem is vagytok vele. A franciaágyon fekve tudja, hogy ha ki is mész, oda fogsz visszajönni és éjjel mellette leszel.
Ráadásul, ha jól értem, a kiságya külön szobában is van... akkor meg pláne megértem, ha azt nem szereti. A babáknak természetes ösztönünk diktálja azt, hogy mellettünk legyenek éjszaka is - a kérdés szerintem inkább az, hogy hogyan oldjátok meg úgy a közös alvást, hogy az mindenkinek kényelmes legyen?
a legnagyobbal 8 hónapig küzdöttem,hosszú éjszakákon át...végül közöttünk kötött ki,mi csináltattunk egyből egy 2 méterx2m20cm-es nagy ágyat,így kényelmes volt
3 és fél évesen szokott át az akkor 2 éves hugához,aki kiságyban aludt addig,tehát neki semmi baja nem volt a külön szoba+kiságy dologgal,most a 3.gyerek 2 éves,ő még kiságyban alszik,vannak,voltak nehezebb éjszakák,de sztem nem az ágy az oka,mert ő pl köztünk még rosszabbul alszik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!