Hogyan állítsam be 2 hónapos gyermekem napirendjét?
Figyelt kérdés
Persze tudom, hogy ennyi idősen még nem ragaszkodhatunk egy szigorú napirendhez, de szeretném elkezdeni a napi rutin beállítását. Néha kicsit kaotikusnak érzem a napjainkat, azt hiszem, van már elég nagy ahhoz, hogy egy-két szabályt beiktassunk. Milyen tapasztalatok vannak, hogy alakul egy ilyen korú baba napirendje?
2014. dec. 11. 18:23
1/6 anonim válasza:
a furdes legyen egy idoben a tobbit majd.a baba alakitja.:)
2014. dec. 11. 18:43
2/6 A kérdező kommentje:
Igen, pont ez történik! :-) A fürdés az elejétől fogva ugyanakkor van, de ennek ellenére teljesen különböző időpontokban kel fel éjszaka, így mindennap máshogy alakul a napirend.
2014. dec. 11. 18:51
3/6 anonim válasza:
Sztem a fürdés és a sétákat kell mindig ugyanakkor csinálni, de ne várj nagy csodát 2 hónapos. Szép lassan ő kifogja alakítani magának, sokkal rosszabb sztem ha te akarsz vmit ráerőltetni. És attól mert egyszer vmi kialakul a fogzás simán felboríthatja sőt fel is fogja, vagy éppen ahogy fejlődik a mozgása. Úgyh sztem kár erőltetni.
2014. dec. 11. 19:48
4/6 anonim válasza:
mi a fürdetést tettük fix időpontra. a többit rábíztuk. egyszer akartam én a kezembe venni a dolgot és 7óráról próbáltam 8órára tenni a fürdést. hát hatalmas nagy káosz volt :) tehát visszaálltunk.
4 hónapos a fiam kb ilyen a napirendünk, 8-12-16-20 kaja - + fél óra. éjszaka eddig kelt 11-12körül és 3-4körül, most az éjféli kelést próbálom kiiktatni. aludni 9 körül 13 körül és 17 körül ezek attól függnek hogy mennyit alszik, pl ha 9kor elalszik egy fél órára akkor inkább délben alszik megint, de ha 2-3órát alszik akkor csak 2-3 körül alszik megint. de ez a 3 alvás nagyjából állandó.
tehát nálunk eddig ezek fixek. a kajálás, a napközbeni alvás, a fürdés, az alvás. a sétákat az alvásához igazítom. de 1-2 hónappal ezelőtt káosz volt minden. sokat segített hogy a kajálását én magam állítottam be. volt hogy rábíztam és akkor 2-3-4óránként evett. most 3,5-4,5 óránként.
2014. dec. 11. 20:50
5/6 A kérdező kommentje:
Nem fogom túlgörcsölni a dolgot, hiszen tényleg nagyon kicsi még ehhez. A fürdés időpontjának beállítása sikerült, néhány napja pedig a séta is ugyanakkor van. Köszönöm a tippeket!
2014. dec. 12. 18:46
6/6 anonim válasza:
szia nekem születésétőlmketdve napirendje van a babának 3-6-9-12-3-6-9-12 eetés fél kilenc fürdetés fél egy-egy alvás, nekünk nagyon beválik. Figyeltem őt, hogy hogyan akar enni, aludni és úgy alakítottam ki, hogy neki is jó legyen. alszik éjszaka rendesen és nem sír nappal sem
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!