Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hogyan alakítsam ki a 2 hetes...

Hogyan alakítsam ki a 2 hetes babám napirendjét fokozatosan, hogy átaludhassa az éjszakát?

Figyelt kérdés
Sajnos már a terhességem 9 hónapjában sem tudtam jól aludni. Aztán 21 napig voltam kórházban (retardáció gyanú), a szülés előtt, ahol szintén napról egyre kimerültebb és frusztráltabb lettem. 10 napja vagyunk itthon és minden éjjel 2-2,5 órát üvölt a fiam, és nem tudom semmivel sem megnyugtatni. Ezen túl sem tudok aludni, mert figyelem minden mukkanását, mikor ébred fel. Nappal fáradt és feszült vagyok, alig eszem, nincs étvágyam. A fiam nem tud jól ráharapni a cicimre, sokat bukik, nem büfizik, és én kezdek a végkimerülés felé tartani. Férjem este 8-9ig dolgozik már, és nyakamon a házimunka, babaruha vasalás, főzés (hogy mégis ne halljak éhen). Szeretném mielőbb ránevelni a kisbabám, hogy nappal legyen ébren és este aludjon jó hosszan. De egyenlőre nappal folyton elalszik cicin. Este persze meg órákat üvölt. :( Tehetetlennek érzem magam.

2014. jún. 29. 17:45
 1/8 anonim ***** válasza:
97%
Könyörgöm,ne akarj már nevelgetni egy 2 hetes babát. Neki is akklimatizálódni kell az életre. Babusgasd, kötözd magadra, feküdjetek együtt. Neki most rád, a szeretetedre, a törődésedre van szüksége. A kaját rendeljétek, vagy oldjátok meg a lehető legegyszerűbben. Most ne a házimunka lebegjen a szemed előtt.
2014. jún. 29. 17:57
 2/8 anonim ***** válasza:
15%
NE kötözd magadra, ne feküdj mellé, mert erről nem fog később leszokni. Két hetesen még természetes, hogy nem alussza át az éjszakát. Ha eset eleget szopizik, nappal két szopi között nem alszik 3 óránál hosszabb ideig. Ha már nem szopik, hanem alszik a cicin, akkor tedd az ágyába. Akkor neked is több idődőd lesz a munkát elvégezni, esetleg nap közben egy keveset pihenni. Majd két hét múlva próbálkozhatsz az éjszakai szopikról való leszoktatással.
2014. jún. 29. 18:05
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez irreális elvárás a babád felé, jópár hétig neki nincs nappal és éjszaka. Kaját rendeld mindenképp, ajánlom a Teletálat, nekünk nagyon beválik, de rengeteg cég van országszerte. Házimunkát minimálisra csökkentsd, mondjuk ne vasalj. Fektesd magad mellé nap közben és akkor nem kell ugrálni hozzá. Természetes, hogy elalszik cicin, ez egy ilyen időszak.
2014. jún. 29. 20:28
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Legyél türelemmel, ilyen kicsi baba ritkán aludja át az éjszakát. Én amúgy próbáltam úgy szoktatni(nevelni ebben korban nem lehet), hogy nappalra nem sötétítettem be mikor elaludt, éjszaka pedig csak cicire tettem, a félhomályban, nem beszéltem hozzá, és csak akkor tettem tisztába, ha bekakilt. Amúgy nem lehet, hogy fáj a hasa, vagy pukiznia kell? Azért nem normális, ha 2,5 órát sír egyfolytában. Beszélj az orvossal, hogy mit tanácsol. Ne nevelni próbáld, hanem segíteni neli.
2014. jún. 29. 21:08
 5/8 anonim ***** válasza:
Egy ekkora baba nappal is szinte végig alszik! Ez szükséges a fejlődéséhez!!! Bömbi aza van, ez egy ilyen korszak, nyugodj meg, szeresd, és lazíts. Nyugtasd. Amior ébren van tedd magad mellé, hogy érezzétek egymást, beszélj sokat kedvesen, nevess, stb. A baba érzi, ha feszült vagy. Kitartás, mindjárt profi leszel, és el is felejted ezeket a kezdeti bizonytalanságokat!:)
2014. jún. 29. 22:51
 6/8 anonim ***** válasza:
36%

Szia!

4 hetes a babám,én is kezdő vagyok,de talán ez is segíthet: az én babám is bealudt a cici,nem tudott jól szopizni;én mellszívóval oldom meg (kb 20perc) és adom neki cumisüvegből melegítve(hűtőben lehet tárolni a lefejt tejet pár órát nyugodtan,eleinte úgy sincs sok felesleg)

20 perc alatt megeszi,büfiztetem közben 2-3x,mert rengeteg levegőt nyel,mohón eszik.

Espumisan csöppet is teszek bele,nem is hasfájós.Mivel nincs elég tej(és erre a fejés döbbentett rá) így pótolunk tápszerrel.Fele annyi tej volt,mint kellett volna...

Szóval ez is lehet baj.Esetleg,ha van mellszívód,ezt is próbáld ki.

2014. jún. 30. 11:44
 7/8 A kérdező kommentje:

Ma este fél 8-kor ébredt nyűgösen, fürdetni akrtam de annyira sírt, hogy inkább szopiztunk 15 percet, vártunk fél órát és fürcsiztünk, de utána sem aludt el csak sírdogált, nyűgösködött, hiába ringattam, babusgattam, beszéltem és énekeltem neki. 9-kor újabb cicizés hátha lenyugtatja és elalszik, de nem. És ezt játszottuk éjfélig 4 órán át, óránként szopizva. Éjfélkor sikerült elaludnia. :( Doktornő szerint frontérzékeny. :((

Nem akarok neki fix napirendet, csak szeretném, ha szegénykém nappal lenne aktívabb és este nem szenvedne 4 órát. Eddig ez a rekord. :(

2014. jún. 30. 15:03
 8/8 anonim ***** válasza:
Ugyanígy voltam, mint te!!! Átérzem! Szerencsére nekem segítettek, vagyis ajánlották a hordozást, onnantól majdnem megszűnt minden "probléma". Én is féltem hogy majd jól megszokja a kislányom, de nem, most 11 hónapos és lépeget az ágyba kapaszkodva, szóval nem lóg még mindig rajtam tehetetlenül. :-) Sokkal nyugodtabb lett ahogy magamra kötöttem, volt hogy 3 órát is aludt egyhuzamban.(így tudsz a háztartással is foglalkozni) Éjszaka eleinte nekem 2 óránként kelt, majd 3 óránként, végül már csak 1x, kb. 3 hós korától. Az éjszakákat úgy oldottam meg, hogy betettem a mózeskosarat a kiságyba, abban érezte a szűk falakat, és biztonságban érezte magát. Aztán pár hét után már az sem kellett. :-) A hasfájásnak azért járj utána, védőnőnél, gyerekorvosnál, mert az nagyon kellemetlen lehet neki is, neked is. Kitartást kívánok, és ne félj a babusgatástól, neki még testközelségre van szüksége, 2 hete jött még csak erre a csúnya világra, ahol sok a fény, a hang, és elszakították anyucitól hirtelen. (babarucit ne vasald, és próbálj többet pihenni)
2014. júl. 2. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!