Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hogyan tudom önálló alvásra...

Csitta82 kérdése:

Hogyan tudom önálló alvásra megtanítani gyermekem?

Figyelt kérdés
Van egy 8,5 hónapos kisfiam. Amiota fel tud állni, és lépkedni a tárgyak mellett, rémálom lett az altatása. Nagyon nehezen lehet eljuttatni az alváshoz, szinte már sír az álmosságtol, mégis csak kuszna, menne....Most ott tartunk hogy csak a hasamra fekteteve nyugszik el és alszik el, és igy kerül be a kiságyba. Azonban én 3 honapos terhes vagyok, igy a 10 kilos sulya már nyomja a hasamat( ez késöbb csak rosszabb lesz). Ha beteszem a kiságyba akkor iszonyuan sír, feláll, összeesik az álmosságtol, de még mindig sír..stb. Hogyan tudnám rászoktatni az önállo alvásra, arra hogy lenyugodjon az alváshoz?Köszönöm a válaszokat.
2014. okt. 22. 12:49
 1/5 anonim ***** válasza:
Bocsánat nem beszólásként mondom/kérdezem, de direkt így terveztétek a 2. terhességet? Mert még csak eztán jön a neheze a kisfiúval :( nem fogsz sokat aludni mostanában. Enyém is ezt csinálta de én leszoktattam róla, igaz sokáig tartott. Most újdonság neki hogy állhat, úgy tudod csak leszoktatni hogy lefekteted, puszi, aztán kimész, ha sír visszamész, megint lefekteted, puszi, kimész és ezt addig míg el nem alszik :(
2014. okt. 22. 13:14
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem terveztük, de nagyon örülünk neki :) Ezért is lenne jo valahogy megoldani a nagyobbik önálló alvását.Erre keresek megoldást.
2014. okt. 22. 14:10
 3/5 anonim ***** válasza:
1. ezzel csak arra tudod megtanítani hogy megtanul tőled nem kérni segítséget.
2014. okt. 23. 15:08
 4/5 A kérdező kommentje:
Akkor mi a megoldás?
2014. okt. 25. 11:46
 5/5 anonim ***** válasza:

8-9 hónaposan szerintem fejlődési ugrás miatt nyugtalan, nagyon sokan írnak ilyen korú gyerekről.

Én sokáig szoptattam, azon is aludt el (csak így tudott ellazulni), aztán áttértünk arra, hogy 5-10 perc szopi után ha még nem aludt megfogtam a kezét, szorosan mellette feküdtem, és így biztonságban érezve magát elaludt. Aztán szépen leléptem mellőle.

2014. okt. 25. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!