Altatás éjjel, mi a módszeretek?
Tegnap délután sikerült az a bravúr, hogy leraktam az ágyába, leültem a szobájában egy könyvvel és vártam, hogy fel kell majd venni. Egy darabig játszott, aztán elaludt egyedül. Este egyszer kivettem, mert nyöszörgött, aztán visszatettem, elaludt. Aztán felriadt, megint felvettem, utána elaludt és már csak enni kelt fel.
Az átalvástól mi még messze járunk, de ha kap fájdalomcsillapítót éjszakára, akkor 1-szer kel föl, ha nem kap, akkor 5-8-szor. Vagy a hasa, vagy a foga ébreszti, mindkettő lehet nála. 2 foga már látszik, nem törték át az ínyét, de a gyerekorvos szerint pár héten belül kibújnak. A hasfájás meg születése óta kínozza és még mindig rengeteget pukizik, gondolom előtte csikar egy ideig neki, mielőtt kijön.
4. nap reggel megint.20 perc kellett du. megint.masfel ora. ejszakat ataludta. megprobalom.a delutani alvashoz elobb agyba dugni mert ez igy nagyon nem jo...ha az sem mukodik akkor megprobalom egy oraval kesobb sem.
en mindig kijovok a szobajabol. lehet meg kellene probalni bennt maradni??
Én mindig bent maradok nála, csak akkor jövök ki, ha elaludt.
Ha sír, akkor azonnal odahajolok, hogy érezze nincs egyedül. Ha tovább sír, akkor megfordítom, visszaadom a cumit, megpuszilgatom, otthagyom a fejem az arcánál, ha úgy látom, hogy ettől megnyugszik, csak nem veszem ki Őt az ágyból. Ha semmi nem használ, akkor veszem csak ki, aztán visszateszem, mikor megnyugodott.
Nem tudom ezt láttad-e esetleg, nekem hasznos volt [link]
Mi ott járunk most, hogy jó esetben leteszem és már nem kell kivenni az ágyból, sőt már van olyan, hogy nem kell simizni, cumit odaadni, hanem szépen elalszik, rosszabb esetben 2-3-szor veszem fel, de az már elég ritka. Ha álmos (ez az én kisfiamnál 2 óra ébrenlét után jön el), akkor legfeljebb 5-10 perc alatt elalszik.
Flóra
köszi a linket. ezen az úton járok én is csak azt hiányolom, amit te is és a másik hozzászóló is ír: a javuló tendenciát, vagyis h egyre gyorsabban elalszik. ma délelőtt (5. nap) már "csak" negyed órát reklamált és elaludt. délutan viazont napok óta 1,5 órát sir nem hinnem h ezzel egyetertene Tracy v Ford vagy barki...nen kellett volna már du. is megszoknia az onallo alvast 5 nap alatt? a valaszt abban keresem h talan nem elegge vagy tul faradt, ezert most kiprobalom delben lerakni az eddigi 13.00 helyett aztan meglatjuk.
egyebkent a ti babatok meddig alszik delutan miota igy altatjatok? mert az en lanyom 25-35 percet es ehhez jar a 1,5 ora nyoszorges...igy felmerul bennem a kerdes vajon kipiheni e ennyi ido alatt..
Én azt olvastam, hogy nappal, ha felriad, akkor már nem fog működni ez a módszer, akkor inkább vedd magad mellé és úgy altasd el. Én felriadás után, ha csak 20-30 percet aludt, odafektetem a mellkasomra, hanyatt fekszem és együtt pihizünk még egy kicsit. Az én fiam vagy 2 óránként 1-másfél órát alszik, vagy délelőtt egy 2 órás (9:00-11:00), délután egy 3 órás ciklust (14:00-17:00).
Éjjel 6-8 órát alszik, aztán eszik és rögtön elalszik, nem kell altatni evés után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!