Miért ébred fel ennyiszer 9 hónapos babám, és miért ordít akár 1,5 órán át éjjel?
Ne hagyd sírni.
Nálunk kisfiam 2 hónapos korától 6 hónapos koráig végigaludta az éjszakát, majd elkezdte a felkelést.
Sok oka lehet: fogzás, mozgásfejlődés, de legfőképp a szeparációs szorongás.
Én azt csinálnám, hogy az éjfélig felkeléseknél csak itatnám (víz vagy tea), ha akkor nem éhes, és utána adnék cicit/tápszert, amikor esetleg éhségtől lehet.
Szerintem ne vedd el a cicit, az is még jobban kikészítené.
Hajnalban úgy sem alszik vissza, ha mellé fekszel, simogatod a hátát, esetleg dúdolsz, és tök sötét van?
Nekünk van ágy a rácsos ágy mellett, hajnalban oda fekszem, benyúlok a rácson, ráteszem a kezem a hátára, esetleg simogatom, hogy érezze, ott vagyok.
Szia!
Nagyon jól csinálod. Valóban jól látod, hogyha egy ennyi idős baba jól van lakva és jól fejlett nem kell szopnia éjszaka. Első válaszoló vagyok amúgy, akit lenulláztak...
Az én kislányom 12 hónapos, voltak nehéz időszakaink, és le voltam nullázódva, teljesen lestrapált voltam és akkor a két gyerek és a saját érdekemben döntöttem úgy, hogy hagyom ordítani. Nagyon hamar megtanult egyedül aludni és jobban is aludt, így mindenki boldog lett végül. Mikor a fogai jöttek újra felborult a rend, akkor keltem hozzá, mert nem vagyok szadista. Mikor kijöttek a fogai azóta alszik este 9-10-től reggel 8-9-ig. Mivel a fiam is hasonló volt, azt gondolom, hogy ez szoktatás kérdése. Érdekes, hogy mindkét gyerekem tud aludni éjjel..
Sok sikert neked kedves kérdező! Jól csinálod! Éjjel ne szoptasd!
Anyám, és el tudod hallgatni, hogy éjjel fél 12től fél 1ig ordít a gyermeked?
Szép.
Miért nem adsz neki teát vagy vizet, ga ciciztetni nem akarod?
A baráti körünkben van 2 ilyen pár, akik hagyták ordítania gyereket, meg lehet most nézni őket, az egyikéktől 13 évesen elköltözött a fiuk, haza se igen néz, semmi anya-gyerek kapcsolat nincs köztük, a másiknál meg a 10 éves lány egy szorongó, mindenen síró gyerek lett, az anyját még a wc-re is követi, nem megy el egy osztálytársa szülinapi bulijára, illetve a nyáron befizetett lovastáborba, mert sír az anyja után....
egy ekkora gyereknél ez a gyakori kelés a szeparációs szorongástól van, nem unalmában csinálja. Ha most nem veszed fel, persze, bőgve előbb-utóbb elalszik, csak éppen az anyjába vetett ősbizalom sérül.
De te tudod....
Remélem, a saját hozzászólásodra gondolsz. :)
Majd ha a gyerekeid a későbbiekben hasonlóan viszonyulnak hozzád, mint ahogy leírtam, jusson eszedbe, hogy miért lesz így.
Csak legalább ne biztass másokat is a hülyeségre.
Kedves Utolsó!
Ne aggódj, nem vagyok én szadista fajta, nagyon is kenyérre lehet kenni, de van egy pont, amikor az ember már nem tud többet adni magából, és hidd el, a gyerekek elfogadják. Mondtam, hogy beszámolok, hogy alakult a dolog...Sokat javult:) Este fürdés után cicizik, majd leteszem a kis helyére, általában nem ébred fel. Ha igen, megsimogatom, énekelek, visszaalszik. Mióta nem kap éjjel cicit, sokkal hamarabb megnyugszik. Ha megyek én is aludni (a mi ágyunk mellett van a kiságya), általában megébred, akkor magam mellé veszem, és alszik tovább. Néha még megébred, de megsimogatom, és alszik is. Szóval bevált! Éjjel 1, 2 alkalommal ébred, de az sem vészes:) Őneki már nincs szüksége az éjjeli cicizésre, magamat nem vontam meg tőle - érzékeli ha ott vagyok, és az is elég biztonságérzetet nyújt neki:) Éljen, happy end:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!