Hogy, milyen pózba altatjátok el a babátokat? 3 hónaposak vagyunk
Éjszaka csak hason alszik a 3,5 hónapos kisfiam. Általában már cicin elalszik, és így rakom be a kiságyba. Ha nem, akkor járkálok picit a szobájában, és lerakom hasra, cumi be, pár percig simizem, majd kimegyek a szobából.
Napközben evéstől számított 1,5 óra múlva elálmosodik, nyűgös lesz, ekkor felöltöztetem, és kirakom a babakocsiba hanyatt. Általában el szokott magától aludni, ha nem, akkor tologatom kicsit.
Az én kisfiam 10 hetes. Elég rosszul alszik éjjel-nappal. Gyakran mocorog, nyög, kinyitja a szemét álmában, majd visszacsukja. Hason nem szeret lenni, abból mindig sírás van, még nem jött rá, hogy úgy is le lehet tenni a fejét és Ő inkább folyamatosan tartja. Újabban az egész mellkasát percekig, majd elkezd imbolyogni... (nagyon kis aranyos)
Ha elég fáradt, akkor beteszem a kiságyba és simogatom a hasát, vagy a fejét. Néha nem kéri a cumit, néha csak cumival alszik. Van, hogy a saját fejemet kell, hogy az arcához érintsem, így alszik el, majd mikor már horkol, akkor elveszem.
A B verzió, amikor nem elég fáradt, de nincs apelláta aludni kell, pl hajnali 2-kor, mikor más esek össze. Ilyenkor a vállamra teszem büfi pózban, ott elpilled, majd a pihenőszékbe ott ringatás mellett elalszik. Aztán teszem át az ágyba. Amikor nagyon nyugtalan, akkor magam mellé, amikor úgy látom, hogy rendesen alszik, akkor a sajátjába. Próbálom az Ő ágyában altatni, de még nem jön össze mindig.
Most nagyjából 60-40% az arány az eleve kiságyban rendesen elalvás és az "erőszakkal" altatás között.
Sajnos arra is van olykor példa (hetente egyszer), amikor este 6-tól hajnali 3-4-ig nem tudom elaltatni, akkor ott sír mellettem, hozzábújok, Ő üvölt, de érdemben cselekedni már nincs energiám. Cumi ki, cumi vissza, szoros hozzábújás, majd 10 perc visítás után elpilled. Sajnálom ilyenkor, de tehetetlennek érzem magam. (evett, nincs melege, nem fázik, pelus tiszta, meg van büfiztetve... ha felveszem és sétálunk már vigyorog is, csak nincs még kedve aludni)
Remélem egyszer rájön majd, hogy hason is jó...
Végülis én meg 3 hónapja vagyok anya.
És nekem így szimpatikus ki mondani.
Mért kell ebbe belekötni? Nem értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!