Miben altatjatok 7 honapos koruli babatokat?
Hany fok van a szobaban?
Gondban vagyok,mert a lanyom egesz ejjel vandorol,sokszor kell kelni hozza "helyretenni",mert amikor eler az agy egyik vegebe,nyoszorog,hogy nem tud tovabb menni.
De kozben alszik.
Tehat a jo meleg dunyha,amit szuletesekor hasznaltunk kizarva,mert kimaszik alola.
A halozsakba elegge beletekeredik,ettol is sokat nyoszorog ejjel.
A szobaban olyan 20 fok lehet kb,de holnap megmerem pontosan.
Elso gyerek,fogalmam sincs miben altassam.
Foleg telen,amikor meg huvosebb lesz.
A szobaban akkor sem nagyon van 22 fokbal tobb szerintem.
Szoval tapasztalatokra lennek kivancsi.
Egyebkent a laba borzasztoan izzad napkozben,olyan vizes,mintha a furdovizbol vennem ki. Akkor is,amikor en nem gondolnam,hogy melege van.
Es a rugi ala rovid vagy hosszu ujju body?
Es akkor,amikor hivosebb lesz vastagabb body?
Zokni menjen ra a rugi ala?
:)
Altattam par napig harisnyaban is,de azt kevesnek gondolom.
Eleg bizonytalan vagyok ebben a kerdesben.
Nem akarom se alul,se tul oltoztetni.
Folyt.
akkor egész éjjel nyűglődik, nem alszik rendesen. De ezt mindenkinek ki kell tapasztalni, minden gyerek más, ahogy mi felnőttek is.
kisfiam eléggé utálja a túlöltöztetést, de nálunk viszont télen-nyáron meleg van...
mikor már 7 hós, nyugodtan lehetsz lazább is.
én most annak figyelembevételével írok, hogy a gyereknek nincs hálózsákja, és kitakarózik, illetve mellettem alszik, mindig letúrja magáról a takaróját.
mi hűvös évszakokban, és még nem fűtenek (20-22 fok) ujjatlan, rövidujju body-ra adunk rugit, vagy simán csak vastag rugit (plüss anyagú)
ha hűvös évszak van, de már fűtenek (22-26 fok) akkor csak simán a vékony rugi (csakis hosszúujjú, lábfejes) body nélkül. (felesleges body-t ráadni, a nylon pelus is jól fűt)
tavasszal, ősszel, ha nem fűtenek, nálunk szintén 22-26 fok van, így ugye az előző verzió, rugi, body nélkül
nyáron a 25 fok a vízválasztó, ha 25 fok alatt van, akkor csak sima rövid ujjú body, ha felette akkor csak simán egy szál pelus. ha persze hűvös a napminőség (vagyis hidegnek érzed az időt, hiába van 26 fok) akkor még mindig egy rövid ujjú body belefér.
ne izzadjon szegény. te se tudnál úgy aludni. felesleges túlöltöztetni a babát.
volt, hogy reggel arra ébredtem, kicsit fázom, a gyerek meg egy szál pelusban heverészett mellettem, kitakarozva. nem fázott meg, sőt, olyan jól aludt. én nem vagyok egy fázós típus, de úgy tűnik, a gyerekek elég jól viselik a hűvösebbet is.
a lábizzadás típus is, meg zokni kérdése is. én itthon többnyire mezítláb engedem szaladgászni 15 hós babám... (mindig engedtem pucér lábbal ellenni, ha nem volt hideg. ha az én lábam fázik, akkor rá is adok zoknit, ez a mérce)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!