Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Mit tudok a bölcső halálról?

Mit tudok a bölcső halálról?

Figyelt kérdés

2014. okt. 1. 17:23
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
57%
Én most vagyok 13 éves. És még mindig élek Szüleim az oldalamon fektetve altatta, egy párnával megtámasztva a hátamat. Nálam nem volt légzésfigyelő se meg semmilyen eszköz ami engem figyelt volna. Kettő testvérem is valahogy túlélte pedig ők is oldalon és háton aludtak. Nekem is voltak berakva mindenféle babajátékok és vastag takaróval aludtam mégse fulladtam meg. Húgomat nem lehetett bébiétellel etetni mert nem ette meg helyette tökfőzeléket meg főzelékeket és más püréket evett amiket nem boltba vettünk. Ebbe se halt bele.
2014. okt. 2. 21:54
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

10-es csak kerdezem, nem ertem mit szamit ha vele alszol, ha nem ebredsz fel arra hogyha baj van....de ezek szerint te sem. igy szamomra az nem megoldas ha vele alszom foleg hogy egymast keltenenk fel a szuszogasunkal, es egyikunk se aludna.

11-es, a 1.5 eves unokahugom se halt bele az agyhartya gyulladasba mert meg sem kapta, mivel mar van oltas ellene. ha valami ellen van megoldas azt ki kell hasznalni. nem mondok olyan kozhelyt hogy majd megerted ha felnosz (bar nyilvan kamu vagy, 13 evesen mit keresnel egy ilyen kerdesnel) mivel neked is szamos olyan dolog van az eletben, amihez hasznalod a modern tudomanyt, fuggetlenul attol hogy nelkule is meg lehet lenni. Még mindig letezik a papir es a toll, ha a nagyanyad akart kuldeni neked egy kis penzt regen berakta egy boritekba par sort irt melle es elpostazta. nem haltal bele; ma is van posta, megis milyen jo hogy ma már elég ha elutalja ugye? nyugodtabban alszol mert tudod hogy nem a postan kallodik. ennyit errol.

2014. okt. 3. 05:37
 13/22 anonim ***** válasza:
Nem is azt mondta, h egy agyban vele!! Hanem, h egy szobaban!
2014. okt. 3. 08:32
 14/22 anonim ***** válasza:
igen, ertettem hogy egy szobaban! es nem egy agyban....de en probaltam egy szobaba aludni vele es kb 3 napig birtam, mivel minden mozdulatara felriadtam. de azt akkor se hallottam volna ha leall a legzrs
2014. okt. 3. 09:37
 15/22 anonim ***** válasza:

Mindenki úgy csinálja, ahogy jónak látja.

Nyilván nem ébredsz fel arra, ha leáll a légzése, de arra igen, ha besípol a légzésfigyelő, és azonnal ott vagy.

Nálunk itt aludt a fiunk, most 7 hónaposan ment át külön szobába, mert már feláll, mászik és féltünk, hogy kiesik a bölcsőből. Nekem megnyugtató volt, hogy mellettem alszik egy karnyújtásnyira, hallom, hogy szuszog.

Most furcsa, hogy a másik szobában van. :)

A 13 éves válaszát én sem értem, hogy jön ide, hogy régen kit mivel etettek......

2014. okt. 3. 13:17
 16/22 anonim ***** válasza:
Én is azt olvastam, hogy a hirtelen bölcsőhalál sohasem fordul elő olyan csecsemőnél, akik együtt alszanak a szüleikkel. (Az együtt alvás pedig alap eleme a kötődő nevelésnek.) A légzésfigyelő meg akkor jelez, ha leállt a légzés, tehát nem megelőzi, csak jelzi a bajt. Ilyenkor újraélesztésre is szükség lehet, amit a szülőnek kell elvégeznie.
2014. okt. 5. 15:00
 17/22 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó, pár hete az egyik reggeli műsorban mondták be, hogy egy amerikai kutatás szerint a hirtelen bölcsőhalál 60%-nál egy ágyban aludtak a babával és csak 40%-ban voltak külön. Szóval ez a soha egy elég bátor és hamis kijelentés volt...
2014. okt. 6. 15:54
 18/22 anonim ***** válasza:
Lehet. Én a neten olvastam, tévét nem nézek.
2014. okt. 6. 15:58
 19/22 anonim ***** válasza:

Az együtt alvásnál különbség van az egy szobában alvás és az egy ágyban alvás között.

Azoknál fordul elő bölcsőhalál, akik egy ágyban alszanak, és azoknál kevésbé fordul elő, akik külön ágyban, de a baba ágya a szülők szobájában van.

Így a pontos. :)

2014. okt. 6. 16:10
 20/22 anonim ***** válasza:
Így-így, köszönöm, én is erre gondoltam :)
2014. okt. 6. 17:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!