Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Mit tudok a bölcső halálról?

Mit tudok a bölcső halálról?

Figyelt kérdés

2014. okt. 1. 17:23
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Szia azt nevezzük anak amıkor egy csecsemö legzese mınden ok nelkül leall ılletve a csecsemö egyszerüen nem vesz levegöt es meghal gyakorlatılag megfullad. csak pıcıke korban fordul elö ınnen ered a neve ıs. Ugyanakkor lehet kapnı olyan matracot amely legzesfıgyelös tehat ha a kısbaba nem vesz levegöt / be van allıtva hany mp-ıg... / akkor a keszülek sıpol es a gyermeket gyorsan fel lehet vennı az erıntestöl megrazastol levegöt fog vennı. Remelem tudtam segıtenı a valaszommal szep napot neked :)
2014. okt. 1. 17:30
 2/22 anonim ***** válasza:
70%

Igen, azt nevezzük bölcsőhalálnak, amit az 1-es mond. De ha tényleg ez történik, akkor hiába rázzuk a babát, az nem segít, csak a szakszerű újraélesztés.

Nagyon ritka jelenségről van szó, és bizonyos tényezők befolyásolhatják. A koraszülött babáknál gyakrabban előfordul, növeli a bölcsőhalál kockázatát a dohányfüst, a túlöltöztetés, a túl meleg szoba és a hason altatás is. És a hason altatás nem azért probléma, mert a baba a szájára fekszik, és nem vesz levegőt, hanem azért, mert jobban bemelegszik így a mellkasa.

2014. okt. 1. 17:33
 3/22 anonim ***** válasza:
79%
A bolcsohalal nem ugyanaz mint az alvasi apnoe! Az elsonek nincs igaza, mert nem az egyikbol kovetkezik a masik! Az alvasi apnoe amikor a baba elfelejt levegot venni, ilyenkor valoban eleg egy erosebb inger, hogy ujra vegyen. A bolcsohalalnal viszont a baba szive all meg, itt mar tenyleg csak az ujraelesztes segit. A lenyeg, hogy nem az egyikbol kovetkezik a masik. Persze, ha a baba nem kap semmilyen ingert akkor valoban leallhat a szive is ha nem vesz levegot, de ez nem a bolcsohalal! A bolcsohalal az hirtelen szivmegallas!
2014. okt. 1. 17:45
 4/22 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! Az a baj csak hason alszik,és kicsit bukós félek megfullad hanyat fekve. 4 hónapos azt mondták ilyen idősen fordul elő ez a bölcsőhalál. Hogy altasam? Oldalt?
2014. okt. 1. 18:08
 5/22 anonim ***** válasza:
lassan at fog fordulni tok mindegy hogy altatod. ha felsz, vegyel egy legzesfigyelot. en nagyon nem akartam de a mienk is bukizos ezert beszereztunk egyet....forgolodik, jon a tel, vastag takaro, szaja ele huzza, jatekokat oda pakolja stb.
2014. okt. 1. 18:12
 6/22 anonim ***** válasza:
35%

Altasd hason! Az oldalt fektetés a csípője miatt nem ajánlott, a hason fektetés meg azért, mert ha belélegzi a bukást, tüdőgyulladást is kaphat tőle (úgy tudom, valószínűtlen hogy megfullad).

Mindhárom gyerekem hason aludt, az első bukós is volt. Nem volt légzésfigyelőnk, nem tartozott veszélyeztetettnek a lányom, és nem akartam behatárolni a mozgását (meg kellett volna akadályozni a forgásban és mozgásban éjjel, hogy ne guruljon le a légzésfigyelőről). De ha Te emiatt nagyon aggódsz, akkor vegyél légzésfigyelőt.

2014. okt. 1. 18:23
 7/22 anonim ***** válasza:
41%
Ez butaság utolsó, ne is haragudj, miért kéne megakadályozni a mozgását? A mi két lapos légzésfigyelőnk majdnem befedi az egész kiságyat, és mivel ez a készülék rezgéseket érzékel, akkor is működik, ha nem fekszik rajta teljesen a baba. Az én fiam reggelre a kiságy végében van keresztben, mégis érzékeli a figyelő.
2014. okt. 1. 18:40
 8/22 anonim ***** válasza:
62%

Úristen, aki nem biztos a válaszban, miért válaszol egy kérdésre butaságot???

A bölcsőhalál valóban az, amikor a csecsemő álmában "elalszik", azaz meghal, a valódi okát igazából nem tudni.

Gyakrabban fordul elő:

fiúknál, dohányzós szülők gyermekénél, 2-3 hónapos kor körül a leggyakoribb, ott, ahol a gyermek sokat van autós babülésbe bepréselve, illetve akik hason alszanak.

Amikor besípol a légzésfigyelő, hogy nem lélegzik a baba, akkor TILOS RÁZNI!!!!! Fel kell venni és erősen megsimogatni, dörzsölni a karjait, lábait, hogy ébredjen fel. Ha valaki rázni kezdni, a kis agyuk nekicsapódik a koponyának és agyvérzést kaphatnak. Szóval ez egy általános tévedés, hogy felkapod és rázod!!!

Amúgy ha sokat bukik, akkor meg pont az a jó, ha hason van, mert akkor meg a bukásba tud belefulladni, ha a hátán aludna.

És a légzésfigyelőknek is van sokszor téves riasztásuk, a baba arrébb mászik, mozdul az érzékelőről és besípol.

Legjobb, ha Veletek alszik egy szobában, ritkábban fordul elő azoknál a csecsemőknél a bölcsőhalál, akik szüleikkel alszanak egy szobában.

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2014. okt. 2. 08:08
 9/22 anonim ***** válasza:
19%
miert talan felebredsz ra ha leall a legzese? miert lenne jo ha veled alszik azon tul hogy megszokja?
2014. okt. 2. 11:14
 10/22 anonim ***** válasza:

Ezt nem én találtam ki, hanem szakemberek.

Miért szokja meg? 6-7 hónaposan simán át lehet költöztetni saját szobába.

2014. okt. 2. 15:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!