Sírni hagyás vagy sem? Sajnos már mindent kipróbáltunk.
Figyelt kérdés
1 éves a kisfiam,és borzasztóak az éjszakák,napról-napra rosszabb. Kezdődött a teljesen végigaludt éjszakákból 2-3szori felkelés. Ezzel nem volt baj, védőnővel is konzultáltam,ok. Éjjel már csak legkorábban 5-6 fele kap tápszert egyébként víz. A gond abban lehet,hogy nem tud magától elaludni, a vállunkon durmol ahogy letesszük ébred feláll üvölt. Már aludt köztünk, de így mi nem aludtunk semmit, aludtam én nála a földön,de még akkor is kikövetelőzött az ágyból. Fél óránkent kelt előző éjjel,meguntam....2 és fél óra üvöltés után most dőlt ki. Megszakadt a szívem...de mit lehet tenni? Lenne jobb ötletetek? Jön a foga ez tény, de nem a fájdalomtól sír...mert akkor a vállunkon is sírna, gondolom :(
Egyébként lehet, hogy a foga fáj, ez olyan mint az orrdugulás - ha lefekszik az ember rosszabb lesz. Függôleges helyzetben kevésbé fáj a fog is, az íny vérellátása más így, mint vízszintesben (meg persze anya közelsége is segít, te sem sírsz annyira a fájdalomtól ha valaki magához ölel).
2014. szept. 7. 17:16
12/19 anonim válasza:
Köszönöm szépen Bábeli Zűrzavar! :) Ment a zöld kéz. Első voltam.
2014. szept. 7. 17:25
13/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, sajnos a sírni hagyós témát már ma ejtettem,mert délután egy újabb 1 órás ágyban ugrálás és sírás után megtörtem, és kivettem. Képtelen vagyok ezt csinálni, le a kalappal az előtt aki ezt a típusú ágyba szoktatást bírja én nem :(
Arra jutottam alszunk egy ágyban amíg ennyire ragaszkodik vagy fáj vagy fene tudja. Tudom később nehéz lesz visszaszoktatni:(
2014. szept. 7. 20:37
14/19 anonim válasza:
Csak két gondolat: az éjjel nem alvó gyerek valószínűleg nem elég fáradt. Egyszerű trükkökkel nem szabad nappal aludni hagyni. A másik gondolat, hogy a sírásnál gondolj arra, hogy nem fáj semmije. Csak hisztizik.
Próbálkozz trükkökkel a hálószobában. Szóljon halk zene próbaképpen, vagy valami sejtelmes világítás, egy vetített állatkép a mennyezeten. Változtasd a szoba hőmérsékletét. Lehet, hogy egyszerűen melege van, mert túl sok a ruha rajta, vagy pont fázik, de az a ritkább.
Lehet, hogy éhes. Próbáld jóllakatni elalvás előtt, hátha elpilled. Ne adj neki teát, mert abban koffein van, lehet, az ő szervezete másként dolgozza fel.
2014. szept. 7. 22:20
15/19 Babeli Zurzavar válasza:
ne keseredj el, hoztal egy dontest, senki nem kerdojelezheti meg, hogy jol tetted e!!! ha kesobb ugy latod nem valik be, majd valtoztatsz ujra! csak Te nyugodj meg!:-)
2014. szept. 7. 23:36
16/19 anonim válasza:
én még mindig azt mondom, mikor elaszik veled egy ágyban tedd át az ágyába, így mindannyian kényelmesen aludtok. Csak várd meg hogy tényleg elaludjon mélyen. Mi így csináltuk :)
2014. szept. 8. 12:57
17/19 anonim válasza:
Csak ajánlani tudom: Aludj jól gyermekem című könyv. Neten is fent van pdf formátumban. Csodákat művel. Nálunk bevált, igaz mi 3 hónapos korában találtunk rá könyvre, és 1 hétig alkalmaztam az ott leírt módszert. 1 hét után este evés után 9kor letettem az ágyába és egy hang nélkül elaludt pillanatok alatt. Rengetegen dícsérik ezt a módszert.
2014. szept. 8. 16:10
18/19 A kérdező kommentje:
Megírom ezt is, hátha segítek majd valakinek az ötlettel! Adtam még egy utolsó esélyt egy újabb tervnek:) Este tápszer után (már nem szopis) jött volna a lefekvés, de ugye ugrál visít az ágyban...leültem mellé, és elkezdtem nagyon halkan dudorászni,kicsit simiztem is, azt később abbahagytam,láss csodát: 15 percen belül elaludt! Éssss egyszer sem kelt éjjel! Még nem merek örülni,de már második este így volt,és mindkétszer végig aludta az éjszakát!
2014. szept. 9. 07:02
19/19 Babeli Zurzavar válasza:
ugyes vagy:-) remelem igy marad, es nyigalmas ejszakaitok lesznek!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!