Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Altatás 10-11 hónaposnál?

Altatás 10-11 hónaposnál?

Figyelt kérdés

A kisfiam cicin alszik be. Félkómásan felveszem az ölembe függőleges helyzetben, ringatok rajta párat, majd berakom a kiságyba. Ha félálomban felsír, cumit kap. Van, hogy másfél órát alszik így napközben 2x, de van, hogy csak 2x félórát. Gondoltam, ha maga aludna el, könnyen vissza tudna aludni, ha felriad. Próbáltam a suttogó féle susog-ütöget módszert kb 6 hónapos korában, ami egy ideig működött is, de már nem. Próbáltam az Aludj jól gyermekem módszert is, aminek az lett a vége, hogy együtt sírtunk, ő már úgy sírt 40 perc után, hogy kapkodta a levegőt :( A felvesz-letesz módszert még nem próbáltam csak egyszer, de nem hiszem, hogy használna (nálatok bevált?).

Amúgy ha teljesen magánál van, nem fogadja el a cumit alváshoz. A rongyi nem érdekli, sem a textilpelus, sem a plüssállat. Egyszer elaludt itatós pohárral, azóta sem. Egy másik alkalommal zenélős vetítő gép ment este, és úgy aludt el. De másodszor már ez sem működött.

Egyszerűen nem sikerült még rájönnöm, hogy mi az, ami a cicin kívül úgy megnyugtatja, hogy el tudjon magától aludni. És ne nagy sírás legyen az ára. 1 éves kora körül pedig szeretném elválasztani.

Ti hogy csináljátok/csinálnátok?

Nehezen bírom elviselni, ha sír, és hogy hányásig hagyjam akár sírni, nekem nem megy :(

Köszönöm szépen!

2014. júl. 9. 10:13
 1/8 anonim ***** válasza:
szerintem ne hagyd sírni. Esetleg tedd a babakocsiba és tologasd , vagy a testvérem beteszi a gyereket az autóba , megy vele 10 percig és az alatt a gyerek elalszik.
2014. júl. 9. 18:41
 2/8 A kérdező kommentje:
Koszi de ha az autoban el is alszik mire kiveszem mar fel is ebred. Babakocsi detto. A kisagyban altatnam csak otletem sincs hogy. A szopn kivul...
2014. júl. 9. 20:29
 3/8 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező, mi a probléma igazából? 2x másfél órát alszik teljesen jó! amikor fél órát alszik akármit csinálsz nem fog visszaaludni, ebbe a korba azért ébred előbb mert valami bántja, hasa, kakilni fog, vagy fogzik! csinálhatsz akármit!
2014. júl. 11. 09:52
 4/8 anonim ***** válasza:
Miért szeretnéd elválasztani amúgy ? munka miatt? én hogy őszinte legyek már olyan nehéz én nagyon örülök, ha cicin elalszik :) én 2 évesen fogom elválasztani, egyébként meg ha nincs bánata kisfiamnak elalszik magától de ez nagyon ritka, mindig van valami, mozgásfejlődés, fogzás stb, szeirntem most olyan korba vannak, hogy hiába erőlteted most ez nem fog összejönni, vagy most tanul/t meg mászni, menni, felülni ilyenkor nagyon sok mindent csinálnak és azt folyamatosan gyakorolják fejbe és gyakorlatba is legalább is kisfiam számtalanszor felült álmába majd 2 perc múlva megijedt és sírt elég vicces volt felült és aludt tovább még kb 2 percet :D
2014. júl. 11. 09:55
 5/8 A kérdező kommentje:

:D a te babad mennyi idos?

Koszi amugy.

Elvalasztani azert akarnam, mert 1 eves korig szerintem boven eleg neki az anyatej es nemsokara kistesoval probalkoznank. Terhesen mar nem akarnam szoptatni es akkor elkezdeni az elvalasztast illetve onallo alvast szerintem eleg melos lenne.

Most masodszor bevalt egy modszer szoval meg ezzel fogok probalkozni. Mivel sok otletet nem kaptam...

2014. júl. 11. 12:51
 6/8 Hencsi55 válasza:
Nekem az vált be egy ideig, hogy felette ültem és simogatom a szemét lefelé, közben cumi a szájában. Olyan is van, hogy 50x visszarakom a cumit, ha a kezével kapja ki akkor lefogom mindkét kezét és simogatom. Most 5 hónapos, nálunk pár napja kezdődött,h csak cicin alszik el. Ma sikerült a kiságyában elaludnia, de változó, ahogy nő egyre nehezebb.
2014. júl. 11. 21:03
 7/8 anonim ***** válasza:
így értelek! nekem 11 hós a kisfiam :)
2014. júl. 12. 07:03
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem valasz a kerdesre de a who 2 eves korig vagy azon tul (amig el nem valasztja magat) javasolja a szoptatast. Enyem is csak cicin alszik el. Neha babakocsi de cicin szeret. Haaaat lehet igy is teherbe esni de terhesen szoptatni nem lehet konnyi. Ja hordozokendoben meg jo altatni!!!
2014. júl. 13. 23:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!