Mit tegyek, hogy a 4 hónapos babámmal ne legyen ilyen kinlódás minden esti altatás?
Én csak azt tudom mondani, hogy nálunk is volt ilyen időszak. Rendre este 6-kor kezdődött a sírás, és úgy 10 óráig semmi sem használt (bár ha jól emlékszem, 4 hónapos korára ez már abbamaradt).
Nekünk egy dolog segített, méghozzá a bepólyázás. Vettünk egy swaddle-me pólyát, belepakoltuk, és mintha elvágták volna, szépen aludt benne. Nekem fura volt, mert úgy nézett ki benne, mint egy múmia, de használt. Kellett neki ez a "becsomagolt" állapot.
Esetleg próbáld ki, bár a nyári melegben nem tudom, mennyire jó.
sSzia. Nem rég olvastam, hogy tényleg jó hatással van a babàra a bebugyolàs.
Meg ezt talàltam. habar lehet màr olvastàl sok mindent.
kitartás
Nálunk is ez volt az első 2 hónapban. Volt,h a porszívót kapcsoltuk be. De ha már ez a módszer, akkor mi inkább a youtube-on hallgattatunk vele ilyen fehér zajokat (írd be,h white noise, rengeteg mindent felhoz). Egyszerűen nyugtalan már így este fele. Ami nálunk bevált: este fürdés előtt altatom az ölemben kb 1 órát. Úgy,h szájába cumit teszek (ha kiköpi, tartom a szájánál egy darabig), és ringatom bölcsőtartásban (kicsit magamhoz szorítom), néha rugóznom is kell a ringatás mellé. Ha kezd megnyugodni, akkor ülök le vele. A fürdést pedig nagyon rövidre vettük, és nagyon halkan beszélünk csak hozzá. Rájöttünk ugyanis,h hiába imád pancsizni, felpörgeti, és utána jött megint az ordítás. Szóval úgy csináljuk,h kevés inger érje. Ezután a már sötét szobában jön az utolsó szopi. Ha ekkor is "zaklatott" még, akkor megint cumival kezdem, és csak akkor teszem cicire, ha már nyugodt. Gyakran szopi közben is ringatózom, van,h állnom is kell vele. De így szépen megnyugszik, ált. be is alszik. Szopi után még a vállamon ringatom egy kicsit, úgy teszem le a kiságyba.
Hátha 1-2 dolog Nektek is beválna, drukkolok!
Amúgy sírni nem tudom hagyni én sem, megértelek. Olyan erős hangja van,h azt nem lehet elviselni :) A másik, ha néha megpróbáltam hagyni, annyira behergelte magát,h sokkal rosszabb lett a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!