Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Mit tegyek, hogy a 4 hónapos...

Mit tegyek, hogy a 4 hónapos babámmal ne legyen ilyen kinlódás minden esti altatás?

Figyelt kérdés
Segitsetek légyszi,kezdek megörülni.Kisbabám napközben már viszonylag jól elvan,nézelödik a babakocsiban stb.De minden este 6-tól fél tizig olyan hiszti kezdödik,ami engem mostmár teljesen kicsinál.Lerakni nem lehet este 6-tól...de már 7 kg.Utolsó alvása egyébként fél hattól 6-ig van.Aztán rángatózik(keze lába izeg mozog és hisztizik)fél nyolckor fürdés utána szopi utána pedig tovább izeg mozog,majd sir.Utána általában bekapcsolom a porszivót akkor nem sir de tovább izeg mozog.Aztán még jobban sir majd megint szopi...mivel fogalmam sincs hogy mi a baja.Aztán úgy 3 óra után nagy nehezen a vállamon elalszik.A gyerekorvos azt mondja legyen egy rituálé,hogy a gyerek tudja: fürdés,játék,szopi,alvás.BE az ágyba.És ha visit akkor is hagyjam ott.Én erre képtelen vagyok,úgy vagyok kódolva,hogy nem tudom hallgatni ahogy ordit.Valaki hasonló cipöben járt?
2014. júl. 4. 21:50
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Én csak azt tudom mondani, hogy nálunk is volt ilyen időszak. Rendre este 6-kor kezdődött a sírás, és úgy 10 óráig semmi sem használt (bár ha jól emlékszem, 4 hónapos korára ez már abbamaradt).

Nekünk egy dolog segített, méghozzá a bepólyázás. Vettünk egy swaddle-me pólyát, belepakoltuk, és mintha elvágták volna, szépen aludt benne. Nekem fura volt, mert úgy nézett ki benne, mint egy múmia, de használt. Kellett neki ez a "becsomagolt" állapot.

Esetleg próbáld ki, bár a nyári melegben nem tudom, mennyire jó.

2014. júl. 4. 21:54
 2/19 A kérdező kommentje:
nekünk születése óta ezt csinálja....hát most a kánikulában ezt inkább nem próbálom ki:(abban reménykedtem hogy ahogy mindenki mondta 3 hónaposan elmúlik! de nem...:(
2014. júl. 4. 22:04
 3/19 A kérdező kommentje:
ja de azért kipróbálom köszi a tippet!
2014. júl. 4. 22:06
 4/19 anonim ***** válasza:
28%
Az orvosodnak van igaza. Ha nem szórakoztatod, akkor pár nap utűn nem fog visítani, és elalszik magától. Ha továbbra is így csinálod, még két évs korában sem fog este elaludni.
2014. júl. 4. 22:07
 5/19 anonim ***** válasza:

sSzia. Nem rég olvastam, hogy tényleg jó hatással van a babàra a bebugyolàs.

Meg ezt talàltam. habar lehet màr olvastàl sok mindent.

[link]

kitartás

2014. júl. 4. 22:11
 6/19 A kérdező kommentje:
de honnan tudod hogy ez igy lesz két évesen is?a te gyereked is ilyen volt?
2014. júl. 4. 22:18
 7/19 A kérdező kommentje:
köszi a linket!mondjuk azt irják hogy 6 hónap után hagyjuk sirni....mi lehet ennek az oka?csak az én gyerekem ilyen?
2014. júl. 4. 22:21
 8/19 anonim ***** válasza:

Nálunk is ez volt az első 2 hónapban. Volt,h a porszívót kapcsoltuk be. De ha már ez a módszer, akkor mi inkább a youtube-on hallgattatunk vele ilyen fehér zajokat (írd be,h white noise, rengeteg mindent felhoz). Egyszerűen nyugtalan már így este fele. Ami nálunk bevált: este fürdés előtt altatom az ölemben kb 1 órát. Úgy,h szájába cumit teszek (ha kiköpi, tartom a szájánál egy darabig), és ringatom bölcsőtartásban (kicsit magamhoz szorítom), néha rugóznom is kell a ringatás mellé. Ha kezd megnyugodni, akkor ülök le vele. A fürdést pedig nagyon rövidre vettük, és nagyon halkan beszélünk csak hozzá. Rájöttünk ugyanis,h hiába imád pancsizni, felpörgeti, és utána jött megint az ordítás. Szóval úgy csináljuk,h kevés inger érje. Ezután a már sötét szobában jön az utolsó szopi. Ha ekkor is "zaklatott" még, akkor megint cumival kezdem, és csak akkor teszem cicire, ha már nyugodt. Gyakran szopi közben is ringatózom, van,h állnom is kell vele. De így szépen megnyugszik, ált. be is alszik. Szopi után még a vállamon ringatom egy kicsit, úgy teszem le a kiságyba.

Hátha 1-2 dolog Nektek is beválna, drukkolok!

Amúgy sírni nem tudom hagyni én sem, megértelek. Olyan erős hangja van,h azt nem lehet elviselni :) A másik, ha néha megpróbáltam hagyni, annyira behergelte magát,h sokkal rosszabb lett a helyzet.

2014. júl. 4. 22:35
 9/19 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó köszi a választ és a tippeket!de az aggaszt hogy mindenki azt irja az elsö 1-2 hónapban!de ö már 4 hónapos?! amúgy utána hogy aludt el?leraktad ringatás nélkül és aludt?
2014. júl. 4. 22:39
 10/19 anonim ***** válasza:
60%
A mi babánk 3 és fél hónapos, de sztem még ugyanezt csinálná, ha nem kísérletezgetünk vele,h mi válhat be. Szóval ne aggódj, ha rájöttök a megoldásra abbahagyja. Mielőtt leteszem, állok kb még 5 percig az ágya mellett, és csak kicsit ringatózom vele, úgy,h a vállamon van (akkor teszem még a vállamra, amikor ülök, és úgy is "dülöngélek vele pár percig :)). A lerakása nem egyszerű, mert hason alszik. Általában még izeg-mozog egy kicsit ezért. Ilyenkor a hátára teszem a kezem még egy fél percre. Még a kórházban mondták,h ne simogassuk a kisbabát, ha meg akarjuk nyugtatni, mert az egy folyamatos inger, csak tegyük rá a kezünket.
2014. júl. 4. 22:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!