Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Mit tegyek, hogy a 4 hónapos...

Mit tegyek, hogy a 4 hónapos babámmal ne legyen ilyen kinlódás minden esti altatás?

Figyelt kérdés
Segitsetek légyszi,kezdek megörülni.Kisbabám napközben már viszonylag jól elvan,nézelödik a babakocsiban stb.De minden este 6-tól fél tizig olyan hiszti kezdödik,ami engem mostmár teljesen kicsinál.Lerakni nem lehet este 6-tól...de már 7 kg.Utolsó alvása egyébként fél hattól 6-ig van.Aztán rángatózik(keze lába izeg mozog és hisztizik)fél nyolckor fürdés utána szopi utána pedig tovább izeg mozog,majd sir.Utána általában bekapcsolom a porszivót akkor nem sir de tovább izeg mozog.Aztán még jobban sir majd megint szopi...mivel fogalmam sincs hogy mi a baja.Aztán úgy 3 óra után nagy nehezen a vállamon elalszik.A gyerekorvos azt mondja legyen egy rituálé,hogy a gyerek tudja: fürdés,játék,szopi,alvás.BE az ágyba.És ha visit akkor is hagyjam ott.Én erre képtelen vagyok,úgy vagyok kódolva,hogy nem tudom hallgatni ahogy ordit.Valaki hasonló cipöben járt?
2014. júl. 4. 21:50
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Az én fiam rugalmas hordozókendőben mindig el tudott aludni, nagy áldás volt. Esetleg próbáld ki, bár ennyi idősen már sok baba nem tudja megszokni a kendőt, mi kezdetektől használtuk.
2014. júl. 4. 23:13
 12/19 anonim ***** válasza:
21%

egyetértek az egyik válaszoloval, aki azt irta, hogy 2 évesen is ezt fogja csinálni. vigyáztam egy kislányra 3 honapos korátol 3 éves koráig.. 3 évesen is ezt csinálta.. ugy orditott, mint akit nyuztak..anyuka elkönyvelte, hogy mind a három gyereke ilyen volt..hiába mondta neki is a védödö, orvos, hogy hagyni kéne sirni, mert ez már csak hiszti..

a babámat, ahogy kihoztuk a korházbol, letettük fix idöben aludni, ha nyöszörgött, ha nyögött, ha -kiabált- akkoris ottmaradt, megsimogattuk, megpusziltuk. nem vettük ki, nem csináltuk semmi -extra- zajt. nappal nem is altattuk sötétben, hanem rendes nappali fénynél. most 5 honaposan már tudja, hogy ha sötét van, csend és nyugalom, aludni kell. 2 honapos volt, mikor elöször aludta végig az éjszakát, és azota is. este fél11 kor letesszük és reggel fél7 kor kel.

2014. júl. 4. 23:28
 13/19 anonim ***** válasza:

Nekem az elso es most a második gyerek is ezt csinálja; minden este van kisebb - nagyobb cirkusz.

Az elsőt sokáig ringatva cumival altattuk, de megtanult magátol elaludni, szóval nálunk nem igaz, hogy sokáig ezt fogja csinálni... Nem emlékszem pontosan mikortól, szerintem kb 1 eves korától. Kapott cumit, be az agyba es aludt magátol. A cumirol is tok simán leszokott később. Utána a nélkül aludt el magátol.

A masodikkal meg nem jöttem ra a megoldásra :)

2014. júl. 5. 22:44
 14/19 Bercsényi mónika ***** válasza:
Szerintem meg kéne probálnod azt hogy nem engeded 5 után elaludni!nekem most 5 hónapos a fiam és ezt probáljuk elhagyni,igy megfürdünk,eszünk és szó nélkül elájul!Egy probát megér,nekem bevált!
2014. júl. 6. 20:22
 15/19 A kérdező kommentje:
Kedves Mónika,mindig alszik 5 után....tehát akkor te felkelted ha elaludna 5 után?attól nem lesz nyügös?hánykor szokott elaludni?
2014. júl. 6. 22:36
 16/19 Bercsényi mónika ***** válasza:
Nem engedem hogy elaludjon addig játszom vele és elterelem!Mi álltalában 7-fél8 fele fürdünk és 8-kor eszünk!Ha elalszik persze nem keltem fel,de meg probálom ébren tartani!
2014. júl. 7. 16:43
 17/19 anonim ***** válasza:
A húgom beteszi a gyereket az autóba , megy vele pár kört, és a 4 hónapos gyerek elalszik.Szerintem ha napközben megpróbálod fent tartani, akkor estére lesz olyan álmos hogy elalszik. Lehet hogy napközben sokat alszik?
2014. júl. 9. 18:46
 18/19 A kérdező kommentje:
na ma kiprőbáltam hogy nem hagytam a szokásos 6 órai alvását hanem ébren tartottam hátha elfárad és este bealszik.igy ma estére olyan nyügös lett hogy dupla annyi ideig altattam mint máskor és háromszor riadt fel a vállamon mikor be akartam rakni az ágyába.katasztrófa.
2014. júl. 9. 22:19
 19/19 Bercsényi mónika ***** válasza:
Sajnos neked nem vált be ez a módszer,sajnálom!Egy próbát megért!
2014. júl. 11. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!