Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akkor most hogy legyen az...

Akkor most hogy legyen az altatás (2 hónaposnál) hogy el ne rontsam már az elején?

Figyelt kérdés

Mármint az altatást.

Szoptatás közben alzik el általában, és egyelőre még velünk. (Félek a bölcsőhaláltól, és jó látni, hogy lélegzik, akármikor felébredek..) A harmadik hónap végén szeretném elkezdeni külön altatni (az ágya ott van a miénk mellett...) de egyelőre összevissza alszik, sokszor kicsiket, napközben is.

Napközben úgy kell kijátszanom, hogy odáig szopizik, mígnem leájul a ciciről, és utána talán van félórám, de elég hamar felébred, éjszaka viszont hat-hét órát végigalszik egyhuzamban, a reggeli hasfájás ébreszti.

Este viszont egyáltalán nem látszik álmosnak, sőt, kifejezetten éber, éjfélkor is néha, és ezért együtt alszik el velem szopizás közben az ágyban...

Hogy csináljam?...

2011. febr. 5. 20:04
 1/9 anonim ***** válasza:

Csak saját tapasztalatomat tudom megosztani veled.Kisfiam csecsemő korától cicin tudott csak aludni,vagy apával ha ringatta,igaz ő első perctől saját szobájában.Mindenkitől hallgattam,hogy így nem tanul meg aludni a gyerek,és elrontom.

5 hónapos korában egyik napról a másikra megtanult egyedül aludni.Leteszem ébren,egy darabig még magyaráz,és bealszik.Úgyhogy csináld,úgy,ahogy mindkettőtöknek kényelmes,de szerintem érdemes lenne a saját ágyába szoktatni,nektek is kényelmesebb.Esetleg egy légzésfigyelőt nem tudtok szerezni,ha ez a félelmed?

2011. febr. 5. 20:14
 2/9 anonim ***** válasza:
92%
Kisfiam pici korában cicin bealudt, aztán ringatva. Még szopik este 2 éves. Eddig bent kellett vele maradnom. De 4 napja kijöhetek a szobából, és szépen elalszik egyedül.
2011. febr. 5. 20:26
 3/9 anonim ***** válasza:
89%
2. vagyok, A francia ágyon alszik el, utána teszem be az ágyába. A ringatós időszakig amikor bealudt betettük a kiságyába. Első perctől kezdve a kiságyában alszik.
2011. febr. 5. 20:28
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam 10 nap múlva 4 hónapos,és pont így voltunk mint ti:)Mellettünk aludt, eleinte nem is nagyon használtuk a kiságyat...de még nap közben is sokszor aludt az ágyunkon, mellette aludtam én.

Most hajnalban kel szopizni, magam mellé veszem, fekve szopizink, alszunk tovább.Este is még beájul a cicimen, úgy teszem le a kiságyba.De nap közben szépen elalszik az ágyában, beadom neki a cumiját, simizem és elalszik, nincs belőle gond.Szóval szerintem nem rontod el, Én is nagyon szeretek úgy aludni, hogy mellettem van és fogom a kis kezét:)De persze nap közben simán alszik a kiságyában is:)Én nem vagyok annak a híve, hogy külön szobába kell tenni már egész picinek, emlékszem, hogy én is hogy szerettem a szüleimnél aludni amikor néhány éves voltam, szerintem ez a kisbabáknak is fontos.Ráadásul gondolj bele, 9 hónapig a pocidban volt, most meg még csak 2 hónapja van "kint", biztos vagyok benne, hogy jó ha mellettetek alszik:)Arról nem beszélve, hogy neked sem kell annyit felkelni, többet tudsz pihenni.

2011. febr. 5. 20:35
 5/9 anonim ***** válasza:
50%

Szia!

Mi is beleestünk ebbe, előbb a cicin altatás amit elrontottam, majd hogy totál alva tettem az ágyába. Így mikor felébredt ordított, mert nem tudta hol is van, és hol a cici. Kb. 4-5x ébredt éjjel, és utána ott kellett vele lennem, mert különben azonnal ébredt, szal ha rám hallgatsz, ne így csináld.

Én is a 3 hónapban kezdtem el a különaltatást. Én a suttogó féle felvesz-letesz módszert használtam, 3 estém rémálom volt, de negyedik este mosolygott, majd becsukta a kis szemeit, és elaludt. Hihetetlen volt... Most 5 hós múlt, és ez azóta így van, neki is nyugodtabb az álma, és én sem vagyok felmosórongy.

2011. febr. 5. 21:25
 6/9 A kérdező kommentje:

Mi ez a suttogó-féle módszer? Minden érdekel, még nem hallottam róla..

Sajnos (?) nálunk nincs cumi, csak anyatejet kap, szerencsére az bőven van, és amikor cumit vagy cumisüveget próbáltunk,csak nézett és vigyorgott,hogy mit akarunk ezzel:))) én vagyok a cumi:)

A légzésfigyelővel az a bajom, hogy állítólag sok a hamis riasztás,meg lefordul a gyerek róla (de lehet,hogy kölcsönzünk egyet azért...)

Nem tudom miért félek, sosem dohányoztam, nem alszik hason, elvileg a rizikó kicsi, mégis... (talán mert az első terhességem elment,nem tudom.)

Egyelőre szerintem marad mellettünk éjjel, és a kiságyában nappal. Az éjjeli ébredés így is legalább egy óra hosszat tart (peluscsere és egyebek), belőlem rengeteg energiát kivesz..

Azért várok még tapasztalatokat, és köszönöm!!

2011. febr. 6. 17:52
 7/9 anonim ***** válasza:
Első vagyok.Próbáld meg,hogy nem teszed tisztába éjjel.Nálunk így lett a másfél órából 10 perc.
2011. febr. 6. 18:51
 8/9 A kérdező kommentje:

Na ez meg azért kérdéses (hogy nehogy egyszerű legyen:))) ) mert egy újfajta, mosható pelust használunk (all-in-one) aminek frottír a belseje, és bizony nem zárja el olyan jól a nedvességet, mint az eldobható pelenkák, és nincs szívem egész éjjel a pisiben áztatni, még ha jól aludna is benne..

Habár, ajánlották hogy csináljak pelusbetétet polár takaróból, mert az jobban visszatartja, majd megpróbálom (ráadásul a pelenkakülső tépőzáras, és a tépőzár hangjára mindig felébred szegény:) )

2011. febr. 6. 19:01
 9/9 anonim ***** válasza:
Ja értem:)Abban nem tudok tanácsot adni.Éjszakára sem jöhet szóba az eldobható?
2011. febr. 6. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!