Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Nem lehet, hogy mi-anyukák is...

Nem lehet, hogy mi-anyukák is "hibásak" vagyunk a gyakori éjszakai ébredéseknél?

Figyelt kérdés
nem akarok provokálni senkit-és tudom,hogy vannak jobb-és nehezebben alvó picik.csak néha úgy érzem,mikor nagyon fáradt vagyok-inkább megszoptatom a babám-10 hónapos múlt-mint egész éjjel mászkáljak,simogassam,viszont úgy érzem,nem vagyok következetes-és még jobban hozzászoktatom az éjjeli evéshez,egyszer igy,egyszer úgy.akinek már nem ébred éjjel-annak magától oldódott meg-van esély,vagy még évekig ébredni fog,ha nem állok a sarkamra?
2014. jún. 5. 07:47
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

és biztos hogy ételre van szüksége??

igen-igazatok van,hogy együtt vállaltuk a babát-de apa reggel fél 6tól-9ig topon kell,hogy legyen-ezt hónapokig-évekig lehet birni?

2014. jún. 5. 10:48
 12/24 anonim ***** válasza:
50%

neki a cic étel és ital is,ha keveset szopizik,csak az elejét,akkor szomjas volt,ha hosszabban,akkor éhes,mert akkor a szírosabb tejet is kiszívta.

és neked nem kell egész nap toppon lenni? nem csak X órán keresztül,hanem non-stop? ráadásul te egy életért vagy felelős 0-24-ben,ő meg lehet,. csak egy asztal mögött ül.

2014. jún. 5. 11:01
 13/24 anonim ***** válasza:
35%

Engem most jól lefognak pontozni, de kb. nem érdekel.

Ha egy baba olyan típusú, hogy kell neki x hónapos koráig a szoptatás éjjel, mert éhes, akkor azzal nincs semmi probléma. Nem egyformák a gyerekek, van amelyiknek bizonyos korig igen is szüksége van éjszaka is az evésre.

De van a másik oldal és lehet hogy ezzel sok mindenkit meg fogok sérteni, de nem érdekel, akik a cicijüket nem csak etetéshez, hanem megnyugtatásra is adják a babájuknak. Vagyis nem éhség miatt kel fel a pici, hanem mert nyugtalan, fáj valamije, nyűgös vagy bármi és ilyenkor nekiáll az anyuka szoptatni. És ehhez bizony igen is hozzá fog szokni a gyerek és kelni fog még neki lehet másfél évesen is, mert hozzá van szokva. Még ha az ilyen anyuka nem mellre tenné és itt most le lehet fújjogni a cumit, de a cuminak pont az a lényege, mint az anyai mellnek, hogy megnyugtatja a babát, ahogy azt szívja. Ugyanis sokszor a babát nem maga a szoptatás nyugtatja meg, hanem az a szívó mozdulat, amit a cicin végrehajt. És ugyanezt a cumin is meg tudná csinálni. És mindenki maga dönti el, hogy hogyan nyugtatja meg a babáját vagy hogyan sem. De én nem voltam szoptatással való megnyugtatós anyuka, de 3 hónapos korától a fiam át is aludta az éjszakát. Jóllakott, elaludt, aztán ha éjjel cumi kellett neki, akkor gyors a szájába raktam és ő is és én is aludtam tovább. De ez nem kellett minden egyes éjszaka. Nem kellett éjszaka kelni, fent lenni, mert rászokott volna a cicire. Amikor pedig éhes volt, akkor reggel kelt és akkor pedig kapott cicit. És napközben is 3 óránként evett, tehát a többi nyűgösködést nem cicivel oldottam meg, hanem simogatással, szeretgetéssel, stb.

Mert lehet rossz dolgokat mondani a cumira, mert lehet, csak az anyatej, ha egyszer elmegy és a baba pedig cicifüggő, vagy anyuka már másfél-2 évesen nem akarja szoptatni a gyerekét, de a gyerek meg hozzá van szokva, akkor iszonyatosan nehéz dolog megválnia a gyereknek tőle. És volt már itt olyan anyuka, akinek cicifüggő volt a gyereke és gondban volt, mert nem tudott tovább szoptatni, mondván, hogy eztán mitől nyugszik majd meg a gyereke? A cuminál meg nyilván ilyen nincs, mert veszel másikat. És cumizó felnőttet sem láttam még, szóval nyilván azt is el lehet hagyni.

Szóval némelyik anyuka tény, hogy azzal, hogy éjszaka cicivel nyugtatja meg a babáját, az kicsit kitolja az éjszakázással töltött napok vagy hónapok számát.

De ezzel egyébként nem sértegetni akartam senkit, csak el lehet gondolkozni a dolgokon, hogy vajon, ha az a gyerek nem kerülne cicire, akkor is minden éjjel felkelne?

Amúgy van olyan, aki pedig az éjszakai cumisüvegből való teázásra szoktatja rá a gyerekét. Ismerek is ilyet. Még 4 évesen is kel éjjel és megissza a csecsemőkorától kezdődő szokásos teamennyiségét éjszaka. Na, de nyilván nem azért, mert annyira szomjas.

2014. jún. 5. 11:03
 14/24 anonim ***** válasza:
33%
illetve ha nem is a táplálék kell neki,hanem testi kjontaktusara van szüksége,-mert ám neki még ugyan olyan igénye van a testközelségre is,mint az ételre vagy italra! az ő kis fejében a 3 ugyan azt a nagy hiányérzetet váltja ki!- akkor aztr nem adod meg neki szívesen? te vagy az anyja, ki mástól kapná meg?az anyaság pedig éjszakára sedm kapcsol ki!
2014. jún. 5. 11:03
 15/24 anonim ***** válasza:

Igazából az éjjeli szopizás sokszor nem az evést/ivást szolgálja, csupán a megnyugtatásukra szolgál. Ha úgy gondolod, hogy elrontottad, próbálj meg valahogy változtatni, vizet adni, vagy ringatni, vagy ami beválik. Nálunk egyik sem jött be, csak a cici, de hátha nektek beválik valami más is, próbálkozni kell, főleg, ha úgy érzed, hogy nagyon kimerít téged.

Én sokszor magam mellé vettem mikor már nem volt kedvem ide oda rakogatni, de van aki ezt is ellenzi. Próbáld megtalálni a nektek legoptimálisabb megoldást.

2014. jún. 5. 11:05
 16/24 anonim ***** válasza:
21%
kedves utolsó! sajnos én nem tudtam szoptatni,konkrétan úúútálta a gyerek a mellem. de nekem jobban esett volna,ha a cicimtől nyugszik meg,mint egy darab műanyag,latex cucctól. hülyén hangzik,de jobb anyának éreztem volna magam! mert ez az anya dolga,hg. ő maga nyugtassa meg a gyermekét. ne cumit dugjon a szájába, tegye rezgős pihiszékbe, adjon a kezébe zenélős izéket,amik megteszik ezt helyette!
2014. jún. 5. 11:08
 17/24 anonim ***** válasza:
*utolsó előtti
2014. jún. 5. 11:08
 18/24 A kérdező kommentje:

köszönöm-sokfélét kipróbáltam,de nem igazán jött be-cumit pici kora óta nem kéri-ezzel is próbálkoztunk.Kedves Zsófi-te nem láthatsz bele a mi életünkbe-mennyi probléma,gond,szervezés van most-amit a férjemnek kell megoldania.igen,nekem maradnak főleg a gyerekek-de természetesen ő is segit amiben csak tud.ezért szeretnék a családnak pihentető alvást biztositani.-és egyetértek azzal a válaszolóval,aki hosszan leirta a véleményét,csak az a bajom,hogy nem mindig megy-és attól félek,ezért nem működik a dolog.

köszönöm,hogy ilyen sokan véleményeztétek a kérdésem

2014. jún. 5. 11:13
 19/24 anonim ***** válasza:

Én egyetértek veled kedves Fintor Zsófi, én a 4-es és a 15-ös válaszoló vagyok.

Nekem konkrétan két év 3 hónapig szopott a kisfiam, és egészen addig éjjel is kelt, többször is.

Én nem gondoltam, hogy ezzel elrontottam valamit, egyszerűen ő ilyen volt, újszülött korától cicifügg volt. Mivel nem merített ki túlzottan, így gondoltam, hogy miért is ne.

De elhiszem, hogy van aki már nem bírja cérnával (néha én is nehezen bírtam, olyankor voltak gyenge próbálkozásaim, pl. víz), az próbáljon meg mást.

Szóval ezzel csak azt akartam mondani, hogy mindenki a saját igénye szerint alakítsa a dolgokat, és ne azért mert valaki más szerint ő nem jól csinálja.

Kinek ez jó, kinek meg az.

2014. jún. 5. 11:26
 20/24 anonim ***** válasza:
53%

"hülyén hangzik,de jobb anyának éreztem volna magam! mert ez az anya dolga,hg. ő maga nyugtassa meg a gyermekét. ne cumit dugjon a szájába"

Egy kicsit félreértetted, amit írtam. Én arra gondoltam, hogy sok anyuka úgy áll neki ciciztetni a babáját, hogy az a baba nem éhes, nem szomjas, hanem szimplán megnyugtatásra szorul. Vagyis nem kell neki anyatej. Ha anyai közelségre vágyik, akkor ahhoz nem kell cicire tenni, mert ha felveszi az anyukája, ringatja, simogatja, énekel neki vagy bármi, akkor az is anyai közelség, tehát meg fog tőle nyugodni. De ha egy baba a szívó mozdulattól fog megnyugodni, amit akár cicin, akár cumin végrehajt, mert neki annyi elegendő, akkor nem feltétlenül kell a cicin való szívómozdulathoz hozzászoktatni, mert ha nem lesz cici, akkor mi lesz azzal a babával-gyerekkel? Míg a cumi az adott esetben ott van.

Tehát én ott látom a "problémát", hogy sok anyuka azért teszi cicire éjjel a gyerekét, mert azt gondolja, hogy éhes vagy szomjas, pedig nem. Mert eljön a babák korában egy idő, amikor is átlagosan át fogják aludni az éjszakát a babák, mert nem lesznek éhesek vagy szomjasak. De azok az anyukák, akik eleve éjjel is megnyugtatás céljából cicire teszik a gyereket, az ezt megszokja és amikor eljut ebbe a korba, akkor is kérni fogja és lesz olyan, hogy éjjel is 5-6 alkalommal ciciztetni kell a gyereket, mert csak így nyugszik meg, de közben már nem éhes, nem szomjas, mert már kibírná az éjszakát nélküle. De ha egyszer nem lesz ott a cici, akkor mi lesz?

Tehát valamilyen szinten értem a kérdezőt, hogy ő mire gondol.

Mert nekem ne mondja senki, hogy egy átlagos 1-másfél éves gyerek még éjjel is éhes vagy szomjas. Mert nem hiszem. Csak anyuka hozzászoktatta a cicihez és azon nyugszik meg. Ami nekem aztán nem probléma, mert semmi közöm hozzá, csak utána, mikor ő már nem szeretné vagy nem tudja az 1-másfél éves gyerekét cicire tenni, akkor ne csodálkozzon. Mert ez egyértelműen azért van, mert a gyerek ehhez van hozzászokva.

2014. jún. 5. 11:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!