Nem lehet, hogy mi-anyukák is "hibásak" vagyunk a gyakori éjszakai ébredéseknél?
????
nekem is szopott éjjel mind a 3 gyerekem még 10 hónaposan
szépen elhagyták mire 1 évesek lettek
meg nekem is egyszerűbb volt mert nem kellet fáradtan ébrednem
am meg fog ébredni éjjel - pl ha rosszat álmodott vagy pisilni kell meg ha vihar van meg még ezer dolog miatt :-D
Hát, az attól függ, ki mit tart "hibának".
Van aki azt, hogy más nem szoktatja le a gyereket az éjjeli szopiról.
Én mondjuk inkább azt, ha valaki alvástréninget alkalmaz egy babánál, hogy ne kelljen felkelnie (bár az is lehet, hogy ezt meggyőződésből teszi, mert úgy látja, hogy az a gyereknek is jobb, ha végig alussza az éjszakát).
Attól függ, ki minek a híve.
Az enyém még két és fél évesen sem alussza át, pedig már nem szopizik, igaz sokáig szopott, és akkor éjszaka is.
Én meg ezt tartottam jónak, másnak pedig ez a "hibás" nevelés.
Sok félék vagyunk.
Persze vannak a szerencsések is, akik semmit nem tesznek, a baba mégis magától beáll az éjszakai alvásra.
De ti vagytok a hibásak. Már az első 1-2 hónapban le kellett volna fokozatosan szoktatni az éjszakai evésekről. A babák gyomrának is kell a pihenés, és meg kell tanulni nekik is különbséget tenni a nappal és az éjszaka között.
Később már nehezen lehet leszoktatni, mert megszokja ezt a ritmust.
Csak ma az anyukák többsége nem hagyja sírni a babáját, hanem azonnal megszoptatja.
Egy kis sírástól még egy babának sem lett baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!