A szopiról való leszoktatás valóban megoldja az éjszakai kelések problémáját?
Nem !
1 éves korban a babák nem feltétlenül azért ébrednek éjszaka többször, mert éhesek lennének.Persze van olyan baba is, aki még ilyen korban is eszik éjszaka, de a kelések oka nem az éhség.
Az enyém sem azért ébred ez biztos. Párszor megpróbáltuk apukát és nagyit bevonni, és ők vitték az éjszakát. Tőlük nem kért enni semmit, még vizet sem fogadott el.
Egyértelműen megnyugtatás célból használja a cicit még. Sokszor a fogzás miatt sír fel, ez látszik rajta (most is 4 foga nő egyszerre), de sokszor csak úgy felébred, cicizik 1-2 percet és fordul be aludni tovább.
Szóval ha abbahagyom az éjszakai cicizést (esetleg teljesen leválasztom), akkor csökkenni fog a kelések száma?
Csak mert attól félek, hogy ha nem adok neki cicit, akkor magamat szivatom meg, mert a könnyebb visszaaltatás helyett sétálgathatok vele és ringathatom majd jó sokáig.
Nálunk ugyanez volt a helyzet.De 16 hónapos lesz nemsokára a kislányom, és az ébredések száma mostanra lecsökkent.1x, max.2x ébred már csak, és akkor is néha elég a cumiját visszaadom.Szerintem le fog szokni Ő is a gyakori ébredésről, ha már kibújnak a fogacskák, és rájön arra, hogy anya ott lesz reggel is ha felébred.:)
Mondjuk nekem eszembe sem jutott, hogy emiatt leszoktassam a szopiról.Mert ahogy írod is, így pár perc alatt megnyugszik és már alszik is.Amúgy meg lehet, hogy egész éjszaka lehetne vele sétálni a szobában.Akkor inkább a 2 perces szopi! :)
Van alapja a félelmednek! De nem biztos, hogy valóra is válik.
Az én saját példám azt mutatja, hogy ultragigamegaüberbrutál lett volna, ha nem szoptatom éjjel a kisfiamat, egészen 21 hós koráig. 1 éves korában jött ki a 2. foga, utána viszont zsinórban a többi 14... Ha ezt szopi nélkül kellett volna végigcsinálnom, szerintem teljesen kikészülök. Pedig így is elég volt a végére... És az én esetem egyáltalán nem egyedi, bár nem is garanciális. ;)
Én még nem nagyon hallottam olyat éjjel sokáig szoptató anyukától, hogy megbánta a szopit; legalábbis nem abban az értelemben, hogy feleslegesnek tartotta volna, amíg tart. (Max. fizikailag volt megterhelő.) De olyat elég gyakran hallok, hogy bárcsak lenne más, egyszerűbb módja az éjjeli kelések kezelésének, mint a mászkálás, ringatás, itatás, cumit a szájbapakolgatás stb. Szóval az biztos, hogy nagyon hatékony és kényelmes szükséglet-kezelési módszer, bár időnként tényleg sok lehet már belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!