Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Mikor fog már végre jobban...

Mikor fog már végre jobban aludni?

Figyelt kérdés
lassan 7 hónapos a fiam! már kegyetlenül ki vagyok merülve! születésekor hasfájás miatt nem aludtunk majd elmúlt olyan 8-10 hetes kora körül akkor volt 1-2 hét nyugi mikor aludt 6 órákat egyhuzamba, és akkor kezdődött állítólag a fogzás! azóta alig alszom, nincs óra hogy ne kelne fel, ha jó éjszaka van az alatt azt értem hogy minimum 5-ször ébredek hozzá! nem bírom tovább :( már próbáltam mindent, homeos cuccok, itt altatom ott altatom. Akiknek volt ilyen "rossz alvó" babája mikor lett jobb? mindig azt mondták majd meglátom 6 hetes kora körül jobb lesz, majd aztán jöttek a 3 hóval meg a 6-al de jobb nem lett :(
2014. febr. 23. 07:20
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 A kérdező kommentje:
kibújt mind a 6 fog! teljesen bizakodó voltam, hogy végre talán akkor alszunk picit többet, picit jobban! ez már 3 napja 5-10 alkalommal ugyanúgy ébred! Teljesen tanácstalan vagyok hogy mit cisnáljak :'(
2014. jún. 20. 09:17
 42/62 anonim ***** válasza:
Teljesen laikus vagyok, de lehet, hogy egy vérvétel mutatna valamit (enzimhiány, vitaminhiány, kihat az idegrendszerre). Azt tudom, hogy vannak gyerekek, akik két éves, három éves korukig is rossz alvók (nem tudom, hogy lehet ezt bírni a szülőknek), de hogy egy éjjel 10-szer is felébredjen, azt már soknak tartom. Más feltűnőt nem veszel észre rajta? Esetleg megpróbálhatnád az esti tápszert, ami jól telíti, vagy ha szoptatod, akkor talán eszel valamit, ami nem jó neki. Sok oka lehet ennek, nem hiszem, hogy a fogzás ennyire szünet nélkül megviselné. A fogzási fájdalomnál is vannak tünetmentes időszakok, amikor nem mozgolódik egyetlen fog sem. De a sok találgatás helyett inkább elvinném egy orvoshoz, neki sem lehet jó, hogy nem tud éjjel nyugodtan aludni.
2014. jún. 20. 18:39
 43/62 anonim ***** válasza:
Esetleg a hasát is simogathatod elalvás előtt. Jó az emésztése, van rendes széklete vagy sokszor székrekedéses?
2014. jún. 21. 01:18
 44/62 A kérdező kommentje:
nincs semmi más problémája, széklete van rendszeresen, bőven, könnyen ügyesen kakil! msot éjjel is pl meg se tudom mondani hányszor kelt baromi fáradt vagyok és fél 2-től 3-ig fent volt! én se tartom normálisnak ezt, és tudom minden baba más, de enynire? hogy az én fiam ennyire megviseli ez az állítólagos fogzás?! kijött 6 foga most melyik viseli meg? és igen neki se jó! mert felkelés után egy órával már nyűgös fáradt ásítozik, hiszen tudom magamról ha felkelek millió egyszer nem tudom magam kipihenni! de azt hiszem az lesz hogy elviszem másik orvoshoz mert sajnos a mienk nem ér egy kalap kakit se! közli hogy első gyerekes anyuka vagyok és eltúlzom dolgokat és amúgy hát azok a fogacskák és ennyi! ezzel lerendez. én meg már komolyan nem bírom tovább!
2014. jún. 21. 07:31
 45/62 A kérdező kommentje:
egyébként nagyon jó kedvű mosolygós érdeklődő baba semmi más problémám nincs vele nem sírós stb! Annyi tűnt fel hogy újabban eléggé horkol nem tudom ez normális-e? (doki szerint minden normális) és szinte minden hóba két hetet folyik az orra ezt is mindig a fogzásra fogja, már kértek vizsgálja nincs-e allergiája azt mondta azt még nem vizsgálják! Én pl borzalmas allergiás vagyok ez az időszak nekem horror alig tudok aludni mert folyamatosan kapar a torkom légszomjam van és egyfolytába innom kell! nem tudom ilyet valahol vizsgálnak-e?
2014. jún. 21. 07:41
 46/62 xStefix ***** válasza:
Kérdező, hogy vagytok most?
2014. júl. 3. 11:38
 47/62 A kérdező kommentje:
Kedves vagy hogy gondoltál ránk! Sajnos a helyzet még rosszabb! Hétfőn elindult egyedül és most csak menne és menne és nem lehet lelőni :/ nappal nem aludt hétfő óta csak max 20 percet 14 órát fent volt és 20-30 percenként fent volt éjjel! ma eddig a nappal talán visszarendeződött délelőtt aludt másfél órát és most is alszik már 20 perce! masszírozom este levendula olajjal is , rooibos teát iszik amibe egy chamomilla fel van oldva. egyenlőre nincs javulás :(
2014. júl. 3. 14:03
 48/62 xStefix ***** válasza:

Együttérzésem!

Beszéltem közben egy pszichológussal és ő is azon a véleményen volt, amin én is korábban: nagyon úgy érzem, hogy nála egyszerűen ennyire extrém mértékben jön ki a természetes csecsemőkori fejlődés.

Vannak babák, akiknek szinte alig változnak a szokásaik, miközben fejlődnek, mások meg akár ennyire nagymértékű kilengéseket is produkálhatnak. Gondolom, nehéz lehet elhinni és főleg elfogadni, hogy még ez is normális, de nagyon az a benyomásom, hogy így van.

Szóval szerintem a kérdés mostmár inkább az, hogy TE hogyan tudod átvészelni ezt az időszakot?? Van segítséged, aki át tudná venni legalább egy részét a feladataidnak? Ez már lehet, hogy az az állapot, amikor szimplán a túlélésre kell játszanunk és várni a megváltást...

2014. júl. 3. 15:09
 49/62 anonim ***** válasza:
26%
Orvoshoz kellene vinni, az látja is a gyereket, mi nem. Orvosok sem vagyunk, úgy tűnik.
2014. júl. 3. 17:05
 50/62 A kérdező kommentje:
Igen amúgy mivel már nincs több "időpont" hogy majd ekkor meg akkor lesz jobb én is elkezdtem kutatni Vida Ági oldalán pont ma olvastam ezzel kapcsolatban egy cikket illetve a pszichológusom is azt mondja hogy az amin a terhességem ideje alatt keresztül mentem ne is csodálkozzak és örüljek hogy nagyobb baj nem történt! szóval ahogy írod a túlélésre kell játszani valahogy :/ aztán egyszer csak jobb lesz már, csak kérdés mikor! köszönöm, hogy megkérdeztél egy pszichológust! Nagyon rendes tőled! :)
2014. júl. 3. 20:27
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!