Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Mikor fog már végre jobban...

Mikor fog már végre jobban aludni?

Figyelt kérdés
lassan 7 hónapos a fiam! már kegyetlenül ki vagyok merülve! születésekor hasfájás miatt nem aludtunk majd elmúlt olyan 8-10 hetes kora körül akkor volt 1-2 hét nyugi mikor aludt 6 órákat egyhuzamba, és akkor kezdődött állítólag a fogzás! azóta alig alszom, nincs óra hogy ne kelne fel, ha jó éjszaka van az alatt azt értem hogy minimum 5-ször ébredek hozzá! nem bírom tovább :( már próbáltam mindent, homeos cuccok, itt altatom ott altatom. Akiknek volt ilyen "rossz alvó" babája mikor lett jobb? mindig azt mondták majd meglátom 6 hetes kora körül jobb lesz, majd aztán jöttek a 3 hóval meg a 6-al de jobb nem lett :(
2014. febr. 23. 07:20
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 anonim ***** válasza:
Na, megpróbáltuk a tápszert, 3 este, eredmény: már nemcsak ébredt éjjel, hanem üvöltött is..., mert fájt a hasa tőle...soha többet nem adok neki!
2014. márc. 2. 18:41
 22/62 A kérdező kommentje:
pff szegényke :( sajnálom, bár nekem a dokinő állandóan a lelkemre köti hogy "ne tegyem már tönkre" ebbe a korba, úgyse fog attól jobban aludni ő már nem azért ébred stb stb, ezt még nagyon pici korba kellett volna :/ amúgy barátnőm is megpróbálta nála sírás nem volt nehezen vette el , előszőr az volt a gond, majd aztán ő is próbálta pár napig de ugyanúgy ébredt! úgy néz ki "sajnos" a cicit nem lehet semmivel se pótolni már ilyenkor :/
2014. márc. 3. 06:55
 23/62 xStefix ***** válasza:

Pótolni lehet, bár nem egyszerű és nem is biztos, hogy megéri... Mondjuk én nagyon szoptatáspárti vagyok, mindkét gyerekemet mellen altattam sokáig, és nem is bántam meg. De persze nem vagyunk egyformák. Az viszont igaz, hogy a szoptatás (ezen formája legalábbis) hosszabb távú program szokott lenni. :)

Nem javult még a helyzet, Kérdező?

2014. márc. 3. 11:45
 24/62 A kérdező kommentje:
nem hát :( sőt most már ott tartunk hogy már puszit se adhatok neki mert ordít :( napok óta most nappal is totál nyűgös, állandóan hátra túr a szájába, gyanum szerint megindultak a fogcsírák hátul és az fáj neki ennyire! most éjjel nem volt óra megint hogy ne kelt volna 1-szer fel és amit nem értettem hgoy evett is mindig most reggel 6-tól is már kétszer evett :/ elvileg nincs ebbe a korba növekedési ugrás vagy mi szóval nem értem én ezt már! igen én is nagy szoptatás párti vagyok, mindenesetre abszolút nem ítélem el azokat az anyákat akik kezdettől tápszerezik este a babát mondván jár a kiegyensúolyozott kipihent anyuka a babának jogos! igaz én már hozzászoktam de azért sok ilyen nap után mikor hetekig be se iktat egyetlen egy jobb éjjelt mikor leglaább 2 óránként ébredne na akkor már ki vagyok cask bőgök egész nap meg ordibálok és egy idegbeteg állat vagyok :/ ennek ellénre se bírtam soha megfogni a tápszert pedig hányszor ígértem neki :D most meg már 7 hósan felesleges is :) egyszer csak vége lesz ezeknek a horror éjszakáknak ha más nem 3 éves kora körül elvileg biztos
2014. márc. 4. 07:04
 25/62 anonim ***** válasza:
Hát akkor további kitartást nekünk...vígasztaljon a tudat, hogy nem vagyunk egyedül... :/
2014. márc. 4. 07:20
 26/62 xStefix ***** válasza:
Hát ez nagyon fogzásnak tűnik akkor tényleg. Próbáltál neki valami komolyabbat is adni? Mivel írtam, hogy a homeósok nem váltak be.. Mondjuk én nem nagyon szeretem a gyógyszeradást, de lehet, hogy 1-1 alkalommal megérné, hogy kicsit te is tudj pihenni meg ő is. Igaz, én se adtam a fiamnak, amikor a te fiadhoz hasonlóan kínlódott.. mert mire én is elszántam magam, addigra mindig kicsit javult a helyzet. :)
2014. márc. 4. 10:03
 27/62 A kérdező kommentje:
Hát "sajnos" egyik este kellett adjak ( azért sajnos mert nem igazán szeretem a gyógyszereket) mert nem volt hajlandó enni, akkor egész nap rettenet sírós és nyűgös volt! és már korgott a hasa és valahányszor bekapta a cicit elkezdte szívni majd olyan sírásba kezdett, viszont semmivel se volt jobb az éjszaka, ugyanúgy sokat ébredt , pedig már mondták nekem ezt is hogy csak 1-2 estére adjak neki, lehet azért mert nem adtam egész adagot csak egy felet hogy enni tudjon egy kicsit később nem tudom! most pl egész jó éjszakánk volt 4-szer ébredt fel legalább is ennyire emlékszem! de msot a hátsó fogcsírákkal kűzd ez biztos, mert még puszit se adhatok sokszor az arcára mert már sír :( az alsó ahol a két csík ott van neki most már lassan két hete azt nem is piszkálja, szerintem az már nem bántja!
2014. márc. 5. 06:38
 28/62 anonim ***** válasza:
Nekem hasfájós babám volt, két hónapon keresztül szó szerint se nappalom, sem éjszakám. Már a kórházban kezdődött, mikor éjjel órákon keresztül sétáltam vele a folyosón, mert csak akkor nem sírt. Ahogy vittem vissza az ágyba, már kelhettem is egy újabb körútra... Nem szívesen gondolok vissza arra az időre. Nem volt könnyű szülés, ő is megsínylette biztosan, vérszegény lettem, sokáig véreztem és enni sem tudtam, annyi gondoskodást igényelt ő is és én is. Kezdettől fogva kellett tápszert is adnom a szoptatás mellé érthető okokból. A harmadik hónapban végleg elapadt a tejem, hiába mellszívás, tea stb. Amint nem szoptattam többet, véget ért a sírás, egyszer-kétszer kellett csak éjjel hozzá felkelni etetni, kb. 5 hónapos kora óta végig alussza az éjszakát. A hasfájása is elmúlt, nem kellett több biogaia-t adni neki. Viszont nagyon sokáig bukós baba volt, az anyatejet is kihányta, nem csak a tápszert. Egy ideig még a szilárdat is. Esetleg próbáld meg az étrendedet megváltoztatni, esetleg egyél többet, ne stresszelj, igyál sok folyadékot. Ez hatással lesz az anyatejedre is. Nálunk a fogzás meg se kottyant neki, csak amikor áttört a fog az ínyen, akkor sírt fel.
2014. márc. 13. 00:05
 29/62 A kérdező kommentje:
köszönöm kedves utolsó, de nálunk már a hasfájás nem játszik! gyanítom ittál szoptatós teát... nálunk az tett be az elején a fiamnak 8 hétig se éjjel se nappal mire egy helyettes orvos volt hála égnek és ő mondta azonnal hagyjam el, aznap este már jobban aludtunk! hétfőn tört át az első foga kedden a második! msot ott tartunk hogy nappal se alszik, szóval ki vagyok! nagyon örültem mikor kijött mert azt mondták hogy ha áttöri az ínyt már nem fáj! hát nem tudom... sokszor jobban sír mint valaha :( még 18 fog aztán talán nyugi lesz :/
2014. márc. 13. 06:18
 30/62 xStefix ***** válasza:

Nem gondoltál még arra, hogy elviszed egy teljeskörű kivizsgálásra? Nem tudom, a fog is sok gondot tud okozni, de ha ennyire kivan a baba és te is, lehet, hogy megérne egy részletes utánajárást.

Illetve én először még egy IBCLC-vel is beszélnék, ők is elég jól értenek az alvással és babagondozással kapcsolatos dolgokhoz.

Több szem többet lát.

2014. márc. 16. 12:50
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!