Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Anyukák! Éjszakai visszaaltatás?

Anyukák! Éjszakai visszaaltatás?

Figyelt kérdés

Tanácsot kérnék az éjszakai visszaaltatással kapcsolatban. Kislányom 4 hónapos, anyatejes baba. Nappal kb. háromszor alszik fél-egy órákat. A köztes időben játszik, gügyög, elfoglalja magát vagy játszok vele.

Este 6 után már nyűgösködik, fárad, így 7 körül fürdetjük, majd eszik és 8-negyed 9 körül minimális altatással, sírás nélkül elalszik.

Éjszaka egyszer ébred, nem sír akkor sem, gügyögve jelez, hogy menjek. Viszont ilyenkor teljesen felébred, mosolyog, vigyorog, magyaráz, szóval olyan éber, mintha nappal lenne és hiába etetem meg, nem látom rajta az álmosság jeleit, csak kb. 1,5-2 óra fárasztás után és ha vissza is alszik előfordul, hogy hamar felébred.

Szóval a kérdésem tulajdonképpen az, hogy más babája is csinálja ezt, mert a környezetemben erre a kérdésemre mindig azt a választ kaptam, hogy "ááá, az enyém megetettem és már aludt is tovább".

Előre is köszi a válaszokat.

2013. nov. 25. 11:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

az én fiam 5 hónapos kora körül csinálta ezt. de tényleg ugyanezt! éjszaka felkelt, hogy ő kialudta magát és gyerünk játszani. a védőnő azt mondta próbáljam meg 1 órával később lefektetni, nehezen, de összejött, viszont így is felébredt, csak picit később. azt is mondta, hogy délután próbáljam alaposan kifárasztani, ne hagyjam sokáig aludni napközben. viszont ha felébresztettem, akkor nyűgös volt, mert nem aludta ki magát. a lefárasztás se jött be. hanem egyik hétről a másikra szépen abbamaradt.

viszont most 9 hónaposan megint gondok vannak az alvással. kb 6-8szor ébred, hogy adjam oda neki a cumit, és vegyem ki visszaringatni. hát elég fárasztó. alig várom hogy végigaludja az éjszakákat. már hónapok óta nem szopizik éjjel, szóval nem tudom mi lehet a baja. mászik, feláll, foga is van már. szóval passz.

kitartást! tudom milyen nehéz!

2013. nov. 25. 11:16
 2/11 anonim ***** válasza:
60%

Hát az enyém is alszik este, megszoptatom és hagyom hadd aludjon el. Nem szabad szórakoztatni őket, mert akkor tényleg nem alszik vissza. Talán ha délután nem aludna annyit, akkor nem lenne este annyit fenn.

(Egyébként az én babám 2-án lesz 4 hónapos, de sokkal többet alszik nappal.2 hosszút alszik, meg este.)

2013. nov. 25. 11:19
 3/11 anonim ***** válasza:
Nálunk már egy éves a gyerek, és talán ha két éjszakát végigaludt életében, tegnap is felkelt egykor, és kettő után lehetett visszaaltatni. Erre nincs recept minden gyerek más. Teljes normális amit a tiéd csinál.
2013. nov. 25. 11:46
 4/11 anonim ***** válasza:

szia!

szerintem egyrészt egy ekkora babát még ráérsz "kifárasztani"majd amikor már nekiindul-és utána a délutáni alvást szeretnéd megkönnyiteni.másrészt-én s észrevettem(enyém is ennyi idős)meg itt is olvastam,hogy ebben a korban kezdik egyre jobban felfedezni a környzetet-egyre érdeklődőbbek-az enyém tojik rá,hogy egyen-és éjjel pótol.

tudom,h ez nem valami biztató,-de ne kapcsolj lámpát,ne járkálj vele,ne vedd ki,max,ha nagyon sir-akkor is addig,mig megnyugszik.tedd a kezedet a hátára,ne is szólj sokat-csak csititgasd.vissza fog aludni.pár nap az egész.

persze.mindenkinek tökéletes a babája-akivel beszélsz:-)

szerintem keveset alszik nappal is-ez baromság,h akkor éjjel jobban alszik,ha felkelted-minél nyugottabb,kipihentebb nappal,annál jobb éjszaka is

kitartás!

2013. nov. 25. 11:50
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat, tapasztalataitokat. Mindenkinek ment a zöld kéz.

Tudom, hogy ezt úgyis az idő fogja megoldani, csak hiába olvastam, kérdezősködtem utána, nem kaptam választ, valószínű, mert nincs is rá egyértelmű megoldás.

Egyébként meg az legyen a legnagyobb gondom, hogy éjszaka teliszájjal vigyorog rám, nemigaz?

Köszi mégegyszer!

2013. nov. 25. 12:42
 6/11 anonim ***** válasza:
Az én kislányom 3 hónapos és ő is egyszer ébred éjjel, mosolyog, teljesen éber szopi után. Nekünk magától alakult ki a visszaalvása úgy, hogy beteszem szopi, büfi, pelenkázás után a kiságyába, majd én még kb. negyed órát használom a mellszívót és szerintem erre alszik el. Pedig teljesen éberen teszem a kiságyba. Esetleg egy hajszárítót is bekapcsolhatnál kipróbálni, a védőnő mondta hogy a babák szeretik a kisgépek zümmögő hangját, mert a méhen belül is ezt hallják. Sőt, lehet olyan macit kapni állítólag, ami ilyen hangot ad ki! Kipróbálnék valami ilyesmit a helyedben. Persze mi egy szobában alszunk, nem tudom nálatok ez hogy van.
2013. nov. 25. 14:12
 7/11 anonim ***** válasza:
6-os vagyok, van még egy ötletem. Tedd be a mózest a kiságyba, ez is segíthet. Nappal nekem is 15-20 perceket aludt, mígnem pár héttel ezelőtt gondoltam egyet és nappalra betettem a mózeskosarat a kiságyba. Most délelőttönként 2-3 órát alszik, és délután is 2 órát kb. Este már nem, de nem baj mert az éjszakák is nagyon jók. Lekopogom!
2013. nov. 25. 14:14
 8/11 xStefix ***** válasza:
50%

Én nem mondom, hogy ne vedd éjjel a kezedbe, sőt. Ennél kevés megnyugtatóbb hely van a világon. ;) De persze nem azt mondom, hogy azonnal kapd fel és főleg, hogy szórakoztasd éjjel.

Én úgy próbálnám, hogy először az ágyában simogatnám, nyugtatnám pár szóval. Ha nem is ért téged, a hangod, hangsúlyod közvetíti, hogy mit akarsz közölni. Pár szóban, ismételgetve mondod, hogy ott vagy vele, aludjon nyugodtan stb. Itt jó ötlet a mózeskosár (ez tetszik:) vagy a pólyázás is, mert egyes babák szeretik, ha újra olyan "szorosan" lehetnek, mint a pocakban. Ha nincs ellenvetés, próbálhatod a hason altatást is, sok baba jobban alszik pocakon, szintén a szoros (arc-matrac) kontakt miatt.

Ha ez nem elég és mindenáron ki szeretne jönni a baba, hát vedd ki bátran. (Az sokkal rosszabb, ha nem veszed és akkor meg rázendít.. akkor garantáltan később fogtok aludni, az érzéseiről nem is beszélve.) Ha a kezedbe véve le tudsz vele ülni, akkor ülj és úgy simogasd, altasd. Ha ez se elég, akkor ülve ringasd egy kicsit. Ha ez sem jó, akkor próbáld állva ringatni, bár ez már kicsit strapásabb. És ha mindez nem segít, akkor jöhet az összes többi trükk a fehér zajokkal meg lélegző macival... (amik egyébként ugyanazt a zsongítást csinálják, amit a te közelséged és ringatásod is!)

Mindezek közben fontos, hogy majdnem sötét maradjon és relatíve csend legyen, hogy azt lássa a baba, éjjel nyugi van, ez az alvás ideje. Ne játssz vele, ne szórakoztasd (úgy, hogy ébren tartsd vagy fokozd a figyelmét), pelust is csak akkor cserélj, ha kakis.

És ha még ezek után is ébren marad, dicsérd meg, mert igazán kitartó! :D És hagyd neki, hogy kifáradjon a pepecselésbe, előbb-utóbb el fog aludni.

Kitartás! :)

2013. nov. 25. 15:26
 9/11 anonim ***** válasza:
6-os vagyok ismét, én azért próbáltam ki a mózest, mert egyszer pólyáztam be csak a kislányomat, soha többé. :D Ő nagy kézbűvész, hason alszik és kell mindkét keze a zsonglőrködéshez, gyűrögeti a kis párnáját, pelenkáját ezerrel. Láttátok volna az arcát amikor bepólyáztam, nagy szemekkel nézett hitetlenkedve hogy "ez a hülye mit csinált velem tekintettel".. :D Aztán jött a tornádó, úgy sírt hogy levegőt sem vett , és ellilult . :-) Többet meg sem próbáltam. :-) Ugyanígy vagyok a babakocsival is, háton csak a játszószőnyegen van el, vagy amikor a mennyezeti árnyékokat-fényeket bűvöli, csak alvás időben tudom betenni a babakocsiba, mert akkor hasra tudom tenni. Ha Nincs alvásidő, kinyomja magát és sír mert még nem lát ki a kocsiból. :-) Itt megragadnám az alkalmat egy kérdésre hátha tudtok segíteni, ha babakocsiban altatok akkor milyen ruhát adjak rá? Mert az overallt csak derékig tudom ráadni, mert a kezeit ha beleteszem az ujjba akkor ordít és nem tud aludni, mert nem tud zsonglőrködni. Van valamilyen ötletetek?
2013. nov. 25. 16:29
 10/11 xStefix ***** válasza:
Vastag kötött pulcsi jól aláöltöztetve?
2013. nov. 25. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!