Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » SOS, ti mit csinálnátok most?

SOS, ti mit csinálnátok most?

Figyelt kérdés

16 hónapos kicsimet délelőtt "kölcsön adtam", fél 12-kor mentem érte, akkor már hulla fáradt volt (és meg is ebédelt), az autóban elszunnyadt, de sajnos éreztem, hogy kakis, így nem tudtam otthon csak úgy letenni. A peluscsere kizökkentette, és azóta nem tud elaludni. Cumisüvegezik, hol játszik, hol sírdogál. Hol kiveszem/visszateszem, de nem alszik el.

Nagyon jó lenne ha pihenne, estig nem fogja kibírni, még nagyon kicsi ahhoz hogy ne aludjon, de most ötletem nincs. :(

2013. okt. 4. 13:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Kivételes alkalom... ezért egyszer megteheted, hogy kiveszed a kiságyból, beviszed a nagyágyra, mellé fekszel és szundikáltok együtt. Ha oda fekteted magad mellé, halkan mesélsz, egyre halkabban, és te is lassan lehunyod a szemed, ő is elalszik majd!
2013. okt. 4. 13:52
 2/11 A kérdező kommentje:
Ezt már sokszor próbáltam, sajnos teljesen felélénkül, lemászik az ágyról, játszani kezd stb. Nem az a bújós fajta.
2013. okt. 4. 13:54
 3/11 anonim ***** válasza:

Hát ez a napotok már borult...ebben a korban nekünk is volt olyan,hogy 10 perc szunya után nem volt hajlandó többet aludni.

Én nem erőltetném,ha nagyon nem megy, játszatok,ha látod rajta hogy álmos,akkor próbáld letenni,vagy esetleg nézzetek egy mesét(persze csak ha szoktatok,van olyan amit szeret),az alatt esetleg elpilled megint egy kicsit,és akkor bírja estig.

Talán az lenne a lényeg,hogy később egy picit pihenjen,hogy az esti altatás ne csússzon nagyon.

De ne aggódj,nincs semmi gond,ilyen napok vannak és még lesznek is:)

4/11 anonim ***** válasza:
Ha nem alszik, hát nem alszik, majd alszik, ha álmos lesz. Az enyémek ennyi idősen már nem is aludtak nap közben.
 5/11 anonim ***** válasza:

Nálunk is előfordult ilyen, én hagytam, hogy ne aludjon, és este hamarabb letettem.

Volt, hogy nyűgösebb volt egy kicsit délután, de azért nem kibírhatatlanul, de volt olyan is, hogy meg se kottyant neki.

Először szenvedtem az altatással, de egy idő után feladtam a küzdelmet, gondoltam, minek kínozzam, ha nem alszik, hát nem alszik, azóta nem görcsölök ezen.

De volt olyan is, hogy elaludt mondjuk 5 óra felé, és akkor este tovább volt fent, de ha késő félután aludt el, akkor csak kb. fél órát hagytam aludni, aztán addig tettem vettem körülötte, amíg fel nem ébredt.

Nem sokszor fordult elő, kb. eddig 3-4 alkalommal, most lesz 2 éves.

2013. okt. 4. 13:57
 6/11 A kérdező kommentje:

Most megláttam az autós gyerekülést, abba be tudtam tenni, ringatom ballal (jobbal gépelek :)

Hátha így sikerül.

Sajnos 4kor mennünk kell a nagyokért, és az nagyon gáz, ha akkor a lábán nem áll meg majd, mert csetlik botlik, meg tiszta hiszti...

Off. szerintem egy ekkorának még aludnia kell, nekem az 5 évesem is alszik délután.

Persze nem azt mondom, ha egy nap kimarad az halálos, csak dupla nehéz így vele. Vásárlást terveztünk a férjemmel még közösen, ha ott bealszik, akkor meg este lesz letehetetlen. :(

Na mindegy, most megint felélénkült, tényleg ki fogom venni. Pedig 5 percet sem aludt, tényleg.

2013. okt. 4. 13:59
 7/11 anonim ***** válasza:
esetleg babakocsiban kint a friss levegőn elringatod?
2013. okt. 4. 14:07
 8/11 A kérdező kommentje:

Igen, ez jó lenne, én is gondoltam rá, de sajnos nem igazán bírnám most, hulla vagyok (Orvosi kezelés miatt kellett lepasszolnom is) Pont mindig akkor van az ilyesmi, amikor arra számítok, hogy majd én is alszom, na mindegy.

Nem tudnám felhozni a lépcsőn a babakocsit a gyerekkel együtt, órákig meg nem bírnám most tologatni...

2013. okt. 4. 14:12
 9/11 anonim ***** válasza:
én lányom is 16 hónspos, hozzászokott a déli alvásoz. eleinte 2-3 órát aludt, már most jó ha 1 órát alszik, és este 9 ig kibírja! Nálunk ha nem alszik délben, hanem pl. este 4-5 felé álmosodik el (volt rá példa) képes éjfélig Is fent lenni. Szerintem próbáld meg babakocsiban elaltatni, nekünk az vált be, de persze ti tudjátok mi a megszokott, mi vált eddig be.
2013. okt. 4. 14:15
 10/11 anonim ***** válasza:

én ilyenkor berakom a kiságyba, bekapcsolom a zenélő forgót (attól még mindig be tud kábulni:) ) megsimogatom, kimegyek a szobából és csöndben kivárom, míg elalszik.

persze, ez csak akkor működik, ha látom rajta, hogy tényleg álmos, csak valamiért mégsem alszik. max 15 perc múlva már békésen aludni szokott :)

2013. okt. 4. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!