2 éves lányomat hogyan szoktassam az önálló alvásra? Először csak nappalra vagy egyből éjszakára is?
Figyelt kérdés
Úgy szoktunk elaludni, hogy befekszem (vagy fekszünk a tesóval) mellé az ágyba. Igenám, de a kicsi már nem alszik annyit, hogy bármikor képes legyen elaludni. Nappal többször volt már, hogy sírt és így nem aludt el a nagy. Este nincs gond az altatással, mert a kicsi korábban fekszik és 2ig nem kel fel.
Szóval próbáltam már, hogy ott állok mellette, de nem aludt el úgy. Jöttem már ki a szobából, de akkor meg folyton lemászott az ágyról. Tegnap lefeküdt a játszó szobában a földre, mondtuk neki, hogy akkor jóéjt és kijöttünk. Végig a földön feküdt, de 25 perc után sem tudott elaludni. Aztán együtt felmentünk és kb 5 perc alatt elaludt.
Hogyan kezdjek neki?
2013. aug. 10. 10:56
1/3 anonim válasza:
Próbálkoztál plüssmacival? De valami nagy kéne, mert az olyan a gyerek számára, mintha ott lenne vele valaki. A plüss sokaknál beválik. De akár azt is csinálhatod, hogy egy nagy fényképet kiraksz magadról az ágy közelébe, és ha rád néz, akkor azt hiszi, hogy mellette vagy. Mesét is olvashatsz.
2/3 A kérdező kommentje:
Mindig van valami aktuális alvó állat amit visz magával az ágyba. De igazából nem bújik hozzá, csak ott van mellette. A kezemet szokta amúgy ide-oda pakolgatni (hasára, lábára, arcára). Gondolom ez neki a rituálé. A mesét még nem próbáltam, bár az a baj, hogy ahhoz kellek ugye én is, és szintén nem tudom hová tenni a kicsit, hogy ne zavarja.
2013. aug. 14. 14:57
3/3 anonim válasza:
Mese alatt sok gyerek elalszik. Biztos ismered a pici piros pingponglabdát. Ez egy végtelen hosszú mese, csak arról szól, hogy mindegyik szülinapjára a gyerek egy pici piros pingponglabdát kap, és hogy mennyire örül neki, és nem is akar mást, és minden évben elveszti. Ugyanazt elmondod lassan, halkan negyvenszer, és elalszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!