Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hogy lehet rászoktatni egy...

Hogy lehet rászoktatni egy fél év körüli babát, hogy ne csak az anyja kezében tudjon elaludni?

Figyelt kérdés
Pl. Hogy az apánál is elaludjon, megkímélve az anya fájó karját és derekát.

tegnapelőtt 08:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
83%
Mondanám, hogy egyszerűen add az apja kezébe és menj ki (és bírd ki, ha sír, ne rohanj vissza elvenni apától, mert az azt üzeni a gyereknek, hogy apa nem biztonságos), de ez nem olyan egyszerű meg ráadásul lassan itt a szeparációs szorongás korszak, nem most kellene ezt elkezdeni. Egyébként próbáld meg, hogy leteszed a kiságyba, és odaülsz mellé, a rácson át simogatod a kis hátát vagy hagyod, hogy fogja a kezed, amíg elalszik. A te karod sem szakad le, meg ő is érzi, hogy ott vagy, nem hagytad egyedül.
tegnapelőtt 09:35
 2/12 anonim ***** válasza:
55%
Oda adod az apjának és annyi.
tegnapelőtt 09:59
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

"Egyébként próbáld meg, hogy leteszed a kiságyba, és odaülsz mellé, a rácson át simogatod a kis hátát vagy hagyod, hogy fogja a kezed, amíg elalszik. "

Ahogy azt Móricka elképzeli. Az én gyerekem úgy üvöltött ettől, hogy soha nem próbáltam meg újra. Egyszerűen, az a gyerek, aki testközelségre vágyik, az nem a kiságyban akar feküdni, hanem oda akar bújni az anyjához. Biztos lehetett volna rá tréningezni, de nekem az nem fért bele. Amikor már nagyobb lett, érdekes, akkor már elég volt neki, hogy ott vagyok és simi.

Én megmondom őszintén - lehet szuperanyázni, meg ősanyázni, akinek kedve van hozzá - én egy ennyi idős gyereket, ha nem nyugszik meg az apjával, akkor még nem erőltetném.

tegnapelőtt 10:26
 4/12 anonim ***** válasza:
69%

"...én egy ennyi idős gyereket, ha nem nyugszik meg az apjával, akkor még nem erőltetném."

Nyilvánvalóan azért nem nyugszik meg az apjával, mert folyamatosan csak anyuval van. A budos életben nem fog így apunál megnyugodni.

tegnapelőtt 10:33
 5/12 anonim ***** válasza:
58%
4: képzeld, de. Lehet erőltetni, meg hagyni, hogy megérjen rá. Én hagytam, és 1-1,5 évesen már nem volt ilyen, hogy ne tudná az apja megnyugtatni, altatni. Sőt 1,5 évesen elutaztam 4 napra és simán az apjával volt. Most 4,5 éves, és inkább apás, mint anyás. De fél évesen nem bírtam magamról levakarni sem, másnál ordított.
tegnapelőtt 10:36
 6/12 anonim ***** válasza:

Az elejétől kezdve kellett volna, szerintem egy fél évest már nem nagyon lehet erre tréningezni, "túl okos".

Nálunk a legelejétől este apa mellkasán aludt el, most 1 éves még mindig szigorúan tartjuk, hogy este apával alszik el. Amikor elkezdődött a szeparációs szorongás volt, hogy üvöltés volt, volt hogy fel is adtuk és egy-egy este én altattam, de másnap kezdtük elölről, megint csak apa volt.

A kiságyban simogatás nekünk se ment. Volt hogy egy órát ültem mellette, de hiába, ahogy abbahagytam a simogatást felébredt.

Talán azt lehet, hogy hétvégén amit lehet csináljon apa. Etetés, fürdetés, játék. Kötődjön jobban az apjához, aztán lehet megpróbálni az altatást is.

tegnapelőtt 11:11
 7/12 anonim ***** válasza:

Nalunk is igy volt 6-os. Addig amig a gyerek is igy akarta. :DD

Ez szerintem csak mazli es semmit de semmit nem csinaltam jobban, mint masok. Azert altatta az apja kezdettol fogva, mert elaludt vele. Es velem is. Aztan 15 honapos koratol kezdve meg sikitva sirt, ha az apja probalta altatni, most en vagyok neki a jo.

🤷‍♀️

Ki erti a babakat…😂

tegnapelőtt 11:29
 8/12 anonim ***** válasza:
67%
Ötleteket kért. Anyukámnak 4-ből 4 gyereknél működött a hátisimi a kiságyban, gondoltam bedobom. Mi baj lehet? Maximum nem működik, de sose fogja megtudni, ha nem próbálja meg. (1-es voltam)
tegnapelőtt 12:37
 9/12 anonim ***** válasza:

"Én hagytam, és 1-1,5 évesen már nem volt ilyen, hogy ne tudná az apja megnyugtatni, altatni. Sőt 1,5 évesen elutaztam 4 napra és simán az apjával volt"

Szuper. Az, hogy neked másfél évig nem volt igenyed arra, hogy egy kicsit a gyerek nélkül lehess, az a te magánügyed. Átlag ember azért vágyik rá.

tegnapelőtt 12:40
 10/12 anonim ***** válasza:

"Az, hogy neked másfél évig nem volt igenyed arra, hogy egy kicsit a gyerek nélkül lehess, az a te magánügyed. Átlag ember azért vágyik rá."

Mondtam ezt egy szóval is? Istenem... Hagyjuk, nem akarod érteni, akkor nem fogod.

tegnapelőtt 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!