A nevelőszülő megmondhatja azt hogy melyik gyermeket szeretne nevelni/befogadni? Ha csak azért akarok nevelőszülő lenni hogy segítsek egy kisfiún, mivel az apja egyedül neveli, az anyja elhagyta babakorába, az apa nem tud csak d.e munkát vállalni..
Tehát: van egy kisfiú akit egyedül nevel az apja (az anyja már csecsemőkorában lelépett) az apát eddig segítette a saját anyja aki most különböző betegségekben szenved.
Az apa csak délelőttös munkát vállalhat amíg a gyerek oviba van, viszont többszőr előfordul hogy nincs munkája/pénze.
A kisfiam aki 3eves a kisfiúval a játszótéren ismerkedett meg, jól elvannak, es sajnálom nagyon helyzetüket.
Csak azért lennék nevelő hogy segítsek rajta.
Ha az apa szeretne hogy én neveljem a gyerekét legalább amíg picit anyagilag rendbejön, én is szeretném, akkor adhatják nekem a gyereket , ha én (egyelőre) ezért akarok nevelő lenni?
Van férjem is, haz is és beleegyezne ö is
Nem, ez nem így működik! Nevelőszülőként azt kapod akit a rendszer ad.
Ha tényleg szeretnétek ezt végigcsinálni, akkor menjetek be apukával az illetékes gyámhivatalba és kérdezzetek rá a lehetősegeitekre. Arra is készüljetek viszont fel, hogy amennyiben a kisfiú a gyámhivatal látóterébe kerül (ha még nincs ott), akkor arra is van sajnos esély, hogy ha tenyleg problémák vannak, kiemelik és ti sem kapjátok meg a felügyeleti jogot... Nagyon nem egyszerű ez!
A másik, kevesbé hivatalos lehetőseg, ha apuka kéresére addig nálatok van a kicsi, amíg ő dolgozik. Ebben az a necces, hogy ti semmiben nem dönthettek, egyesetleges baleset során a kicsi kezeléséről sem. Meghatalmazással ugyan lehet játszadozni, de az nem az igazi.
Ha tényleg elszántak vagytok, akkor én mindenképp a hivatalos utat javasolnám, ami bár buktatókkal teli, de mégis rendezettebb mint a másik.
1# így az apa semmi pénzért ki nem engedi a kezéből. Vagyis hogy idegen nevelje ,mi nagyon kozeliek vagyunk nekik , akikkel szeret lenni a kisfiú, más nem jöhet szóba.
Ami érthető is, ahogy ismerem inkabb megvon mindent magától csak a gyerekének legyen jó.
Tehát ha rizikós hovy megkapjuk akkor nem
Amire neked van szükséged, az a családbafogadás intézménye. Az az apuka beleegyezésével történik, és addig tart, amíg minden félnek ez a legjobb megoldás.
Bár egyébként én nem értem, mi az akadálya annak, hogy kvázi bébiszitter jelleggel vigyázz a hétköznapokban a gyerekre, míg apuka dolgozik?
De ezt amúgy hogy kell elkepzelni, hogy jön apuka rendbe anyagilag? Ha nálatok él a gyerek, akkor a csaladipotlek nektek megy, plusz apuka továbbra is köteles anyagilag eltartani a gyereket. Mi a terv? Ki egy külföldre dolgozni és kenyéren vízen él majd x ideig, aztán haza jön, és abból a pénzből élnek majd?
Semmi ertelme annak, hogy a gyereket más nevelje. Keressen magának normális munkát, egy bébiszittert- vagy kérjen meg téged a gyerekfelvigyázásra és ennyi,
Bírom az ilyet, apuka nem dolgozni a gyerektől, közben anyák ezrei dolgoznak több gyerektől:) eddig a nagyi nevelte, most, hogy nincs, a random játszóteres néni nevelné..
Az apa menjen olyan munkára mellette, amilyenre tud, és keresse fel a helyi védőnőt, hogy ingyen cuccokat kapjanak, illetve az egyszülős központot!
6# azt hogy ha délután vagyis 4óra után dolgozna nem lenne ki legyen a gyerekkel, hisz teljesen egyedül ö neveli.
Ki lenne a kisfiúval délután ha nincs oviba ha dolgozik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!