A nevelőszülő megmondhatja azt hogy melyik gyermeket szeretne nevelni/befogadni? Ha csak azért akarok nevelőszülő lenni hogy segítsek egy kisfiún, mivel az apja egyedül neveli, az anyja elhagyta babakorába, az apa nem tud csak d.e munkát vállalni..
Tehát: van egy kisfiú akit egyedül nevel az apja (az anyja már csecsemőkorában lelépett) az apát eddig segítette a saját anyja aki most különböző betegségekben szenved.
Az apa csak délelőttös munkát vállalhat amíg a gyerek oviba van, viszont többszőr előfordul hogy nincs munkája/pénze.
A kisfiam aki 3eves a kisfiúval a játszótéren ismerkedett meg, jól elvannak, es sajnálom nagyon helyzetüket.
Csak azért lennék nevelő hogy segítsek rajta.
Ha az apa szeretne hogy én neveljem a gyerekét legalább amíg picit anyagilag rendbejön, én is szeretném, akkor adhatják nekem a gyereket , ha én (egyelőre) ezért akarok nevelő lenni?
Van férjem is, haz is és beleegyezne ö is
Ne is haragudj, nem tudom, ezt hogy képzeled.
Nem hiszem, hogy az apa ebbe belemenne, ha mégis, akkor nagyon buta.
És igaza van azoknak, akik azt írták, hogy ha valóban az önzetlen segítség hajtana, akkor minden hivatalos dolog nélkül is vigyáznál arra a kisfiúra.
Barátnőm megkérdezte ezt anno a gyámügyön, mert már idős, beteges és az unokáját neveli gyámként (akiről az alkoholista szülők lemondtak), hogy ha vele valami történne, akkor kérheti, hogy egy ismerős, már nevelőszülőként dolgozó családhoz kerülhessen a gyerek, és így maradhatna ugyanabban a suliban is. De azt mondták, hogy bár kérje, hivatalosan nincs ilyen, hanem majd ők eldöntik felkutatott rokonokból meg épp szabadon álló, már "praktizáló" nevelőszülőkből és csak utána számít a többi körülmény.
Én anno sokszor 5-negyed6-ra tudtam csak a gyerekért menni oviba (ami hivatalosan fél 6-ig volt nyitva akkor is, ha a többség négykor vitte el a gyerekét), és volt még anyuka, aki szintén. (Legjobb barátok azóta is a másik kissráccal, pedig eltelt jó pár év).) Plusz volt (van:)) egy iskolás gyerekem is egyedülálló anyaként, akit szintén menedzselni kellett. De mégis volt egy időben olyan is, hogy valaki más gyereke is nálunk kötött ki egy fél évig ovi után egy órára és találkoztunk a játszótéren vagy nálunk, ha rossz volt az idő. Cserébe néha ő is vállalta az enyémet, pl. hétvégén vendégségbe. Vagy mással meg felváltva vittük őket ugyanarra az edzésre... Szóval össze lehet így fogni mindenféle hivatalos körök nélkül, nem kell "elvenni" a másik gyerekét, az hidd el, a gyereknek sem jó, hiába tudnád szerinted nagyon szeretni. Mert bármilyenek is szerinted a körülményei, a lényeg, hogy legalább egy valakihez tudjon stabilan kötődni ebben a korai szakaszban és ne ide-oda dobálják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!