A nevelőszülő megmondhatja azt hogy melyik gyermeket szeretne nevelni/befogadni? Ha csak azért akarok nevelőszülő lenni hogy segítsek egy kisfiún, mivel az apja egyedül neveli, az anyja elhagyta babakorába, az apa nem tud csak d.e munkát vállalni..
Tehát: van egy kisfiú akit egyedül nevel az apja (az anyja már csecsemőkorában lelépett) az apát eddig segítette a saját anyja aki most különböző betegségekben szenved.
Az apa csak délelőttös munkát vállalhat amíg a gyerek oviba van, viszont többszőr előfordul hogy nincs munkája/pénze.
A kisfiam aki 3eves a kisfiúval a játszótéren ismerkedett meg, jól elvannak, es sajnálom nagyon helyzetüket.
Csak azért lennék nevelő hogy segítsek rajta.
Ha az apa szeretne hogy én neveljem a gyerekét legalább amíg picit anyagilag rendbejön, én is szeretném, akkor adhatják nekem a gyereket , ha én (egyelőre) ezért akarok nevelő lenni?
Van férjem is, haz is és beleegyezne ö is
Ne haragudj, nem akartalak megbántani, de ez a történet annyira valószerűtlen, hogy ha igaz, akkor a kérdés az, hogy mi a motivációd.
Az emberek egy jó része hajlamos kisebb jócselekedetekre (pl mi is minden évben még egy másik család gyerekeinek is veszünk ajándékot, egy kerületi kezdeményezés reszeként), kevesen pedig még a saját hátrányukra is vállalnak önzetlen tetteket (pl lépett házi családok, menekültek egész ellátását tervezik még stb), de van egy határ, ameddig el szoktak menni az emberek a jóságban.
Ez pedig túl van a józan észen, hisz gyakorlatilag az ablakon dobod ki a pénzed, az időd, és erőd, számolatlan mennyiségben. A saját gyereked rovására. Egy olyan, sérült lelkű gyereket akarsz nevelni, akit bármikor visszavesz az apja. Aki amúgy képes kellene hogy legyen őt ellátni.
Még ha egy jómódú, kényelmes életű, jólelkű hölgy is vagy, akinek az együttérzés egy ilyen ötletet adott, azt végképp nehezen tudom elképzelni, hogy a férjed ebbe bele is egyezett.
Vagy ha igen, akkor gondoljátok át, hogy pontosan mivel járna ez a vállalás.
6-os vagyok, valóban azért sem értettem, mert én is egyedülálló anya vagyok... És én is a 8-16 dolgozók táborát fogom erősíteni jövőre, bár nekem ez továbbra sem "délelőtt", mert pont a fele délután, de mindegy.
Viszont a gyerekeket nem szokták délután 4-kor kivágni az oviból, ha mégis, akkor kell keresni egy másik intézményt. Felénk pedig az építőiparban sem dolgoznak estig, 4-5kor már hagynak ott csapot-papot. Tényleg fura, hogy ez annyira megoldhatatlan, hogy inkább nevelőszülőhöz adná a gyereket.
(Anyu legalább gyerektartást fizet?)
Akik a penzt mondják szégyelljék nagukat! Logikus eszetek nincs 130ft mi az?
Mert ha többet adnak azt a gyerekre kell fordítani, amivel semmi vaj nincs de nehogy már erdekelne engem ennyi pénz.
Mindegy nem írok tobbet mert en lennék a hibás úgyis.
22# koszi a konmented kivétel az utolsó mondatod.
Nem értem mi ez a szőrnyulködés ha vkin segíteni kell?
En ehez vagyok szokva, nekem ez természetes nem ertem miert ertetlenkedtek annyit?
Hat azért mert többségében az önzőseghez vagytok szokva, kár is itt bármit kérdeznem. Más világ vágyunk, nem tudok es ti sem tudtok azonosulni velem/gondolataimmal
Az önzetlen segítség ott kezdődik, hogy figyelj Pityu, reggel elviszem és délután meg hazahozom a gyereked az óvodából. Nem kérek érte semmit, ha végzel a munkával gyere érte.
Az önzetlen nevelőszülőség ott kezdődik, hogy azt a gyereket veszed magadhoz akit mondanak nem pedig azt akit te kiválasztasz.
Épp csak a kérdést kerülöd meg, kérdező.
Mi tart vissza attól, hogy mint egy ingyen bébiszitter, vigyázz a gyerekre? Elhozod az oviból a tieddel együtt, vigyázol rá, apuka megy érte, ha végzett a munkával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!