Felborult a nappali alvás mit, mit csináljak? (13 hónapos)
Kislányom a napokban lesz 13 hónapos. Aranyos, okos kislány, szépen fejlődik. Eddig olyan egyértelműen alakultak át az alvások amikor eljött az ideje, hogy sosem kellett izgulnom miatta, most viszont nem tudom viszont mi van…
Éjjel alszik nagyon régóta, azzal nincs gond. Általában este 8-fél9-től reggel 7-fél8-ig alszik ébredés nélkül.
Viszont nappal valami nem jó már. Eddig 2x aludt napközben. Először olyan 10-11 körültől 12-ig. Utána pedig 14-15-tól 16-ig. Ekkor mindig felkeltettem, ritka volt hogy tovább aludt, mert van egy 6 éves bátyja és mi megyünk érte az oviba.
Most viszont a héten valami felborult. Ha el is aludt délelött, utána nagyon hamar felkelt.(letettem és kb 20 perc után) Vagy abszolut el se aludt. A másik véglet meg az volt hogy aludt délelött rendesen, de akkor meg délután nem tudtam elaltatni. Na jó. Gondoltam àlljunk akkor át az ebéd utáni (egyszeri) alvásra. Az eddigi 2 kisérlet az alábbiak szerint alakult;
Tegnap konkrétan 11.30-kor elaludt az autóban🤦🏻♀️ 14-ig aludt, de 2x majdnem felkelt. Este meg hulla volt már 18-kor.
Ma meg hiába húztam ki délig. Aludt 30 percet és azóta semmi..sehogy sem tudtam utána elaltatni. 😩 most sem, csak izeg mozog, matat…mintha nem is lenne álmos, pedig alapvetően szerintem jó alvó.
Emlékszem hogy a tesónál is ez volt a legrosszabb átállás, de egyrészt nagyon régen volt.
Az rémlik, hogy vele csak annyi volt nehéz hogy ha már ébren van, bírja ki az ebédet, viszont utána simán aludt. Tehát neki úgy emlékszem annyiban mindenképp egyértelműbb volt, hogy úgy kidőlt, hogy csak na (igaz ő már olyan 11 hós körült átállt.) most viszont nem tudom mi legyen. Úgy érzem feleslegesen borítottam a rendet mert ez így még rosszabb. Viszont a napokban meg úgy éreztem, hogy nem akar már, nincs szüksége ennyi alvásra. Hát nem tudom. De ma kikészített🤯😃 meg én is sajàt magamat. 😅
Légy türelemmel nálunk 2 hónapig tartott az átmenet hasonló életkorban. Néha-néha elaludt az autóban ha delelőtt mentünk valahova, akkor borult a nap.
Nyugi át fog állni 1 alvásra csak lassabban. Talán januarra megoldódik.
Hat, semmit. Ezt at kell veszelni, de ha szerencsed van, akkor gyorsan vege lesz.
Amugy mi van akkor, ha elaltatod mondjuk este 6-kor? Nalunk egy darabig igy ment, hogy mar aludt 6 korul, reggel 6-ig, aztan delelott 10-tol 12-ig.
De nem tartott azert sokaig ez a szerencsem, idovel atallt egy masik rutinra es napkozben is csak 40-60 percet alszik max. De en is azert probaltam ki a 6-os altatast, mert nem birta tovabb, aztan bejott kb 2 honapig :D
Köszi a válaszokat!
Sajnos alapvetöen tudom, hogy úgyse tudok mit csinálni. Dereng azért, hogy a kisfiammal is ez volt a legnehezebb átállás, már ha tényleg az lesz én nem csak rossz napok vagy front vagy fogak, ahogy írta valaki. Amúgy folyamtosan fogzik. 6 foga van kint eddig. De idáig minket nem zavarat. Szerintem ilyen szempontból nagyon szerencsés vagyok, mert a fokozott nyálfolyáson kívül egyik gyerekemnél se vettem észre a fogzást igazából. Csak már a kibujt fogakat. 😁
Én amúgy úgy gondolom, hogy lassan áz fog állni a kisasszony egy alvásra. Csak most én se tudom hogy ez már annak a szele vagy csak rossz nap(ok). Január abszolút reálisnak tűnik etelintetben szerintem is. Remélem zökkenőmentesen vesszük majd, bár ilyenek biztos lesznek még. Köszi a válaszokat még egyszer :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!