Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » 3 hónapos gyermekem nappali...

3 hónapos gyermekem nappali alvása?

Figyelt kérdés

Sziasztok. 3 hónapos a lányom a nappali alvása katasztrófa.. kezdjük ott hogy csak babakocsiban tudom nappal elaltatni es nem is lenne probléma vele ha az alvásai nem 20 és fél órásak lennének.

Egyszerűen annyi időm van hogy kint hagyom teszek be egy mosást aztán szaladnom is kell kifelé mert felébred/sír. Úgyhogy nappali pihenésem egyenlő a nullával és kezdek kibukni.

Hiába tologatom végtelenül sokáig egyszerűen megállok elmozdulok mellőle és jön a ficankolas és ébredés.

Másnak is aludt ilyen nyugtalanul a babája? Nem tudom hogy erre lenne e valami megoldás? Egyszerűen ha nincs itthon a férjem szó szerint semmit nem tudok csinálni. Ha meg ébren van akkor meg azért nem tudok mert nyafizik ha nem az olemben van vagy nem vele foglalkozok.

Az éjszakai alvással nincs probléma, sőt este az öbölben el tudom ringatni. De a nappalok borzalmasak.

Nyugtassatok meg hogy más is volt így nem csak én szenvedek.

jún. 20. 11:22
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

A 7 éves kislányom aludt így babaként. Míg a mosdóba kimentem is felkelt. Borzalmas alvó volt nappal, 10 hónaposan pl 1x aludt 1 órát összesen, de 3 hónaposan csak fél órás alvásai voltak. Megoldást nem találtam, igazából 1 évesen kapott egy leesésgátlós ágyat és akkor sikerült a babakocsiból kiszoktatni :/

A családban összesen 5 gyerek van, de hozzá képest mind kisangyal volt. (Nálunk 3 tesóméknál 2) Épp másik kérdéshez írtam, hogy ő csak kézben és babakocsiban volt egész nap, magában meg max 5 percet kb 4 hós kortól, de 2-3 hónaposan 1 percre se tudtam sírás nélkül letenni. Életrevaló kiscsaj lett egyébként, az iskolai tanár is úgy jellemezte, hogy felnőttként a jég hátán is megél típus lesz :D

jún. 20. 11:29
 2/14 A kérdező kommentje:

Próbáltam ringatva altatni de csak sír ha fekvő pozícióba teszem a kezembe, akkor próbáltam hordozókendoben (régebben elaludt benne 4 órákat is) de abba csak nézelődik és nem alszik. Egyszerűen csak babakocsi amit folyton ringatni kell és ébrenlétben meg ugyanúgy csak vele kell foglalkoznom.. ha nincs a férjem itthon vinnem kell magammal wcre.. egyszerűen egy szendvicset nem lehet tőle készíteni mert ha nem figyelek rá akkor nyavajog..

Sírni hagyni meg nyilván nem fogom. Nekem már az is jó lenne ha 1 órát képes lenne úgy aludni hogy nem kell a babakocsi felett állnom. Estére annyira fáradt vagyok már hogy elmondani nem tudom. Na és akkor jön a férjem hogy ezt meg azt megcsináltam? Hát mondom hogy csináljam meg ha nincs 2 szabad percem?! Kiborulok már..🤯

jún. 20. 11:36
 3/14 anonim ***** válasza:

Hat mondjuk fekudj le te is arra a 20-30 percre, ne bent rohangalj. Maris jobban fogod erezni magad, ha csak a plafont bamulod, mar akkor is!

Igen, ez ilyen, nincs eleg idod semmire, raadasul ha valamibe belekezdesz, ott kell hagynod nagyon sokszor. Velem a mai napig igy van, egy 20 perces gyors tesztas ebed megfozese minimum 1 ora, annyiszor kell a gyerekhez rohangalnom vagy felvennem. De szerintem ezt meg fogod szokni, mondjuk mas valasztasod nincs is.

Es lehet idovel jobb lesz, en meg varom ezt az idot, nekunk meg nem jott el😂

A kisfiam ilyen alvo a mai napig amugy (15 honapos ) max 30 perces alvasai voltak mindig is, csak ugye az elejen tobb, manapsag pedig mar csak egyszer alszik. De cserebe egyebkent este fel7-tol alszik reggel 7-ig, szoval ez ajandek.

A hazimunka megvar, apukat is nyugodtan be lehet vonni. Amit lehet, gepesits. Mosogatogep, szaritogep,robot porszivo, ezek azert sok terhet levesznek.

Kajat is rendelhetsz magadnak.

jún. 20. 12:23
 4/14 anonim ***** válasza:

3-as vagyok, amugy nagyon sokaig nekem is csak tologatva aludt el, akkor vettem egy adamo hintat es abban aludt, akkor mar ott tudtam hagyni. Olyan 5 honapos koratol kezdve pedig babakocsiban ha tologattam, utana elaludt es volt 30 percem, nem kellett felette allni :D

Szoval valtozni fog biztosan az alvasa, de neked meg alkalmazkodni kell hozza sokszor. En is mindennel probalkoztam, de nem sikerult a kisagyba szoktatni nappal, most is epp csak babakocsiban alszik. De este szerencsere alszik a sajat agyaban.

jún. 20. 12:28
 5/14 A kérdező kommentje:

A férjem megcsinal mindent amúgy, csak ha már munka előtt nem maradt ideje felporszivozni akkor mondja hogy csináljam meg délután.. de hát ugye nem mindig jutok el odáig.

Hát bemennek csak amint betettem a lábam az ajtón hallom a nyoszorgest/sírást. Ezért szinte már el sem mozdulok inkább mert csak fölöslegesen járok ki be a házba.

Hinta nem jön be neki próbáltam. 😅

jún. 20. 13:11
 6/14 A kérdező kommentje:
Este szerencsére nekem is 8-tol alszik az öbölben. Enni kell 1x éjjel.
jún. 20. 13:12
 7/14 A kérdező kommentje:
Jah meg porszívón kívül mindenem gépiesitett úgyhogy ezzel sincs probléma.😅
jún. 20. 13:16
 8/14 anonim ***** válasza:
Babahinta? Nálunk már a masodik gyereknél az lett az életmentő, csak azt bánom 7 éve, mikor az első gyerekkel szenvedtem ezt végig még nem volt. 2 hónapos múlt a kislányom, kint van a hinta a nappaliban, ami egyben van a konyhával, ő simán elalszik benne (elektromos) én meg mellette megfőzök.
jún. 20. 14:23
 9/14 A kérdező kommentje:
Vettunk mi is, de egyszerűen nem jön be neki. :( pedig abba nagyon bíztam.
jún. 20. 14:43
 10/14 anonim ***** válasza:
Porszívózni pl tudsz úgy, hogy magadra kötöd, nem baj ha nem alszik el, de legalább fel tudsz porszivozni 😄 a lányom is egyébként ilyen alvó volt, csak ő éjjel is rengetegszer kelt 😄 40 percnél többet kb 1 éves kora után aludt nappal itthon. Én minden nap sétáltam vele 1,5-2 órát, ez nekem is nagyon jól esett, közben hallgattam valami Podcastet vagy zenét, ez volt a kikapcsolódásom, ő pedig végig aludta☺️
jún. 20. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!