3 hónapos gyermekem arcán körülbelül 1 hónapos kora óta, mióta bevezettük neki a tápszert, mert sajnos kevés anyatejem volt/van, piros kiütések jelentek meg. Kivörösödik az egész arca, száraz, sebes. Anyukák! Ti mit javasoltok?
A gyerekorvos most Bepanthen kenőcsöt ajánlott. Egy napig el is múlt neki, amikor elkezdtem azzal kenni, de utána megint visszajött. Szerintetek mitől van ez? A gyerekorvos nem mondd semmit, csak hogy a tápszer miatt megemelkedett fehérjebeviteltől van, és ez tejkiütés lehet, meg hogy egyszer majd kinövi, el fog múlni. Nem küldött sem bőrgyógyászatra, sem allergológushoz. Tanácstalan vagyok, de addig fogok küzdeni, amíg el nem tüntetem ezt a gyermekem arcáról. Tanácsok?
Küzd valaki más is ilyen problámával? Ti mivel tüntettétek el ezt gyermeketek arcáról, vagy tényleg kinövi majd? Mikor? Nem lesz emiatt heges az arca felnőtt korában?
* miután visszaváltottam, elmúlt, aztán később a tejtől jött ki.
FElnőtt korról nem tudok nyilatkozni, de most 3 évesen nem maradt heges az arca.
Gyerekorvos? ....
Én elvinném bőrgyógyászhoz, és kipróbálnék másik tápszert is.
Ugyanezzel küzdünk. 8 hónapos a lányom. Kipróbáltam vagy 8 kenőcsöt, mindegyik csak egy ideig jó, utána olyna, mintha hozzászokna a bőre. Kipróbáltam nem Ha tápszert, semmi változás. jött a hozzátáplálás, de hol szebb volt, hol csúnyább az arca, nem tűnt el kiütés^+pirosság+szárazság.
Akkor lett jobb, mikor 2-es tápszerre váltottam (szintén HA). Ez már nem anyatej-helyettesítő, hanem anyatej-kiegészítő tápszer, én úgy gondolom, ez lehet a titok nyitja, mert 2-esből viszont jöhet HA, nem HA, akármilyen márka, nem lángol már fel az arca, alig látszik a kkiütés, sokkal-sokkal reménytelibb a helyzet.
Valószínűleg érzékeny a tejre vagy a tápszer valamelyik egyéb összetevőjére. Kisfiam súlyos ekcémája is így kezdődött. Amíg szoptattam (tejet is ittam), pár piros kiütés az arcán, ahogy átálltunk HA tápszerre, belobbant az egész feje. Sajnos végül 6 hónaposan szteroidos kenőcsre (Elocom) kényszerültünk, semmi másra nem javult, levedző kiütések borították az egész fejét, később máshová is átterjedt. Nyári időszakokban látványosan szebb lett a bőre, ami a D-vitamin hiánnyal való erős összefüggést jelzi. Az orvosok (gasztroenterológia, bőrgyógyász) tüneti kezelésen túl semmit nem tudtak csinálni, előbbi Neocate tápszert írt elő 1 éves koráig. Végül sikerült találnom egy normális allergológus-belgyógyászt, aki elvégeztette a szükséges vizsgálatokat. Tojás- és tejfehérje-intolerancia a fő ok, speciális étrendet folytatunk, kapott cinket és folsavat 1 hónapig, emellett én probiotikummal és napi 2000 NE D vitaminnal kezelem a kisfiamat. A téli hidegek ellenére 3 hónapja tünetmentes, és nem kapott el minden fertőző betegséget, mint korábban. Hosszú volt az út idáig... Most 3 és fél éves.
Ja és sehol nincs rajta heg, gyönyörű a bőre és a haja is!
Lehet, hogy nálatok nem lesz ilyen durva a helyzet, de jobb óvatosnak lenni... A bőrgyógyászok általában nem foglalkoznak a belső kiváltó okokkal, csak kenőcsöket stb. írnak fel, nálunk semmit nem használt. Az Elocomot a gyermekorvos írta fel. Nagyon óvatosnak kell lenni vele, mert nagyon sok a káros mellékhatása, ezért minél kisebb felületen, minél rövidebb ideig, minél kisebb mennyiséget szabad használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!