3 hónapos gyermekem arcán körülbelül 1 hónapos kora óta, mióta bevezettük neki a tápszert, mert sajnos kevés anyatejem volt/van, piros kiütések jelentek meg. Kivörösödik az egész arca, száraz, sebes. Anyukák! Ti mit javasoltok?
A gyerekorvos most Bepanthen kenőcsöt ajánlott. Egy napig el is múlt neki, amikor elkezdtem azzal kenni, de utána megint visszajött. Szerintetek mitől van ez? A gyerekorvos nem mondd semmit, csak hogy a tápszer miatt megemelkedett fehérjebeviteltől van, és ez tejkiütés lehet, meg hogy egyszer majd kinövi, el fog múlni. Nem küldött sem bőrgyógyászatra, sem allergológushoz. Tanácstalan vagyok, de addig fogok küzdeni, amíg el nem tüntetem ezt a gyermekem arcáról. Tanácsok?
Küzd valaki más is ilyen problámával? Ti mivel tüntettétek el ezt gyermeketek arcáról, vagy tényleg kinövi majd? Mikor? Nem lesz emiatt heges az arca felnőtt korában?
A Bepanthen nem hiszem, hogy erre való, max zsírozza a bőrét, nem szárad ki annyira, esetleg hámosít, de nem tudom, mennyi irritáló vegyi anyag van benne. Ennél jobb lenne pl. a Halicar kenőcs (homeopátiás) vagy a Psorioderm krém: [link]
Jó hatású még a sheavaj, a körömvirágolaj (nem alkoholos), a kókuszzsír is. Amíg van kiütése vagy szárazabb, pirosabb bőrfelülete, ne használj semmilyen bolti fürdetőt, testápolót, öblítőszereket. Tiszta, nem túl meleg vízben fürdesd, tehetsz bele egy pici oliva- vagy körömvirágolajat. Peluscserénél is használhatod ezeket popsikrém helyett. Ha lehet, a bőre csak tiszta pamutból készült ruhákkal érintkezzen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!