Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Aki kezdetben együtt aludt a...

Aki kezdetben együtt aludt a babájával, később mikor és hogyan tudta átszoktatni arra, hogy külön szobában aludjon?

Figyelt kérdés

Jelenleg még elég kicsi lakásban lakunk, ezért eleve nem volt lehetőség a külön szobában altatásra, de szeretnénk nagyobb lakásba költözni, ahol ez már megoldható.

Kislányom 8 hónapos, születése óta mellettünk alszik babafészekben, viszont mióta elkezdődött nála a szeparációs szorongás, ez se elég neki, éjjel többször felkel és követeli a testkontaktust. Azon gondolkodom, hogy ha ezt most nagyon megszokja, akkor ha később még találnánk is egy megfelelő lakást, hogy fog nélkülem nyugodtan aludni?

Tapasztalatokra lennék kíváncsi. Kinek hogy sikerült ezt megoldani és mennyi idős volt a babája?

okt. 27. 08:03
 1/6 anonim ***** válasza:

Mi egy szobában, de külön ágyban aludtunk kezdetektől fogva, az ő ágya az enyém mellett van.

Nyaraláson egy ágyban szoktunk aludni, viszont olyan is volt már, hogy olyan helyen kellett éjszakázni, ahol külön szobája volt, és egyik sem zavarta.

Viszont ő pár hónapos korától átalussza az éjszakát gond nélkül.

okt. 27. 08:15
 2/6 anonim ***** válasza:

1 éves koráig köztünk aludt.

1évesen leszoktattam a ciciről, onnan átaludta az éjszakákat (elötte 4-5x kelt)

Ekkor csináltuk, hogy elaludt köztünk és tettem át a saját ágyába. A saját ágyába nem aludt el, ha mellé feküdtem sem. Pedig az is a mi szobánkban volt..

5éves koráig ment ez. Most 5.5 éves. Mostmár a saját szobájaban alszik. De most sem alszik el ott. Elalszik köztünk, majd félálomba átsétáltatom az ágyába.

okt. 27. 08:32
 3/6 anonim ***** válasza:
70%
Úgy, hogy akkora ágya volt, hogy mellé tudtam feküdni altatáskor. Elaludt, aztán kislisszoltam - ha pedig megébredt, akkor bementem hozzá, majd visszaaludt.
okt. 27. 09:34
 4/6 anonim ***** válasza:

Az első 3 hónapban a kiságyában aludt a mi szobánkban.

Aztán túl sokszor ébredt, közénk került. 2-3 hónapig így volt, majd simán elkezdtem visszarakni a rácsoságyba.

Fogzáskor néha-néha visszakerült közénk pár napra, hétre, attól függ mennyire volt durva a fogzás. Majd gond nélkül vissza a helyére.

8 hónapos korában volt egy pár hetes szeparációs szorongása, akkor megint közénk került.

Miután az elmúlt, ment vissza a kiságyba.

Azóta is a saját ágyában alszik, csak most már ifjúsági ágya van, 20 hónapos.

Soha nem szoktattam célzottan. Bár mi csecsemő kora óta visszük mindenhová, sokszor aludt idegen helyeken, idegen ágyakban. Sosem zavarta a dolog.

okt. 27. 11:48
 5/6 anonim ***** válasza:
Kb másfél évesen kezdtük el a saját szobájába átszoktatni, először úgy, hogy én is mentem vele a szomszédos ágyba, aztán egy pár hónap után visszatértem a hálóba. Először sokszor megjelent hajnalban és bemászott közénk, de már egy jó ideje csak reggel jön (kivéve ha beteg, vagy valami problémája van). Jövő hónapban lesz 2,5 éves. :)
okt. 27. 12:27
 6/6 anonim ***** válasza:

Nálunk is pici a lakás, még velünk alszik a 2 éves fiunk. Igazából a férjem meg én is szeretjük, hogy velünk van, így nem akarjuk direktben kiszoktatni.

Készül a házunk, ott meg lesz csinálva a szobája, de továbbra is aludhat velünk, majd ha kész rá, akkor átmegy. És ahogy látom az önállósági törekvéseit, szerintem ez igen hamar meg fog történni.

tegnapelőtt 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!