Akik együtt aludtak a gyerekekkel a kezdetektől, a második érkezésénél hogy történt a "logisztika"?
A kislányom születésekor egyből babaöbölbe került mellénk, ott aludt zömében, és bár már 2 éves, van saját ágya (kb ~1,5 méterre a miénktől), az éjszakák nagyjából felében hajnalban vagy így este valamikor fogja magát, hozza a kis takaróját és egy szó nélkül bebújik mellém a babaöbölbe. Most már kb ez az egyetlen ébredése, szóval én nem bánom egyáltalán.
Nade, novemberben születik a kistesója, akit szintén a babaöbölben szeretnék altatni. Na de így hogy, ha a nagyobbik gyerkőc a sajátjának tekinti azt a helyet? A hálószobánk relatíve keskeny, az ágy és mellette a bababöböl kitölti a teljes szélességét, sajnos nem tudjuk megoldani, hogy a másik oldalra odatoljunk egy másik öblöt (vagy hát, minthogy már amúgy kezdi kinőni, a gyerekágyat). Viszont az apja és köztem nem tud aludni, próbáltuk már nyaralásokkor párszor, az apja zavarja őt, és nem mellesleg ő meg zavarja az apját (engem meg zavar, hogy félálomban folyton azt kell figyelnem, hogy a férjem mikor gurul rá, mert egyébként álmában ő valahogy képtelen felmérni a környezetét, számomra ez nagyon furcsa, de nem érzi, ha esetleg ott van alatta egy macska (kimentettem már párszor), egy feleség (lerugdaltam már magamról párszor), de a takaróját is folyton elveszíti, szóval nem egy ideális alvótárs kicsi gyerekek mellé egy ágyba, na).
Novemberig mondjuk azt, hogy még sok idő van, technikailag a nagyobbik lányom még átszokhat a saját ágyban való alvásra egész éjjelre, és csak mondjuk hajnalban egy fél órára jönne át bújni mellénk (bölcsis napokon ez szokott lenni), amikor már amúgy is ébren vagyok/vagyunk, szóval ez nem lenne gond egyáltalán, de félek tőle, hogy a kistesó érkezése önmagában, de főleg a tény hogy a baba majd alapból a szülői ágyban alszik kiváltja belőle azt az érzést, hogy ő is velünk akar lenni megint egy kupacban egész éjszaka, legalább átmenetileg.
Szóval. Röviden. Akik hasonlóan együttalvás-pártiak, ti hogy oldottátok meg a logisztikát? Nálatok ez hogy tudott működni? Egyáltalán befolyásolta a kistesó érkezése a nagyobbik alvási rutinját?
Addig vigyétek ki a babaöblöt, és majd vissza, ha kell.
Apa mellett könnyebben megtanul aludni, mint a baba mellett, rá veszélyes lenne.
Nálunk egyeske aludt középen, ketteskének oda tettünk egy matracot. Már a szobájában alszik, de éjjel ha ébred, jön ő is.
Köszönöm!
Az fel sem merült, hogy a két gyerek egymás mellett aludjon. Mindenképpen én lennék kettejük között, már csak praktikus okokból is (a nagy csak most jött le a ciciről, a kicsi meg nyilván egész éjjel szopizni fog, simán elképzelhetőnek tartom, hogy a nagy is vissza-visszacuppan rám).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!