Aki 3 gyermeket vagy 2 nevel es mellette dolgozik az hogyan logisztikazza a napjait takaritas, fozes, gyerekre ido stb?
Ok, nem relativitas elmélet, de azért én is tartok tőle, mert most megyek vissza dolgozni ősszel.
Nálunk 6-3-1 évesek, mindenki új helyen kezd (suli, ovi, bölcsi) és mindketten utazunk a mjnkahelyhez. Én kaptam kedvezményt, hogy fel tudjam őket venni délután, de semmi másra nincs idő.
A férjem 6ra ér haza, szóval én sem látom még, hogy hogyan lesz még minden és a gyerekekkel is foglalkozzunk.
Nálunk az nem opció, hogy hétköznap melóban robotolok, hétvégén meg otthon.
5re kB 2 naponta mosok egy adagot. Ha hétvégére hagyom az gyakorlatilag non stop mosás, főzés és takarítás.
Szóval olyanok válasza engem nagyon érdekelne, akik egy munkarendben dolgoznak és szeretnének időt is együtt tölteni.
Rendelni a kaját nem tudom környezetvédelmi elveim miatt, szóval foznom biztos kell. A takarítás lehet kikelkene adnom. Vagy van rá más opció?
"Rendelni a kaját nem tudom környezetvédelmi elveim miatt,"
Ezt kifejtenéd? :)
Olcsóbb és környezetkímélőbb több száz adagot főzni egyszerre és rengeteg helyen el lehet hozni saját edényben is.
2 gyerek mellett még teljes állásban dolgoztam, most háromnál már csak részmunkaidőben. (2,6,11 évesek)
Ami nekünk segített: az alap, hogy a férjem is kiveszi a részét a házimunkából, másodszor, szinte mindent gépesítettünk, a a robotporszívó, a mosogatógép, és a szárítógép sokat segít. Plusz van egy blog, ami sokat segített a háztartás kezelésében, (urban eve) segített kialakítani egy napi rutint, illetve zónákra osztva oldja meg a takarítást.
Két ovis lányunk van, reghel együtt indulunk7 körül. Mindkét gyereket letesszük, fél 8-tól mindkettőnknek munka. A férjem 4-ig én fél5-ig dolgozom, ő addigra összeszedi a lányokat és jönnel az én munkahelyemre, 3/4 5-re otthon vagyunk.
Megmondom őszintén hétköznap baromi ritkán főzök. Hétfőn általában otthoni kaját viszünk, egyszer-kétszer mindketten rendelünk menüt, vagy én ki szoktam menni a közeli kisboltba. Ha éppen úgy alakul és kedvem van akkor főzök valami gyorsat.
Házimunka: mi mindig este, lefekvés előtt, rendberakjuk a házat. Tehát elpakolunk mosogatóból, letöröljük a pultot stb. Hogy másnap ne a kupira érjünk haza. Gyerekek szobáját is mindig elpakolom reggel. Most hogy már jó idő van inkább az udvaron vannak így bent nem tudnak szétpakolni.
Este lefekvés előtt a lányok ruháját kikészítem mindig, hogy ne reggel keresgéljünk, még most elfogadják amit kirakok nekik.:)
Amit lehet gépesítettünk, tehát mosógép, mosogatógép, szárítógépünk van. Mosni hézköznap nem nagyon szoktak, mert nálunk valahogy mindig hétvégére telik meg a szennyes. Akkor viszont valóban 4 adag megy. Viszont a mosógép lejárt átpakolom a ruhákat a szárítógépbe, közben indítom a köbetkező mosást, párhuzamosan megy a kettő.
Vásárlás: ha havi nagybevásárlást kell csinálni egyedül megyek, listával, hétvégén, max a férjemmel, gyerekekkel sosem, mert mindent megveszünk amit nem kell. Ilyenkor karton tej, liszt, cukor,tészta, húsok stb. megveszek havi adagot.
Szabadidő: ilyenkor munka, ovi után általában sötétedésig kint vagyunk az udvaron, van egy kis veteményesünk azt rendberakjuk, locsoljuk, a termét leszedjük. Ha rossz az idő akkor csavargunk, Meki, jatszóház stb.
Biztos lehetne még írni, de most ennyi jut eszembe. Egyébként azt tapasztalni fogod, hogy időből sosincs elég.
Egyedül nevelem őket: kiscsoportot és egy második osztályt végzett lányt.
Év közben is reggel hétkor elindulunk, mindenki a megfelelő tanintézménybe, én nyolckor már a közeli városban vagyok, van fél órám bevásárolni és beérni a munkahelyemre. Fél hatig dolgozom, aztán sprint a vonatra.
Addig a lányok vagy nagyszülőknél vannak, vagy a nagylány barátnőjénél(ez utóbbi fizetős).
Hatkor itthon vagyunk, beteszek egy mosást, ha főzök, akkor valami gyorsat: főzelék, tészta, maradék a fagyóból... De ilyenkor nyáron nincs nagyon igényünk a meleg ételre.
Inkább velük lógok :D
Teregetés, vacsi, fürdés este nyolcig, aztán nekik csendespihi (mesenézés) addig én elmosogatok, fél kilenckor takarodó, lefürdök, felseprek és felmosok.
Négy körül kelek, télen fűteni, nyáron a kertben motyolni. Plusz elrendezem az állatokat: tyúkok, birkák.
Hétvégén vagy nagytaki bent, vagy fűnyírás kint( télen fahordás)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!