Mit gondoltok a babával alvásról? Együtt vagy külön alszotok?
Együtt
2 éves
Van saját szobája ha akar elvonul, általában nappal már ott alszik
Este viszont velünk, kb 3hónapos kora óta
Helyesbítek, nem teljesen együtt, kb 1éves koráig a kiságy oldala volt levéve, hozzátolva a mi ágyunkhoz, (bár kb éjféltől valahogy mindog közénk került🤣) aztán egy kanapé ágy szerűséget vettünk, az van hozzátolva a mi ágyunkhoz (éjjelente, vagy hajnalban még így is közénk mászik)
Minket nem zavar, szeretjük hogy velünk van, ha megérik rá majd külön alszik🤷🏻♀️
Alapvetően azt gondoltam, külön kiságyban fog aludni a szobánkban, de ő nem így gondolta :D Soha nem lehetett letenni, nem akart a babaágyban aludni, ha letettük, ordított, ha véletlenül nem kelt abban a pillanatban, hogy letettük, max. 20 perc múlva kelt és ordított. Nála nem vált be, hogy leteszem, simogatom, beszélek hozzá. Úgyhogy 2-3 hónapnyi próbálkozás és nemalvás miatti idegkimerülés következtében végleg feladtuk, jött közénk, úgy mindenki aludt végre :D
Most 2, már a saját ágyában alszik, annyi, hogy ott kell lenni vele, míg elalszik.
Teljes mértékben a család magánügye ki kivel alszik.
Én is ellene voltam, aztán egy idő után nem szivattam nagam tovább
Nálunk külön alszik, de volt olyan időszak, hogy azt kívántam, bárcsak együtt aludnánk, akkor talán nem ébredne ennyit (megpróbáltuk, de mivel sose aludtunk előtte együtt és eddigre már 9-10 hónapos volt, játéknak fogta fel) :D Szerencsére nem tartott sokáig azért.
Ettől még nem "gondolok" a témáról semmit, amíg a szülőket nem zavarja, és mindenki ki tudja aludni magát, addig felőlem nyugodtan aludjanak együtt.
A pokol legmélyebb bugyrának tartom, a szülők kialvatlanságának és lerúgott veséinek biztosítékának, amit minden erővel kerülni kell.
Mégis egy éve alszik velem egy ágyban. De a lerúgott vese is kellemesebb mint nulla alvás után nappal teljesíteni. Másfél évig harcoltam és kb a világ összes módszerét kipróbáltam ami az alvást segítő, mire elfogadtam hogy a gyerek pont olyan hülye mint én. Én is hat éves koromig anya mellett aludtam, akármit csinált. Szóval véleményem van, eszközök nincs 🤷
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!