Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hogyan segithetne a ferjem is...

Hogyan segithetne a ferjem is az altatasban/alvasban?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Teljesen tanacstalanok vagyunk a 1,5 eves kisfiammal kapcsolatban.

Amugy imadja az apjat es nelkulem is jol elvan vele, bar neha ilyenkor is emleget es sirdogal picit, ha nem vagyok epp ott, de nappal ezt meg siman tudja rendezni a ferjem, nincs baj.

De az este…csak en altathatom es csak velem hajlando aludni. Az altatas resze nem is lenne baj, de kb 2 ora mulva felebred es onnantol kezdve mellette kell fekudnom, vele aludni, nem allhatok fel. Igy nyilvan ezt nehezen viselem, hogy egy nyugodt estem sincsen.

A ferjem nagyon szeretne segiteni, de ha o megy be hozza helyettem, total vege a vilagnak. Annyira kiborul a gyerek es sir, hogy utana orakig vissza se alszik.

Hogyan lehetne ezen javitani? Nem szoptatom mar, szoval nem cici kell neki es nem is volt ez mindig igy. Kulon szobaban, kulon agyban aludt 15 honapos koraig,de ott borult minden valamiert.

okt. 16. 13:02
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Tapasztalatom szerint ha otthon vagy, sehogy. El kell menned este, és egyből fogja tudni altatni apa.

Húzd fejedre a paplant és nem világít ki egy kicsi fény se, és olvashatsz.

okt. 16. 15:00
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Ezt akartam írni nagyjából, amit az utolsó. Egy módon fogja megszokni, méghozzá akkor, ha egyszer-kétszer bevállaljátok, hogy sírni fog, de igenis kitartotok az elhatározásotok mellett és az apja fogja altatni. (mondjuk ha nagyon benne van a szepás időszakban, akkor kicsit halasztanám még)

Ez ugyanolyan, mint mikor leválasztanak egy gyereket, vagy akár hozhatnám a későbbi időszakból az oviba beszoktatás példáját is - sírnak a gyerekek, persze, de megszokják. És ettől nem lesz lelkisérült, ott lesz mellette az egyik szülője, reggel pedig nyilván te is.

okt. 16. 15:23
 13/13 anonim ***** válasza:

A fiam is ezt csinálja, kb.másfél évesen kezdődött nála is.

Ráadásul nálunk úgy alszik el, hogy mellette fekszem. És onnantól én sehova. Csak reggel. Rohadt nehéz.

Tanácsot nem tudok adni, mi is mindent próbáltunk. Ha véletlenül nem vagyok itthon, elalszik az apjával is este. De ő se kelhet fel mellőle.

Ha itthon vagyok, esélytelen, hogy az apja fektesse le.

Pedig nyilván nekem is jó lenne este tv-t nézni, olvasni, főzni, akármi. De fél 9-kor fekvés, aztán ennyi.

És persze mindig jönnek ilyenkor a megmondó emberek. Hogy te rontottad el. Nálunk van egy nagyobb gyerek, érdekes módon ő nem volt ilyen. Őt letettem, és aludt. Vagy néha kicsit ott kellett maradni. De alapvetően aludt egyedül. Éjszaka se mászkált, vagy ha ritkán jött is, simán visszavittem, aludt tovább. Na a kicsi pont az ellentéte. Annyira anyás, hogy az valami elképesztő.

Sokszor szenvedek én is, de aztán próbálom magamban tudatosítani, hogy ez az időszak is átmeneti. És lesz idő, amikor nem hogy velem aludni nem akar majd, de nem is alszik itthon. :D

okt. 16. 16:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!